Take a fresh look at your lifestyle.

O VARĂ CU MIRA!

Este frumoasă, senzuală și a “aprins” canalul de youtube și topurile muzicale românești cu piese hot! MIRA a ajuns în atenția publicului din România în 2012, după ce a apărut în cadrul show-ului „Vocea României”, făcând parte din echipa antrenorului Marius Moga. Odată lansată, MIRA și-a continuat cariera muzicală cu o serie de piese de succes: „Like”, „Bella” și „Baladă de iubire”. În plus, artista a colaborat cu kio și what’s Up pentru „Dragostea nu se stinge” și cu Corina și Skizzo Skillz pentru „Fete din Balcani”.

DolceMag: Bună, Mira! Ești noua revelație din peisajul muzical românesc? Cum ai ajuns aici?

MIRA: Bună! În primul rând, mulțumesc! Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii care mă ascultă și care se regăsesc în muzica mea. Cred că am ajuns aici datorită muncii și perseverenței. Bineînțeles că nu m-am oprit din a visa, de acolo pornește totul.

Care consideri că au fost etapele decisive în evoluția ta ca artist?  Cred că momentul decisiv a fost în 2012, când am participat la „Vocea României”. Această emisiune mi-a deschis foarte multe uși și acolo am învățat multe lucruri despre mine. Încă un lucru foarte important în evoluția mea este, evident, timpul pe care îl petrec în studio.

Piesele tale strâng milioane de vizualizări pe YouTube. Care este mesajul pe care îl transmit acestea?  Cu această ocazie vreau să le mulțumesc tuturor celor care îmi ascultă muzica și mă susțin. Fiecare piesă are o poveste în spate, uneori chiar povestea mea. Dar de cele mai multe ori, în spatele pieselor se ascund povești de dragoste frumoase sau cu un sfârșit neașteptat, pe care le trăiește orice persoana care a iubit vreodată.

Care este, de fapt, secretul unei piese care prinde la public? De unde vine popularitatea sa – din versuri/mesaj, din linie melodică, din imaginile expuse în videoclip, din popularitatea artistului, etc.?
Cred că e nevoie de un pachet întreg, fiecare detaliu contează. O linie melodică reușită, o producție impecabilă, mesajul versurilor, chiar și povestea piesei, toate contribuie la popularitatea piesei, însă cred că și autenticitatea artistului contează… Este foarte important să „te cânți”, să oferi celor care te urmăresc o bucățică din sufletul tău.

De ce se leagă cele mai frumoase amintiri pe care ți le-ai făcut de când ai început relația ta cu muzica?
Muzica a reprezentat întotdeauna o parte foarte importantă din viața mea și mereu îmi face plăcere să mă gândesc la începuturi. Cred că cele mai drăguțe momente erau legate de acele clipe în care cântam la festivalurile de muzică sau cu band-ul alături de care mergeam în tabere. Mă apucă nostalgia de fiecare dată când mă gândesc la asta, însă mă bucur de tot parcursul muzical, mi se pare că fiecare perioadă are frumusețea ei, cât timp apreciezi experiențele pe care le ai.

Că tot vorbim de amintiri, care a fost, de fapt, primul tău contact cu muzica?  Sunt foarte multe momente, iar primul contact cu muzica pare foarte îndepărtat. Cred că una dintre experiențele care m-au marcat din punct de vedere muzical ar fi atunci când cântam pe casa scării, unde îmi imaginam că sunt pe cea mai mare scenă, fiindcă se auzea și ecoul… Este una dintre cele mai frumoase amintiri ale mele.

Când ai știut că vrei să alegi acest drum și ce a declanșat click-ul?  Cred că din totdeauna, deși sună clișeic. Mama cânta și vă imaginați că ascultam muzică aproape non stop, probabil știam de când eram în burtică ce vreau să fac.

Care este povestea ta cu muzica? Povestește-ne despre început? Cumva am știut mereu că vreau să fac muzică, deși la un moment dat mă bătea gândul să devin stomatolog, eram influențată de mai mulți oameni. Am început de mică să fac cursuri la Palatul Copiilor, apoi am luat toate festivalurile la rând și nu cred că am pierdut vreunul. Ulterior am participat la „Vocea României” și cam asta a fost.

Cine consideri că este cel care te-a descoperit cu adevărat ca artist și cum s-a întâmplat acest lucru? Cred că eu am fost cea care s-a descoperit cu adevărat, am avut cea mai mare încredere în mine ca artist. Nu eram cea mai bună voce când eram mică, nici acum nu sunt, însă știu că fiecare este unic în felul lui, iar cele mai importante sunt emoțiile pe care reușești să le transmiți oamenilor, nu ambițiile pe care le ai.

Cânți și instrumental sau doar voce? Care este instrumentul tău preferat și de ce? Cânt la chitară și pian, iar de pian m-am apucat recent. Îmi propusesem să mă apuc abia atunci când îmi voi permite financiar unul și voi beneficia de spațiul de care am nevoie pentru el, iar de curând mi le-am permis pe ambele și mă bucur enorm că am făcut asta. Pianul este preferatul meu.

Ce proiecte și colaborări desfășori în prezent?  Lucrez la primul meu album din carieră, sunt multe piese și îmi este foarte greu să mă hotărăsc la ele pentru că țin foarte mult la toate. Încă lucrăm la ele, unele piese sunt finalizate deja. O să vă placă mult ce o să ascultați! În plus, vă pregătesc și câteva colaborări, dar acestea rămân surpriză deocamdată.

