Take a fresh look at your lifestyle.

Muntenegru: Concediu ieftin ?

Dacă vreți un concediu ieftin, Budva (Muntenegru) este destinația ideală pentru că acolo distracția de noapte se continuă sub soarele mediteranean pe plajelenisipoase. 

O plimbare prin orașul fortificat Budva vă va da ocazia să vă întâlniți cu trecutul de acum câteva sute de ani. Străduțele înguste sunt ticsite cu magazine de unde vă puteți cumpăra suveniruri dar și degusta bunătățile locale.

 

Zidurile de piatră oferă o senzație de protecție, soarele intrând aici doar în miezul zilei când este exact deasupra fortificației. Doar atunci acesta are voie să-și arunce o privire asupra  frumuseții stațiunii din Muntenegru.

Și dacă v-ați găsit cazare în apropiere, dintre zidurile înalte ale fortificației veți ieși chiar în valurile Mării Adriatice care nu se sfiesc să vă întâmpine cu un foșnet domol semn că apele sunt calme și calde, pregătite să vă primească și să vă răcorească de soarele gelos care nu se deranjează să nu treacă de 30 de grade în miezul verii.

Muntenegru nu este faimos pentru plajele sale cât pentru ospitalitatea oamenilor, oameni care știu că un zâmbet cald vă poate face o zi de vacanță și mai frumoasă. Și dacă shoppingul pentru produse de firmă nu vă atrage atât de tare, trebuie să știți că Budva este polul distracției de noapte pe coasta muntenegreană. Barurile și cluburile de noapte în aer liber vă vor oferi adrenalina de care aveți nevoie pentru un concediu departe de locul de muncă și de casă.

Și cum spuneam că orașul vechi are la baza cuvântul fortificație, aceasta se pliază foarte bine și pe zona Budva, unde riviera este protejată de muntele Lovcen. Acesta ține pavăză florei mediteraneene și o păstrează la temperaturile văratice ale mării.

Mâncare și restaurante

Și dacă tot vorbeam ceva mai sus de mâncare, nu plecați din Budva până nu încercați jambonul afumat, una dintre renumitele specialități de casă a muntenegrenilor, dar și rachiul lor. Prețurile sunt mai mici decât în în Grecia, dar nu cu mult.

Așa că dacă mergeți la un local mai ieftin veți reuși să vă potoliți foamea cu 5 euro de persoană, în schimb, dacă alegeți restaurantele medii, atunci pentru două persoane veți lăsa între 20 și 30 de euro pentru un mediu cu trei feluri de mâncare, ceea ce mi se pare mai mult decât acceptabil. Berea locală este și ea destul de ieftină, o halbă variind ca preț între 0,90 și 1,50 de euro, în funcție de marca pe care o alegeți.

Dacă mergeți tot pe bere locală, dar cumpărată din magazin atunci costul pe sticlă este undeva la o medie de 1 euro.

Pentru cei care vor să mai ciugoale câte ceva, prețurile la fructe și legume sunt apropiate de cele de la noi din supermarketuri, numai că au o calitate mai bună, indiscutabil. Fructele nu costă mai mult de 1 – 1,10 euro pe kilogram, dar dacă alegeți ceva mai consistent, brânza locală este extrem de bună  și costă undeva la 4,50 de euro (20-21 lei/kg). Ouăle costă cam 10 eurocenți bucata.

Cazare și plimbări  

Cazarea în Budva, dacă o luați prin booking.com este extrem de ieftină, iar apartamentele și studiourile sunt dâfoarte curate. Așa că pentru o săptămână prețul de pornire la cazare pentru două persoane este de 550 de lei, dar ca să fiți siguri că aveți ceva calitate și sunteți aproape de plajă, mai bine să dați undeva la 700 de lei. 100 de lei pentru două persoane/noapte este chiar un chilipir.

Pentru plimbări și deplasări în zonă, dacă sunteți cu mașina proprie, benzina costă tot cam ca la noi, adică undeva la 1,10 sau 1,20 de euro, iar pentru un taxi veți plăti undeva în jur de 50-80 de eurocenți pe kilometru. De regulă cursele în oraș nu depășesc mai mult de 4-5 kilometri, dar asta depinde de locațiile pe care le alegeți.

Plajele nu sunt chiar atât de atrăgătoare ca în Bulgaria, Turcia sau Grecia, dar păstrează cu sfințenie izul mediteran, iar numai pentru acest lucru nu veți fi dezamăgiți, mai ales dacă sunteți fani ai sporturilor de apă.

Sursa: http://destinatii.eu

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More