Take a fresh look at your lifestyle.

Noul BMW K 1600 Grand America

BMW Motorrad își extinde gama de modele în segmentul touring prin lansarea unui model special proiectat pentru a oferi o experiență deosebită în călătoriile lungi.

BMW Motorrad își extinde gama de modele în segmentul touring prin lansarea unui model special proiectat pentru a oferi o experiență deosebită în călătoriile lungi. BMW K 1600 Grand America debutează în cadrul celui mai mare salon moto din lume, EICMA Milano, între 7 și 12 noiembrie 2017. Derivat din BMW K 1600 B, noul model combină performanța motorului cu 6 cilindri în linie cu echipamente exclusiviste, transformând orice călătorie într-o experiență nouă, atât din punct de vedere al confortului, cât și fascinației, într-un stil de croazieră tipic american.

Călătoria în stil american.

Design-ul noului BMW K 1600 Grand America îmbină pasiunea pentru turele  confortabile, relaxante, specifice riderilor din Statele Unite ale Americii. Din acest motiv, linia de design a baggerului K 1600 B a fost modificată, iar un numar important de elemente distinctive și-au făut apariția. Suplimentar față de silueta tipică unui bagger, cu linii dinamice care coboară în partea din spate a motocicletei, încă un element aparte se face remarcat: forma aerodinamică de picătură, definită printr-o parte frontală impunătoare (datorită parbrizului înalt) și parte din spate joasă, unde pot fi recunoscute cutiile cu un design specific segmentului.

Țevile de eșapament cromate, paralele cu solul, sunt armonios integrate în designul elegant și dinamic al motocicletei. Aspectul autentic al modelului BMW K 1600 Grand America este întregit de un topcase cu spătar pentru pasager integrat. Suplimentar față de spațiul excelent de depozitare, BMW Grand America oferă o experiență aparte de călătorie datorită confortului celor două șei. De asemenea,    topcase-ul este un element distinctiv ce accentuează orientarea motocicletei spre confortul suprem al călătoriei.

Stil american: stop suplimentar integrat în topcase.

Design-ul modelului BMW K 1600 Grand America este inspirat de motociclete custom tipice pieței Nord-Americane, iar acest lucru se reflectă la nivelul elementelor părții dorsale. Un stop suplimentar este integrat în topcase pentru a-i conferi motocicletei o prezență aparte. De asemenea, este în perfectă armonie cu blocurile optice spate integrate în cutiile laterale, cu funcție de stopuri și semnalizare. Toate elementele folosesc tehnologie LED.

Exclusivitate: Pachetul Style cu două culori disponibile, Galben Austin metalizat și Negru Storm metalizat

În echiparea standard, noul BMW K 1600 Grand America vine în culoarea elegantă Negru Storm metalizat. Suplimentar față de logo-ul BMW, motocicleta are inserții care fac referire la tipul motorului. Mai mult decât atât, în partea superioară a rezervorului, central, există inscripția „K 1600 Grand America”.

Pachetul Style, special creat pentru BMW Grand America, asigură un grad crescut de exclusivitate. Acesta combină două culori puternice, precum Galben Austin metalizat și Negru Storm metalizat, precum și elemente cromate suplimentare pentru aripa roții față.

Motor cu 6 cilindri în linie

Specificațiile aparte ale motorului cu 6 cilindri în linie asigură parcurgerea distanțelor lungi la ghidonul noului BMW K 1600 Grand America în deplin confort. Cea mai recentă versiune a propulsorului specific BMW Motorrad livrează puterea fără efort, indiferent de condițiile de drum. Cel mai compact motor cu 6 cilindri în linie din segment furnizează 118 kW/160 CP la 7.750 rpm și un moment maxim de 175 Nm la 5.250 rpm. Pe noul BMW Grand America, acesta nu dă dovadă doar de o sursă continuă de putere, ci și de performanțe dinamice de top. Bazat pe principiile „The American Way of Riding”, viteza maximă este limitată la 162 km/h. Acest lucru ține cont de faptul că personalizarea cu diverse elemente a părții dorsale – foarte popular în această clasă – va schimba semnificativ distribuția maselor între cele două roți. În acest fel, caracteristicile ce țin de dinamică, stabilitate și siguranță sunt garantate în orice condiții.

