Take a fresh look at your lifestyle.

One United Properties investește 100 de milioane de euro în proiecte dezvoltate pe fosta platformă Automatica

Au început lucrările pentru One Mircea Eliade, One Tower și spatiul comercial de la fosta platformă Automatica:

One United Properties investește 100 de milioane de euro în proiecte dezvoltate pe fosta platformă Automatica

One United Properties investește 100 de milioane de euro în fosta platformă Automatica, situată la intersecția Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, aflată momentan în paragină, și contribuie astfel la îmbunătățirea întregului Cartier Floreasca.  One United Properties va dezvolta în această locație un proiect multifuncțional de anvergură, compus dintr-un proiect rezidențial exclusivist – One Mircea Eliade, precum și o clădire de birouri reprezentativă – One Tower. Zona comercială va fi dezvoltată de Auchan România, iar întreaga dezvoltare este autorizată pentru o suprafață de 125.000 mp construiți (73.000 mp supraterani și 52.000 mp subterani).

Cele trei turnuri care se vor ridica în cadrul proiectului rezidențial One Mircea Eliade vor însuma 250 de apartamente exclusiviste (2 turnuri P + 15, 1 turn P + 20), cu vedere panoramică spre Parcul Floreasca și Lacul Floreasca.

Clădirea de birouri One Tower (P + 16) se traduce în 24.000 metri pătraţi închiriabili de spaţii de birouri clasa AAA dotate cu ultimele tehnologii şi va beneficia de o suprafaţă pe etaj de 1.450 mp, cu o formă regulată, ce va oferi utilizatorului lumină naturală şi o folosire extrem de eficientă a spaţiului. One Tower este destinat a fi închiriat companiilor care caută reprezentativitate şi o calitate extraordinară a mediului de lucru. Clădirea va oferi o privelişte unică asupra lacurilor şi parcurilor din împrejurimi şi o vedere panoramică de neegalat. One Tower are ca target obtinerea certificarii LEED, calificativ Platinum.

Întreaga zonă va fi deservită de un spațiu comercial modern, retail si food, dezvoltat de Auchan în locul fostei hale Ford, monument istoric care va fi restaurat și integrat în noua dezvoltare.

Așa cum sunt toate clădirile ridicate de One United Properties și acestea vor fi foarte eficiente din punct de vedere energetic, certificate Green și sustenabile, cu impact minimal asupra mediului. Investiția nu se va face numai în zona construită, ci și în infrastructura rutieră și în dezvoltarea a 1200 de locuri de parcare prevăzute pentru fluidizarea traficului.

Revitalizarea Cartierului Floreasca si investiții în îmbunătățirea infrastructurii

Pe terenul unde se va demara noua investiție imobiliară au funcționat începând cu anul 1935 Uzinele Ford, singura linie de productie Ford din Europa de Est, care producea anual 2500 de automobile si camioane. Odată cu schimbarea regimului, în 1948, a preluat numele Automatica. După căderea comunismului, fabrica a intrat într-un con de umbră, iar de peste 20 ani proprietatea este în paragină. Noua investiție va revitaliza zona, fosta hală Ford urmând a fi restaurată și integrată în noua dezvoltare imobiliară, păstrându-se arhitectura inițială a proprietății.

Infrastructura va fi modernizată în cadrul unui proiect amplu desfaşurat de investitor. Astfel, Calea Floreasca va fi lărgită de la 4 la 6 benzi, respectiv o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers. Intersecţia Glynka – Floreasca va fi, de asemenea, reconfigurată pentru a îmbunătăți condițiile de trafic existente. O nouă soluție de trafic va fi implementată în urma creării unei noi linii de decelerare dinspre Bulevardul Mircea Eliade, care va îmbunătăți timpul de așteptare la intersecție și va eficientiza sistemul de trafic –  solutie realizată prin donarea unei suprafețe de teren de 1.100 mp de către One United Properties orașului București.

Întreaga dezvoltare va crea o comunitate vibrantă, cu acces la o gamă largă de facilităţi, integrându-se în spiritul Cartierului Floreasca.

Cartierul Floreasca

Cartierul Floreasca este unul din cele mai frumoase şi vechi cartiere bucureştene. În ultimii ani, zona trece printr-un proces de revitalizare, prin amenajarea circuitului turistic pe lacul Floreasca şi zona adiacentă, crearea de noi zone verzi şi renovarea pieţei Floreasca. Transformarea fostei platforme Automatica şi readucerea zonei în circuitul public creează beneficii atât utilizatorilor proiectului, cât şi locuitorilor si vizitatorilor cartierului Floreasca.

One United Properties este principalul dezvoltator imobiliar specializat pe proprietăți rezidențiale exclusiviste din București, România. One United are mai multe proiecte rezidențiale finalizate (188 de apartamente), în construcție (340 de apartamente) și care urmează să fie începute în urmatorii ani (peste 500 de apartamente). One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcţie care au ca rezultat clădiri eficiente din punct de vedere energetic, sănătoase şi durabile din punct de vedere al mediului. One Herăstrău Park este în acest moment primul complex rezidențial din Capitală certificat ”Green Homes”, nivelul Excelent, de Romania Green Building Council și totodată proiectul rezidential al anului 2017 in Romania. One United Properties a fost desemnat dezvoltatorul rezidențial al anului în 2017 în Romania de către CIJ la Gala Premiilor CIJ. De asemenea, compania One United Properties a fost premiată în cadrul Forbes Green Awards si ROGBC Awards pentru sustenabilitate în domeniul imobiliar.

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More