Take a fresh look at your lifestyle.

Mattias Wettenberg, câştigă cea de-a opta ediţie a Turneului Internațional de Bowling, la prima participare

Mattias Wettenberg, campionul național la bowling al Suediei, câştigă cea de-a opta ediţie a Turneului Internațional de Bowling din România, la prima participare

Mattias Wettenberg, campionul național la bowling al Suediei, a câștigat locul întâi la cea de-a opta ediție a Turneului Internațional de Bowling în sistem open din România IBIBO 2017, desfășurat în perioada 30 septembrie – 8 octombrie, la IDM Club, în București, sub egida World Bowling şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF). Câștigătorul l-a învins în runda finală pe conaţionalul său, Kevin Klarsson, la aruncări de departajare, după ce, la finalul celor zece aruncări prevăzute în competiție, cei doi au terminat la egalitate. Ambii jucători au fost la prima lor participare la IBIBO.

Câștigătorul Mattias Wettenberg (28 de ani), unul dintre cei mai titrați jucători din Europa, se antrenează de la vârsta de  trei ani şi are o aruncare specială, care l-a propulsat în topul jucătorilor din echipa naţională a Suediei.

Locul al treilea în clasament a fost ocupat de jucătorul grec Vasilis Stefopoulos, care a urcat un loc faţă de anul trecut, când a terminat competiţia pe poziţia a patra. Cel mai bine clasat român a fost Romeo Găgenoiu, ocupantul locului al șaselea în clasamentul final.

„Spectacolul a fost cuvântul de ordine la IBIBO 2017, a opta ediție a singurului turneu internațional de bowling din România, unde am avut o finală cu multe momente de suspans. Pentru prima dată în istoria competiţiei, a fost nevoie de lovituri de departajare pentru desemnarea câștigătorului. Primii doi jucători, suedezii Mattias Wettenberg și Kevin Klarsson, au încheiat competiţia la egalitate, cu 198 de puncte, iar la prima lovitură de departajare ambii au făcut strike. Cea de-a doua lovitură de departajare a desemnat câştigătorul, pe Mattias, la finalul unei partide de joc foarte echilibrate.

Această ediție a IBIBO s-a remarcat prin diversitatea culturală a concurenților, 160 în total, din 17 țări. Echipa României a avut  70 de jucători la startul competiției, iar copiii au făcut senzație pe piste, demonstrând practic că bowling-ul este un sport cu tot mai mare aderență pe plan local, fapt la care acest turneu, care ține România pe harta mondială a competițiilor de gen, a contribuit din plin,” declară Marius Briciu, director IDM Club și managerul echipei de organizare a IBIBO 2017.

Cezar Feliu, cel mai tânăr concurent, de origine română, în vârstă de doar 15 ani, a terminat competiția pe poziția a patra în categoria B (clasă semiprofesionistă) şi pe locul 33 în clasamentul general. Cezar se antrenează deja de doi ani, la clubul IDM, cu Valentin Piroș, selecționerul echipei de bowling a României. Locul întâi în categoria B a fost ocupat tot de o româncă, Laura Piroş.

Fondul de premiere din acest an a singurului turneu de bowling din România în sistem open IBIBO 2017, de 27.000 euro, a acoperit premiile pentru primii 40 de jucători clasați la categoria A (clasă profesionistă) și, pentru stimularea jucătorilor aflaţi la început de drum, au fost premiați și primii cinci din categoria B (clasă semiprofesionistă).

Partenerii din acest an ai IBIBO au fost Kegel, Sivissidis team, First Advertising și, pentru prima oară, Carlsrom Beverage (Carlsberg).

Pentru mai multe detalii despre a opta ediţie a turneului internaţional de bowling de la Bucureşti, accesaţi http://idmclub.ro/ibibo/

Despre IDM Club, centrul de bowling

Centrul de bowling al IDM Club dispune de 14 piste de bowling Brunswick din ultima generaţie Anvilane Glow Pro Lane. Echipamentul de bowling prezent în IDM Club a fost instalat de reprezentanţii Brunswick, este certificat USBC (United States Bowling Congress) şi aprobat WTBA și ETBF pentru organizarea de competiții internaționale.

Mai multe informații despre turneul IDM Bucharest International Bowling Open puteți găsi pe pagina oficială a competiției: http://idmclub.ro/ibibo/

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More