Unde te vedem vara asta? Sper că peste tot! Deocamdată știu sigur că mă puteți vedea pe 30 iunie la Dobroești, iar pe 16 iulie în Ucraina.

Din ședința foto pe care tocmai ai realizat-o se observă că te-ai pregătit foarte bine pentru vară. Cine se ocupă de imaginea ta și cum ți-ai descrie stilul?  Am o echipă întreagă alături de mine care mă sfătuiește mereu, însă îmi este foarte greu să aleg un stil anume. Eu sunt cameleonică și mereu arăt cum mă simt în ziua aceea prin ceea ce port. Azi mă văd casual sau sport, mâine aș purta tocuri, poimâine poate o rochie foarte elegantă. Niciodată nu sunt constantă din punct de vedere vestimentar. Ceea ce rămâne mereu constant este nota copilărească pe care nu ezit să o adaug mereu.

Cât de mult te implici în realizarea ținutelor pentru scenă și videoclipuri?  Întotdeauna mă implic trup și suflet în proiectele pe care le desfășor și mi se pare absolut firesc să fac asta. Din punctul meu de vedere, stilistul trebuie doar să înțeleagă ceea ce îți dorești, direcția pe care ți-o imaginezi, apoi să te sfătuiască și să te ajute să alegi varianta cea mai bună.

Cine te inspiră?  Orice mă inspiră, nu doar persoane, ci absolut tot ce mă înconjoară. În orice poți găsi inspirație, însă dacă ar trebui să mă rezum la o persoană, aș alege-o pe Beyonce, all the way! Este un artist complet, complex, ambițios, cu o carieră impresionantă.

Pentru că este o ediție de vacanță, care sunt planurile tale pentru vară, în acest sens? Planurile mele includ 90% muzică – concerte și tot felul de activități în jurul ei. Așadar, vara asta îmi e greu să spun când voi avea timp pentru o vacanță pentru că urmează o perioadă aglomerată din punct de vedere muzical. Probabil o să am și câteva vacanțe, însă nu știu dacă în următoarele luni. Niciodată nu le pot stabili cu mai mult de o lună, două înainte. E vorba de prioritățile fiecăruia, iar a mea e muzica acum.

Care este destinația ta de suflet și de ce? Nu am una anume, dar cu siguranță tot ce înseamnă ocean, plajă, palmieri. Sunt atrasă de soare și apă. Nu îmi place frigul deloc, pur și simplu nu suntem prieteni, poate și pentru că sunt cea mai friguroasă persoană pe care o cunosc. În plus, când aveam aproape un an, eram foarte bolnăvioară și făcusem niște complicații. Așadar, doctorii erau rezervați în a-mi da șanse de supraviețuire. Așa că mama a vrut sa-mi arate măcar o dată marea. Apoi, cumva, toate lucrurile au intrat pe un drum normal și am ajuns să credem că marea m-a salvat. De aici legătura asta atât de puternică cu ea.

Ce experiențe muzicale ai acumulat din călătorii și care au fost oportunitățile pe care le-ai avut? Sunt foarte multe momente în care călătoriile se îmbină cu muzica. Ultima dată când am fost în Los Angeles am avut ocazia să lucrez cu un producător care a fost coleg de clasă cu Charlie Puth. Mi s-a părut wow că am avut ocazia asta și încă țin legătura cu el pentru următoarele proiecte.

Ce conține trusa ta de vacanță? Să fiu sinceră, eu nu prea sunt atașată de obiecte, dar sigur că există lucruri pe care le iau cu mine orice ar fi. De exemplu, căștile – nu pot pleca nicăieri fără ele, muzica e ceva de nelipsit din viața mea și am nevoie de ea întotdeauna, iar căștile mă salvează mereu. Nici cărțile nu lipsesc în vacanță – îmi place să citesc mult. Atunci când simt nevoia să mă relaxez, citesc cărți de dezvoltare spirituală. De asemenea, șepcile și aparatul foto se află în trusa mea de vacanță fiindcă trebuie să surprind tot, fac un milion de poze mereu. Un alt obiect nelipsit este trusa de machiaj – nu se poate să plec vreodată fără ea, în schimb reușesc mereu să plec fără cremele de protecție solară.

Un mesaj pentru cititorii revistei DolceMag?  Dragii mei, în primul rând, vreau să vă mulțumesc că sunteți alături de mine și că îmi ascultați muzica. Înseamnă enorm pentru mine! Tot ce îmi doresc este să ascultați și mai multă muzică pentru că muzica înseamnă emoție. Vă pregătesc foarte multe surprize și vă promit că nu o să vă pară rău pentru așteptare. În al doilea rând, aveți o vară întreagă în față. Bucurați-vă de soare, de timpul vostru liber, plimbați-vă și relaxați-vă pentru că e foarte important să vă încărcați bateriile din când în când. Rămâneți conectați cu voi și orice decideți să faceți, să faceți cu pasiune, iar lucrurile în care sunteți implicați, indiferent că este un job sau distracție, bucurați-vă de fiecare moment cu tot sufletul!

www.catmusic.ro/artists/mira

www.facebook.com/pg/OficialMira

instagram.com/mira

Fotos: CAT MUSIC

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More