Locuri de camping in Romania: Lacul Mocearu

Ati auzit de Lacul Mocearu? Se afla in judetul Buzau si este un loc tare linistit, accesibil cu masina si inconjurat de paduri bogate si poienite cu flori multicolore. Includeti in peisaj si cortul, iar vacanta poate inecepe. Feriti-va de luna concediilor, august, cand locul poate fi plin de turisti!

Locuri de camping in Romania. Unde iti lasi cortul pentru privelisti minunate
Lacul Mocearu, Buzau. Sursa foto: pensiunealaculmocearu.ro

Cheile Bicazului

Includeti pe lista si Lacul Rosu sau Lacul Ucigas, asa cum il numesc localnicii, datorita trunchiurilor de copac din apa si a culorii acestuia. La doar 4 kilometri puteti si instala cortul, fiind amenajat un spatiu special. Taxa este de 20 de lei pe noapte, iar de aici puteti descoperi Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas.

Lacul Rosu. Cum s-a format cel mai straniu loc din Romania
Lacul Rosu. Cum s-a format cel mai straniu loc din Romania. Sursa foto: travel365.md

Locuri de camping in Romania: Borsa, Maramures

Daca nu ati ajuns pana acum in Maramures nu stiti ce pierdeti! Este una dintre cele mai frumoase regiuni din Romania, cu locuri splendide, asa cum este Borsa. Puneti rucsacul in spate, pregatiti cortul, o masuta cu doua scaune si purcedeti la drum catre Borsa Turism, un camping amenajat de un Belgian. Din camping puteti porni la drum catre Pitrosul Rodnei, intr-o Aventura pe crestele montane.

Locuri de camping in Romania. Unde iti lasi cortul pentru privelisti minunate
Borsa, Maramures. Sursa foto: radiocluj.ro

Zetea Camping, Harghita

Zetea Camping este un alt loc perfect daca vreti sa uitati de grija intretinerii si vreti sa va bucurati de aer, toata vara. Aici puteti aduce cortul, rulota ca sa va relaxati pe malul Lacului Zetea. In timpul saptamanii campingul din judetul Harghita este mai liber, ca la sfarsit de saptamana sa fie plin de pescari sau cei care vin la gratar.

Locuri de camping in Romania. Unde iti lasi cortul pentru privelisti minunate
Zetea Camping, Harghita. Sursa foto: recomandari-de-vacanta.ro

Transalpina

Locul unde atingi cerul este cea mai inalta sosea din Romania, cosntruita intr-unul dintre cele mai magnifice zone din tara. Drumul cu masina pana aici este spectaculos si merita din plin drumul lung spre 2.145 de metri sau putin mai jos la Ranca. Daca vreti sa petrecti cateva zile in natura, malurile raului Lotru sau a Lacului Vidra sunt ideale pentru a va instala cortul.

Ranca. Ce te asteapta in statiunea de pe Transalpina
Transalpina, spectaculoasa! Sursa foto: gorjeanul.ro

Transfagarasan

O alta sosea, la fel de spectaculoasa este Transfagarasanul. 92 de kilometri de asfalt intins ce strabate Muntele Paltinului, un traseu pe care veti intalni 27 de viaducte si un tunel de 887 de metri. Drumul este deschis de la 1 iulie pana pe 28 octombrie, doar 4 luni pe an din cauza riscului de avalanse. Facti o oprire si la Barajul Vidraru!

Muntii Fagaras. Transfagarasan. Sursa foto: youtube.com

Plaja Gostinu, Giurgiu

Plaja Gostinu se afla la numai 50 de kilometri de Bucuresti si este supranumita Mamaia fara valuri. Aici, Dunarea straluceste in razele soarelui ce o incalzesc, iar umbra padurii trimite racoare. Este o plaja salbatica, neamenajata, cu nisip foarte fin, iar noaptea este spectaculoasa sub cerul instelat.

Locuri de camping in Romania. Unde iti lasi cortul pentru privelisti minunate
Plaja Gostinu, Giurgiu. Sursa foto: stirileprotv.ro

Camping litoral

Campingul 2 Mai va ofera o priveliste a Marii Negre si este acel loc in care poti veni cu cortul, cu rulota sau puteti inchiria o casuta pe malul marii. In Vama Veche, zona Sandalandala este recunoscuta pentru corturile sale colorate, de unde si puteti inchiria, la fel si in Micul Golf, unde aveti toalete si dusuri. Camparea nu ar trebui sa depaseasca 30 de lei, pentru corturile mari. De asemenea in Navodari gasiti mai multe locuri de campare, iar daca veniti cu masina veti achita in jur de 10 lei pe zi.

Vama Veche a suferit transformări importante în ultimii zece ani FOTO: kikiricky/Wikimedia Commons
Vama Veche a suferit transformări importante în ultimii zece ani FOTO: kikiricky/Wikimedia Commons

Sfantu Gheorghe

Atunci cand aglomeratia de la mare este prea obositiare, Delta Dunarii este locul in care ati vrea sa fiti. In Sfantul Gheorghe este amenajat un loc pentru corturi direct pe plaja numit Green Dolphin. La inceputul lunii august va puteti rezerva un prim loc aici pentru Festivalul Anonimul. In locul in care Dunarea se varsa in Marea Neagra veti petrece cel mai frumos concediu, departe de agitatia lumii, in vegetatie luxurianta, alaturi de tot felul de specii animale. Delta Dunarii este un loc pe care il redescoperi, mereu si mereu altul!

Locuri de camping in Romania. Unde iti lasi cortul pentru privelisti minunate
Sfantul Gheorghe. Sursa foto: anonimul.ro