Take a fresh look at your lifestyle.

Noile prevederi din Codul Rutier expun șoferii la amenzi mari

Noile prevederi din Codul Rutier aduc amenzi importante.

Șoferii care sunt prinși că au lipite pe geamuri diverse accesorii ce pot reduce vizibilitatea la volan riscă penalizări de până la 3.000 de lei.

Legislația rutieră în vigoare stabileşte că „aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Aici sunt incluse și suporturile de telefoane mobile sau aparate GPS.

Clasa a IV-a de sancțiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 şi 20 de puncte-amendă. Ceea ce înseamnă că șoferii care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendați cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

De asemenea, contravenție este și „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”, aceasta fiind sancționată cu amendă de până la 2.900 de lei.

Totuși, există și o variantă legală: șoferii pot utiliza tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More