Take a fresh look at your lifestyle.

OMAGIU LUI ION ȚIRIAC

În garajul său sunt 500 de mașini de epocă lustruite

Țiriac, managerul cu licență de a strânge bani. Principiul a fost la fel de simplu ca și reușita: Becker a jucat, Țiriac a achiziționat contracte și bani. Fostul jucător de tenis a devenit o lovitură norocoasă pentru Becker. Becker a încasat și Țiriac a încasat corespunzător. El a păstrat 10 % din premiile sportive și 30 % din veniturile din publicitate. Cu toate acestea, Boris Becker a devenit relaxat multimilionar. „El este pentru totdeauna cel mai mare”, a spus Țiriac la zeci de ani după despărțire: „O astfel de cădere de pe cer nu se va mai întâmpla.” Poate ca nici un om ca Ion Țiriac.

Tiriac își împarte averea

Ion Țiriac nu a avut un început ușor în viață. Pe când avea nouă ani, tatăl său a decedat, iar de atunci el a fost „bărbatul” din familie. A trebuit să se lupte singur și a făcut-o destul de consecvent. El a fost președinte al NOK, deține apartamente în New York, Paris, Monte Carlo și Londra, deține reprezentanțe auto, bănci, avioane private și companii imobiliare, iar în garajul său există aproape 500 de mașini de epocă lustruite. O mare parte din averea sa aproape de neimaginat a împărțit-o și cu cei care nu sunt neapărat pe partea însorită a vieții. Multe orfelinate din România îi poartă numele, în București a construit un stadion modern de hochei pe gheață, unde copiii și tinerii pot să se antreneze și să se joace gratuit. La vârsta de 80 de ani, Tiriac este încă foarte activ, chiar și în sport. Una dintre companiile sale organizează Turneul de tenis de la Madrid, fiind, de asemenea, coorganizator al unui turneu de golf în capitala spaniolă. Dar unde este cetățeanul mondial Ion Țiriac acasă la sfârșitul zilei? „Un lucru este clar”, spune el: „Voi muri român”.

Dar sigur mai vrea să facă niște bani înainte de asta.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More