Take a fresh look at your lifestyle.

Noi detalii despre viitorul aeroport din sudul Bucureștiului

6 / 100 SEO Score

Zilele trecute Ministrul Economiei readucea în prim-plan proiectul care includea dezvoltarea unui aeroport în sudul capitalei. Acum, datorită unui video de prezentare aflăm mai multe detalii despre acesta. Noul aeroport nu va fi doar un simplu aeroport ci un mic oraș care include spații de entertainment, centru medical și zonă rezidențială, potrivit clipului de prezentare.

Noi detalii despre viitorul aeroport din sudul Bucureștiului 1

În ceea ce privește aeroportul în sine, acesta va fi dezvoltat pe o suprafață de 800 de hectare în trei faze. După finalizarea primeia capacitatea acestuia va fi de 10 – 12 milioane de pasageri anual iar după finalizarea următoarei faze de construcție capacitatea se va dubla.

Într-un final, aeroportul va avea o capacitate de procesare de 35 de milioane de pasageri anual așadar acesta nu va fi unul din cele mai mari huburi din lume, așa cum a declarat Ministrul Economiei. Pista principală va avea o lungime de 4000m iar cea secundară de 2500m cu posibilitatea de a fi extinsă.

Noi detalii despre viitorul aeroport din sudul Bucureștiului 2

Noul aeroport va avea și un terminal cargo care se va întinde pe o suprafață de 120 de hectare. Acesta va fi dezvoltat în colaborare cu aeroportul din Liege, aeroport care este unul din cele mai mari huburi cargo din Europa.

Centrele de expoziție și conferințe se vor întinde pe suprafață totală de 65 de hectare în timp ce hotelurile și spațiile de birouri vor ocupa 40000 metri pătrați.

Aeroportul și spațiile adiacente vor fi legate de București printr-o șosea, posibil la profil de autostradă, și cale ferată sau metrou.

Aeroportul Constantin Brâncuși nu va fi dezvoltat de statul român ci de compania privată South Development Group SA cu sediul în Otopeni alături de companiile Scott Brownrigg, Changi Airport Singapore, Surbana Jurong, Liege Airport, Royal HaskoningDHV și Thornston Tomasetti.

Cu toate acestea, în prezent dezvoltatorul nu oferă detalii despre durata de dezvoltare a acestuia însă Ministrul Economiei a declarat că în iarna acestui an va debuta construcția aeroportului și ar urma să fie finalizată în cinci ani.

Sursa: boardingpass.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More