Take a fresh look at your lifestyle.

Magie, mituri și misticism în întreaga lume

0

Patru cele mai fermecătoare locuri pentru o zi magica

Unele locuri din această lume par magice. Pur și simplu magic. Totul doar hocus-pocus? Sau  realitate? Câtă iluzie stă în spatele tuturor miturilor – sau o fi totul adevărat până la urmă? De la izvoarele calde din SUA până la ființe acvatice capricioase în Canada, la dealurile impozante din Filipine și găini impunătoare de piatră în Pacificul de Sud, de aceste superstiții toată lumea se lasă vrăjită şi parcă aşteaptă să fie vrăjită.

Giant Prismatic Spring, USA – Unde izvorul fierbinte vorbește

Conform poveștilor, Giant Prismatic Spring este probabil cel mai frumos spectacol de culoare al naturii – cel mai mare izvor fierbinte din SUA și al treilea ca mărime din lume în Parcul Național Yellowstone din Wyoming. Cu o adâncimea de aproape 50 de metri Giant Prismatic Spring strălucește în culori intense, care par aproape suprarealiste. Trucul magic din spate? Culorile sursei se datorează bacteriilor pigmentate din apă. Deși scăldatul este interzis, frumusetea și magia sursei este pur și simplu exteriorul sau privitul de la inăltime. Pe maluri si în imprejurimi se găsesc specii rare de pasari: soimi, vulturi plesuvi, pelicani albi, cormorani. De asemeni, se intalnesc adeseori si bizoni, elani si ursi grizzly. Apropo: Parcul național a fost fondat în 1872 și este cel mai vechi din lume.    

Chocolate Hills, Filipine – Unde giganții vărsă lacrimi

Legenda spune că Chocolate Hills a apărut printr-o tragică poveste de dragoste între uriașul Arogo și pământeana Aloya. Dar dragostea lor nu a durat pentru totdeauna, Aloya a murit și a lăsat uriașului o inimă frântă. Lacrimile sale supradimensionale, dintre care jumătate erau blocate în pământ, au devenit dealurile care astăzi stau ca dovadă veșnică a întristării sale profunde și a iubirii sale infinite. Cele mai mult de 1.250 de dealuri, capătă o culoare asemănătoare cu cea a ciocolatei în sezonul secetos – de unde și denumirea de Dealuri de ciocolată.  

Agawa Rock, Ontario – Acolo unde miturile și legendele prind viață

Lake Superior, 2013

Conform legendelor Ojibwe, creatura mistică subacvatică Mishipeshu este considerată conducătoare peste masivul lac, denumit Lake Superior. Timp de generații, triburile au livrat evenimente istorice și legende bazate pe petroglife. Cele 35 de pictograme roșii de pe pereții abrupți de granit ai Agawa Rock datează din secolele XVII și XVIII și sunt printre cele mai frumoase de acest fel din Canada. Un traseu scurt duce privitorul la galeria de imagini istorice, care este vizibilă numai atunci când monstrul mării se potolește și Lacul Superior este liniștit.     

La Poule, Neukaledonien – Unde o găină de piatră a fost creată de mână magică

În poveștile despre formaţiunile spectaculoase de calcar în forma de găina, La Poule de lângă Hienghène, în Noua Caledonie, se împletesc multe mituri, deoarece geologii nu își pot explica originea. Se spune că La Poule a fost creat prin magie, o mâna sărind literalmente din apă pe când copiii unui trib Kanak din apropiere se jucau pe coastă. Aceștia au raportat acest lucru șefului, care a coborât apoi la mare pentru a afla că acest La Poule venise să ajute locuitorii satului din acel loc îndepărtat, la nord de insula principală Grande Terre din Noua Caledonie. De atunci, datorită aspectului său, stânca a fost omagiată la ceremonii și este considerată un puternic simbol religios pentru locuitorii regiunii.   

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More