Suspensie electronică Dynamic ESA cu Reverse Assist în standard

Nu doar motorul contribuie la excelenta ținută de drum a modelului Grand America. Suspensia controlată electronic Dynamic ESA își aduce și ea aportul la dinamica, stabilitatea și confortul motocicletei. În setarea standard, “Road”, aceasta adaptează constant absorbția șocurilor, asigurândun confort sporit și tracțiune excelentă pe orice suprafață. Pentru mai mult confort, se poate selecta modul “Cruise”, care oferă un setup mai moale al suspensiilor.

Sistemul Reverse Assist, în echiparea standard, facilitează manevrarea noului BMW Grand America. Se activează prin apăsarea unui buton de pe panoul de comandă din stânga ghidonului. Imediat apoi, riderul trebuie să acționeze butonul de pornire pentru a pune motocicleta în mișcare.

Poziție relaxată, cu picioarele înainte, pentru confort sporit pe distanțe lungi

Poziția relaxată pentru rider și pasager este un element esențial ce contribuie la gradul sporit de confort oferit de BMW K 1600 Grand America – în special pe distanțe lungi. Motocicleta are în echiparea standard un set de suporți de picioare pe barele de protecție ale motorului, permițând riderului să adopte o poziție relaxată, cu picioarele înainte. De asemenea, pasagerul se poate relaxa datorită poziției confortabile asigurate de cadrul spate jos și a șeii aflată într-o poziție cu 70 de milimetri mai jos. Suporții de picioare pentru pasager sunt disponibili ca opțiune.

Protecție optimă împotriva intemperiilor datorită parbrizului înalt

Echiparea standard a noului BMW Grand America include bare de protecție pentru motor, manșoane încălzite, șei încălzite, pilot automat și un parbirz înalt, specific modelului. Alături de carenele laterale, care se prelungesc în spate, acesta asigură o protecție optimă împotriva vântului și a ploii. Gurile de ventilație integrate asigură un flux de aer proaspăt riderului. Un sistem audio, împreună cu pregătirea pentru navigație, intră de asemenea în echiparea standard pentru noul BMW K 1600 Grand America.

Gama de dotări opționale este și ea foarte variată, incluzând Shift Assistant Pro, apelul electronic de urgență eCall, disponibil în toate piețele cu funcționalitate a sistemului ConnectedDrive, Pachetul Confort, Pachetul Safety, un ghidon forjat, precum și șei cu diverse înălțimi. Folosind programul de accesorii originale BMW Motorrad se poate atinge un grad și mai înalt de personalizare.

Caracteristici ale noului BMW K 1600 Grand America:

 • Motocicletă touring premium cu stil american
 • Design autentic, armonios, cu o siluetă dinamică accentuată de spatele foarte coborât
 • Topcase cu o capacitate mărită pentru mai multe bagaje și spătar pentru pasager integrat
 • Cutii laterale și topcase cu blocuri optice integrate
 • Pachetul Style (opțional) cu finisaje în două culori, Negru Storm metalizat și Galben Austin metalizat
 • Propulsor cu 6 cilindri în linie ce respectă normele EU4 și furnizează 160 CP la 7.750 rpm și cuplu maxim de 175 Nm la 5.250 rpm
 • Viteză maximă limitată la 162 km/h
 • Suspensie reglabilă electronic Dynamic ESA cu două moduri – Road și Cruise în standard
 • Sistem Reverse Assist pentru o manevrare mai ușoară cu spatele în standard
 • Protecție excelentă împotriva ploii și a vântului datorită parbrizului înalt
 • Cadru spate jos, înălțimea șeii pasagerului a fost redusă cu 70 milimetri și poziția scărițelor adaptată pentru mai mult confort
 • Suporți de picioare ce asigură o poziție cu picioarele înainte pentru rider în standard
 • Suporți de picioare pentru pasager disponibili ca accesoriu original BMW Motorrad
 • Shift Assistant Pro, pentru schimbarea vitezelor fără ambreiaj, disponibil ca opțiune
 • Apel de urgență inteligent eCall pentru asistență rapidă în caz de accident sau urgență disponibil ca opțiune (doar pentru piețele europene cu funcții Connected Drive)
 • Echiparea standard include bare de protecție ale motorului, ABS Pro, Dynamic Traction Control (DTC), far cu Xenon, manșoane încălzite, șei încălzite, Multi-Controller, trei moduri de pilotaj (Rain, Road, Dynamic), pilot automat, sistem audio și pregătire pentru navigație
 • Gamă de opțiuni variată: sistem de iluminare pentru viraje, lumini de zi, Keyless Ride, Hill Start Control, închidere centralizată etc.)
 • Gamă variată de accesorii originale BMW Motorrad (roți forjate, capace cromate pentru oglinzi, sistem de navigație etc.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More