Take a fresh look at your lifestyle.

THE LITTLE BLACK DRESS – Piesa care sfidează timpul și tendințele

Rochia neagră de cocktail, pe care adesea o întâlnim sub denumirea de LBD, este un simbol iconic al eleganței, o piesă date-night attire minimalistă încă de la mijlocul anilor ’20. Cuvântul “șic” este primul care îți vine în minte când te gândești la acest item senzual. Dar rochia neagră nu era așa înainte ca Coco Chanel, legendara creatoare de modă franceză, să-și publice schițele în ediția americană Vogue în 1926, menționând că rochia neagră nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunei femei fashioniste din lume. La acel moment, viziunea lui Coco era revoluționară, introducând un tiv mai scurt pentru femeia modernă. Actrițe celebre au fost primele adepte ale acestui trend, urmate de femei cu un profil impunător al perioadei, precum Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Jaqueline Kennedy și chiar Ducesa de Windsor, recunoscută pentru simțul său stilistic și abilitatea de a influența lumea modei.

Alți designeri precum Christian Dior, au adăugat propriul efect rochiei negre, influențându-i astfel evoluția în timp. În cele din urmă, LBD se transformă în rochie de cocktail în anii 50, iconica rochie mini în anii 60, rochie pentru cină în anii 70, rochie lungă în anii 80 și ținută potrivită pentru party în anii 90. Prințesa Diana a purtat o rochie neagră în 1994, generând mirare în întreaga lume, iar femeile s-au grăbit să îi copieze stilul. La începutul anilor 2000 și până în prezent, modele, celebrități și chiar industria cinematografică au păstrat ideea că Little Black Dress este un item clasic care nu se demodează niciodată.

Copyright: Dolce Vita Magazine

Foto: Shutterstock

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More