Take a fresh look at your lifestyle.

OBIE, hot în muzica românească

Un nou artist face valuri în muzica românească vara aceasta şi pare să fie “Numero Uno”, după cum preconizează cea mai nouă piesă a sa, “Vamonos”, care este în promovare intensivă în această perioadă. Vorbim despre Obie, un artist de origine nigeriană care face performanţă în medicină şi muzică.

Despre pasiunea sa pentru muzică îmbinată interesant cu profesia sa de medic radiolog, inspiraţie, educaţie şi provocările aduse de venirea sa în România, în interviul ce urmează…

Dolce Vita: Bună, Obie! Eşti cel mai nou talent pe care l-a descoperit muzica românească, dar eu ştiu despre tine şi muzica ta de ceva timp. Care e povestea ta cu muzica? Cum ai obţinut aprecierea în cele din urmă?

Obie: Talentul vine de la Dumnezeu. Este adevărat că recunoaşterea şi aprecierea în muzica românească au venit mai greu dar a meritat aşteptarea. Eu am încercat un gen de muzică mai puţin comercial, un soul care nu a prins foarte bine la public la început. Vocea mea se pliază foarte bine pe acest gen muzical. Ca să pot fi auzit şi ascultat mai mult aici în România, am participat la X-Factor şi am început să produc muzică mai abordabilă, în colaborare cu alţI artişti locali.

Dar cum ai ajuns în România şi de ce ai decis să rămâi aici? Cât de greu a fost acest nou început pentru tine?
Am venit aici la facultate. Am studiat medicina la universitatea din Timişoara şi am început să profesez ca medic rezident în radiologie la clinici din Timişoara şi Bucureşti. Nu a fost uşor dar
mi-a plăcut viaţa în România. M-am îndrăgostit, am avut decepţii, m-am lovit de sistemul de imigrări, a fost greu. Dar am cunoscut şi oameni frumoşi din muzică şi media cu care am colaborat cu
succes şi am legat prietenii. În felul acesta, România mi-a devenit a doua casă.

Cum îmbini muzica cu medicina? De unde îţi iei inspiraţia?
Nu e uşor dar iubesc ambele domenii. Vreau să fac carieră în medicină şi să am performanţă în muzică. Pînă acum am reuşit să menţin direcţia. E multă muncă, alerg între spital şi studio, nu prea mai am timp pentru mine, dar fac totul cu pasiune. Toată inspiraţia mea vine de la Dumnezeu. Orice val prind sau orice ritm simt, fac parte din mine, din viaţa mea. Dumnezeu mi-a dăruit asta! Uneori nu scriu tot ce simt, încep direct să înregistrez, de la 5 minute până la o noapte întreagă. Depinde de moment, de dispoziţie.

Crezi că rădăcinile tale nigeriene ţi-au asigurat mai mult talent
şi te fac să fii mai uşor remarcat aici?

Nu, de fapt cred că este exact invers. Iubesc vocea mea şi influenţele africane, dar nu am început să cânt ca să fiu recunoscut. Vreau să fiu auzit şi înţeles. E adevărat că unicitatea mea care se regăseşte în stilul meu de muzică şi în felul meu de a fi ca idivid şi ca artist face parte din ceea ce livrez eu publicului şi sper să placă.

Care este cea mai nouă provocare pentru tine?
Party Favors este proiectul meu house pentru care am avut discuţii în Ibiza şi pe care plănuim să îl lansăm internaţional. Avem deja două piese şi am filmat un videoclip în Paris. Prima piesă “Fallin for U” este o colaborare cu Răzvan Matache şi Macora, responasbil pentru piese precum “Vara nu dorm”, “Aroma” sau alte compoziţii muzicale pentru Antonia, Ami şi mulţi alţii. Irina este fostă artistă Roton, cu un talent incredibil şi experienţe live incredibile în cadrul festivalurilor de jazz. Iar eu sunt spiritul vizionar, producătorul executiv, textierul şi compozitorul din cadrul proiectului “Party Favors.”

www.facebook.com/ObiePage

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More