MARIO FRESH – „La 21 de ani, am viața pe care am visat-o!“

Puștiul Fresh al peisajului muzical românesc are o maturitate pe care puțini tineri o au la vârsta lui. La doar 21 de ani, Mario Fresh are piese de milioane de vizualizări, colaborări cu artiști mari de la noi și se descurcă singur de la 16 ani. Și nu, nu este solo! Are o relație stabilă, de 5 ani, bazată pe iubire, încredere și comunicare, cu frumoasa Alexia Eram.

DolceMag: Bună, Mario! Ne bucurăm să te avem alături de noi, la DolceMag! Pentru că ești una dintre cele mai fresh și cool apariții în peisajul muzical românesc, spune-ne cum ai ajuns aici?

Mario Fresh: A fost un drum foarte greu, anevoios, dar totodată un drum extraordinar de frumos. Am muncit mult, am visat și am muncit din nou. Pentru mine asta înseamnă cu adevărat iubirea pentru meseria și pasiunea mea. 

Numele de scenă Fresh are legătură cu stilul muzical, cu vârsta ta sau a fost predestinat pentru viitorul tău muzical? Cine te-a numit așa?

Prima dată, numele de scenă a fost FreshKid, dupa care, la 14 ani, mi se părea că sunt prea mare ca să se mai regăsească cuvântul “kid” în numele meu de scenă. M-am sfătuit cu băieții de la studio și am ales cea mai bună variantă – MARIO FRESH.

Prima oară când am auzit piesa Solo, te-am asemănat cu Shawn Mendes, Justin Bieber, din punct de vedere al stilului foarte fresh, care prinde la public din prima clipă. Cine ți-a făcut piesa și cum a apărut proiectul Mario Fresh?

La piesa Solo, writer-ul principal a fost Alex Velea, piesa fiind compusă în studiourile GoldenBoy. Am contribuit la ea vreo 5-6 minți. Proiectul Mario Fresh a apărut prima dată pe piață sub numele de “FreshKid” în 2012, iar în 2014 am lansat prima piesă sub numele de “Mario Fresh”, o piesă în colaborare cu Alex Velea, care a rupt internetul în trei. A făcut 20 de milioane în primul an. Pentru acea perioadă, cifrele astea erau inimaginabile.

Acum este momentul tău de vizibilitate și recunoaștere ca artist, însă tu ai o relație foarte veche cu muzica. Ne povestești un pic cum ai început?

La 5 ani am fost dus prima dată la canto. Bunica a fost cea care m-a îndrumat, deoarece cântam alături de ea zi și noapte, cunoscuta piesă a maestrului Mircea Rusu, “Iarba verde de acasă”. După sute de concerte cântate în duet cu bunica, în sufrageria ei, am trecut la nivelul următor. Au urmat 7-8 ani de canto îmbinat cu pian și chitară.

Te vezi făcând muzică și peste ani sau te dezvolți și în alt domeniu profesional?

Fiecare om trebuie să aibă și un plan B, în viață. Pentru mine, planurile A, B și C sunt ocupate de muzică. Nu renunț la ea și nici ea la mine. Nu ne poate despărți nimic, atât timp cât îmi curge prin vene.

Cum e viața unui tânăr de 21 de ani care a ajuns pe culmile succesului artistic? Cum te descurci cu timpul, mai ales în relație?

La 21 ani, am viața pe care am visat-o. Mă descurc singur în viața asta de “adult bucureștean”, dar și financiar, de la 16 ani. Nu am o viață foarte zbuciumată. Îmi place să îmi port capul pe umeri și să îmi urmez rutina mea zilnică: muzică/sport/muzică/sport. Relația mea cu Alexia nu a fost niciodată pusă în pericol de către programul sau meseria mea. Ne înțelegem foarte bine, mă susține în tot și la fel și eu. Suntem mereu acolo unul pentru celălalt.

Toată presa a vorbit despre frumoasa poveste dintre tine și Alexia Eram. Cum v-ați cunoscut și cum ați evoluat împreună?

La 16 ani am început să o iubesc, iar la 21  tot asta fac, doar că mult mai amplificat. Ne cunoaștem pe de rost, ne înțelegem bine și comunicăm. Mă bucur că am reușit să construim o relație naturală, pentru că în ziua de azi, din păcate, iubirea nu mai e așa la modă.

Pentru că suntem o ediție de vacanță, ne povestești un pic despre planurile voastre de vacanță pentru această vară?

Nu știu cum fac ceilalți artiști, dar eu nu am planuri de vacanță. Eu merg în vacanță doar când îmi permite timpul. Iar vara asta aș vrea să nu-mi permită, pentru că mi-e atât de dor de scenă, încât aș dormi pe ea. Iar, de obicei, am mers în vacanțe planificate cu maxim două săptămâni înainte. Suntem destul de spontani.

Dintre toate călătoriile de până acum, unde ai avut cele mai tari experiențe? Ne povestești un pic?

Am fost în Paris când am făcut 2 ani de relație cu Alexia. A fost una dintre cele mai frumoase vacanțe. Ne-am relaxat, am vizitat multe locuri și am fost singuri. Extraordinar.

Așteptăm cu nerăbdare noi piese fresh de la tine! Ce lansări urmează și când?

Sincer să fiu, știu doar prima piesă pe care o lansez. Este cea mai potrivită piesă de vară și am foarte mare încredere că îi va mișca pe oameni. Vreau să fac un proiect foarte complex din piesa asta, pentru că îmi dă un vibe nemaipomenit. Am un sertar foarte mare cu piese, 2020-2021 au fost foarte constructive și abia aștept să le lansez pe toate și să ajungă și la voi.

Alex VeleaconcerteMario Freshstudiourile GoldenBoyvizualizări
Comments (0)
Add Comment