Take a fresh look at your lifestyle.

Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei

14 / 100

După ce v-am povestit ce se poate face în sud-estul insulei Mauritius , a venit timpul să poposim într-o nouă locație. Zona de nord e destinația. Dar mai întâi hai să vedem cum ne deplasăm?

Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei 1
Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei 2

La capitolul transport am fost destul de free style. Chit că aveam cazări luate în trei locații diferite ale insulei, am spus că ajungem acolo și vedem noi. După două-trei zile ne-a venit ideea: ce-ar fi să închiriem o mașină? Trec peste partea cu research-ul la fața locului. Cert e că am dat peste o afacere de familie, Nad’s Car, aveau cel mai mic preț la închirieri și ne-am luat mașină pentru următoarele nouă zile ce le mai aveam de pretrecut pe insulă. Ca idee, mașina, cu transportul la locație/hotel inclus, a fost 320e.  Dacă am fost mulțumiți? Bineînțeles! Singurul șoc a fost condusul pe partea stângă. Când înveți un lucru într-un anume fel și apoi ești pus în situația de a-l face pe dos, e distractiv. Mai ales la sensurile giratorii. Ne-a spus cel care ne-a închiriat mașina: ”Stați pe stânga, mereu pe stânga!”

Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei 3

Moint Choisy și Grand Baie

Am străbătut insula de la sud la nord într-o oră și jumătate. Sunt 70 de kilometri în total. Cazarea am avut-o în Mont Choisy, la 2 minute de una dintre cele mai mari plaje pe care le-am văzut vreodată – are aproape 3km lungime! Și locul în care stăteam avea ieșire la plajă și piscină. Nouă ne-a plăcut super mult și … a fost cea mai ieftină cazare din Mauritius.

Pe lângă plaja aceasta publică, extrem de cunoscută, în nord mai este un golf numit Grand Baie – o zonă extrem de turistică de altfel. Am fost acolo într-o seară, dar nu ne-a impresionat extrem de tare.

Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei 4

Grădina botanică și Fabrica de zahăr

Tot în nordul insulei, se află districtul Pamplemousses, ce găzduiește grădina botanică a țării. Este extrem de mare, are inclusiv broaște țestoase gigantice și bineînțeles că e casa unui număr impresionant de specii de plante. Am văzut n feluri de palmieri. Cel mai mult mi-au plăcut arborii de baobab – poate și pentru că văzusem în avion un scurt metraj despre legendele care sunt născocite de localnici în jurul acestora.

Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei 5
Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei 6

Aproape de această grădină botanică, se află un muzeu al zahărului. A fost nevoie să ajung în Mauritius ca să aflu cum se extrăgea odinioară zahăr din trestie și cât de multe tipuri de zahăr există. Mai mult, insula este în continuare acoperită de trestie în mare parte; procesul de recoltare este mecanizat, însă în muzeu există reportaje care te ajută să înțelegi și viața din prezent a localnicilor. Și unde mai pui că în prețul biletului intră și degustarea a 12 tipuri de zahăr?

Port Louis

Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei 7
Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei 8

Capitala țării, Port Louis, e un mix impresionant de culoare, naționalități și oameni de toate culorile. Din Mont Choisy făceam jumătate de oră cu mașina, așa că l-am vizitat de câteva ori. Are un centru modern (în contextul în care țara și-a serbat 50 de ani de la independență în 2018), o piață veche de alimente, vânzători ambulanți, zgârie nori ce adăpostesc birouri, un cartier chinezesc și aproximativ 150 de mii de locuitori pestriți, din toate colțurile lumii.

Ile aux Cerfs – Insula paradisului

Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei 9
Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei 10

Una dintre cele mai frumoase insule din jurul Mauritiusului este Insula Paradisului, aflată în est. N-am vrut să o ratăm, așa că am condus până în Trou d’Eau Douce și de acolo am luat un catamaran până la destinație. Foarte faină experiența, o recomandăm cu drag. Singura mențiune e că-i nevoie de o zi întreagă pentru o astfel de escapadă, dar merită din plin. Mai ales că ai o masă de prânz delicioasă inclusă.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More