Take a fresh look at your lifestyle.

Noul yacht Porsche costa o nimica toata, doar 13 milioane de dolari…

Noul yacht Porsche costa o nimica toata, doar 13 milioane de dolari... 1

Astazi iesim putin din limitele noastre obisnuite si va prezentam o adevarata nebunie pe… apa. Este vorba despre superyacht-ul Dynamiq GTT 115 si, garantam pentru asta, este o adevarata bijuterie navala conceputa in cooperare cu Studio F.A. Porsche.

Daca nu stiati inca, Studio F.A. Porsche apartine concernului Porsche, dar compania ofera o gama variata de servicii de design unei game foarte largi de clienti din toata lumea. De aceea, atunci cand spunem ca acest yacht are ADN Porsche nu glumim deloc. Din pacate, singurele legaturi serioase pe care le putem face intre acesta si gigantul producator de masini constau in motoarele montate pe spate si preturile nebune pentru multitudinea de optiuni care apar pe configuratorul online al ambarcatiunii.

Cat de nebune sunt aceste preturi? Am incercat noi insine o configurare online si am adunat, numai pe optionale, nu mai putin de 2.230.000 de dolari. N-am apucat, inca, sa va spunem ca pretul de baza al acestui yacht este 13.200.000 de dolari.

Printre cele mai importante optionale pregatite pentru Dynamiq GTT 115 se numara pachetul sport cu vopsea speciala (278.000 de dolari), din care face parte si finisajul in lemn de mahon si fibra de carbon, dar si o bicicleta de exercitii. Noua ne-au mai cazut ochii pe un bar de punte (61.000 de dolari), pe usa glisanta de la intrarea in salonul principal (50.000 de dolari), pe mobila si accesoriile Minotti (300.000 de dolari), dar si pe setul de mobila de bord, pe care am reusit sa cheltuim peste 400.000 de dolari.

Credeati ca ne vom opri aici? Nu puteati gresi mai mult. Am incheiat „cumparaturile” cu un Porsche Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo asortat cu yacht-ul, care ne-a costat doar 146.000 de dolari. Daca ati facut socotelile corect, ati ajuns si voi la concluzia ca puteam cumpara doua masini si jumatate cu banii pe care i-am dat pe mobila de pe vas.

In caz ca nu ne credeti, incercati si voi o configurare si imbratisati, macar in acest fel, viata celor bogati si fara griji.

Noul yacht Porsche costa o nimica toata, doar 13 milioane de dolari... 2

Mai departe, am mai cheltuit 40.000 de dolari pe un set de perne de decor, 45.000 de dolari pe uniformele echipajului si 50.000 pentru sase invelitori de pat din bumbac egiptean, care vin si cu prosoape de acelasi fel. Asta pana cand ne-am dat seama ca nu suntem atat de bogati dar incepem sa semanam cu niste copii in fata unei noi jucarii.

Daca mai aveati nevoie de convingere, va asiguram ca tot ceea ce am ales reprezinta doar o mica parte din gigantica lista de optiuni valabile pentru GTT 115. Daca, din diferite motive, bugetul pus deoparte pentru un yacht extravagant nu depaseste, insa, 13.000.000 de dolari, va asiguram ca in acesti bani veti primi un vas de aluminiu de 35 de metri, cu trei sau patru cabine de lux, placate cu marmura si finisate cu piele si fibra de carbon.

Sa nu uitam de acesta amanunt: de putere se ocupa doua motoare identice MAN, care ajung la o viteza maxima de 21 de noduri.

In cazul in care va doriti neaparat un GTT 115, n-ar fi rau sa va grabiti. Producatorul a anuntat ca va construi doar sapte exemplare si unul este deja vandut. Daca sunteti hotarati, luati in calcul si sfatul nostru: nu puneti la socoteala trambulina de 20.000 de dolari, nu credem ca-si merita banii.

Etichete: porscheyacht
Sursa: cars.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More