Take a fresh look at your lifestyle.

MAESTOSO BAGS accesorii arhitecturale

Geometrie pură evidențiată prin forme structurate susținute de linii minimaliste, astfel pot fi descrise accesoriile MAESTOSO create de tânărul designer, Claudia Tecuceanu.

MAESTOSO BAGS accesorii arhitecturale 1

Un designer arhitect care iubește stilul și îl definește diferit, într-un concept futurist care atrage printr-o simplitate rafinată. Ce înseamnă MAESTOSO, cum au apărut gențile și cum pot fi integrate în ținute actuale, ne povestește creatoarea lor, Claudia Tecuceanu.

Dolce Vita: Arhitectură și design de accesorii într-un amestec ideal. Cum a început totul?

Claudia Tecuceanu: Pasiunea pentru creație, echilibru și frumos am cultivat-o în anii pe care i-am urmat în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, pe care am absolvit-o în anul 2015. Toate ideile și dorințele mele de viitor având un punct comun în zona creativă, am luat decizia ca imediat după aceea să creez brandul Maestoso, care avea să se diferențieze prin câteva caracteristici unice pentru piața din România, având linii minimaliste și geometrice. Am considerat dintotdeauna că tot ceea ce ține de creație nu ar trebui să fie redus la un singur domeniu, ci trebuie explorate multiple categorii pentru ca un designer să își poată dezvolta cât mai mult viziunea. Astfel că trecerea de la arhitectura generala la design de produs și modă este una extrem de naturală și benefică procesului de creație.MAESTOSO BAGS accesorii arhitecturale 2

Care sunt elementele definitorii ale creațiilor tale?
Ceea ce definește cu siguranță fiecare creație Maestoso este designul emblematic de inspirație arhitecturală. Fie că vorbim despre partea vestimentară, unde liniile sunt accentuate și extrem de clare, fie că facem referire la genți, unde accesoriile metalice specifice brandului sunt inspirate din formele
structurate și riguroase ale artei arhitecturii, se delimitează foarte bine un manifest care experimentează emanciparea față de formele învechite și exaltă promovarea noului. Toate colecțiile noastre sunt unitare, extrem de contemporane și prefigurează cumva viitorul din punct de vedere al formelor generate.

De unde provin ideile și materialele cu ajutorul cărora iau formă gențile?
Profesia mea fiind cea de arhitect, era imposibil practic ca acest lucru să nu îmi influențeze toate ideile creative, astfel că inspirația principală vine de la geometria arhitecturală, acest lucru fiind extrem de vizibil în designul minimalist și futurist al tuturor produselor. Gentile Maestoso sunt realizate din piei
naturale care provin exclusiv din tăbăcării italiene, fiind tăiate, prelucrate, cusute și asamblate manual. În cazul țesăturilor, am luat decizia să lucrăm aproape în exclusivitate cu două materiale ușor contradictorii – mătasea și pielea naturală. Având caracteristici diferite, jocul dintre acestea a însemnat explorarea unor forme variate și foarte interesante.

MAESTOSO BAGS accesorii arhitecturale 3

Ce înseamnă Maestoso în acest context? Cum ai ales și ai legat numele brandului de creațiile în sine?
Pentru a sublinia măiestria execuției și designul inovator, denumirea brandului a fost inspirată de modalitatea de execuție a unui pasaj muzical într-o manieră solemnă, maiestuoasă. Am simțit cumva că aceasta avea să fie și modalitatea prin care urma să ne realizăm produsele. În același timp, prin vibrația
și muzicalitatea în sine a cuvântului cu origini italiene, am considerat că acesta va ajuta la internaționalizarea brandului și la ușoara lui memorare de către orice persoană.

Cum concepi colecțiile, de la idee până la creație și promovare?
Prima etapă în realizarea unei colecții este la nivel teoretic, în care încerci să îți formezi conceptul produselor și care să devină fundamentul pe care să construiești mai apoi. Următorul pas este realizarea schițelor și găsirea elementelor care să definească întreaga colecție. În baza acestora, modelierul se ocupă de realizarea tiparelor și a prototipului. Această fază este de obicei una ușor repetitivă, întrucât se fac diferite modificări și îmbunătățiri până la perfecționarea designului și utilității produsului final. Practic până la finalizarea și lansarea unei colecții sunt necesare o cantitate enormă de muncă și resurse de timp.
Promovarea colecțiilor o realizăm în mod exclusiv online în România, iar pe plan internațional, prin participarea la târguri de profil, cel mai important fiind cel din Milano unde am atras deja retaileri importanți din Franța, Belgia, Oman, Malta sau SUA.

MAESTOSO BAGS accesorii arhitecturale 4

Îți promovezi produsele prin propria imagine. De ce ai ales acest gen de promovare?
Am considerat că legătura strânsă dintre imaginea produselor și cea a designerului este foarte importantă, întrucât brandul devine mai ușor vizibil și recognoscibil, clientul final având practic două elemente la care să se raporteze și cu care să asocieze brandul.
Care sunt cele mai potrivite situații vestimentare și evenimente la care putem să accesorizăm gențile Maestoso? Pe scurt, cum să porți…?
Gențile Maestoso pot fi purtate oricând și de către oricine. Atitudinea și modalitatea cu care acestea sunt purtate evidențiază și mai mult produsul în sine. Fie că sunt accesorizate unei ținute de birou sau unei ținute pentru cocktail party, acestea își vor pune cu siguranță amprenta asupra întregului ansamblu vestimentar și vor evidenția pe oricine. Nu sunt noțiuni clare în ceea ce privește stilul, vârsta sau personalitatea unei femei care să determine purtarea unui produs Maestoso, există doar o dorință comună de a allege obiecte care spun o poveste despre unicitate și contemporan.

Te-ai gândit cum ar arăta o colecție inspirată din La Dolce Vita?
Dacă facem referire la celebrul film „La Dolce Vita”, colecția ar fi cu siguranță definită de nemuritoarea asociere alb-negru, având linii extrem de fluide care să transmită ușor atmosfera și lejeritatea specific italiană.

www.maestoso-design.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More