Take a fresh look at your lifestyle.

Orange anulează roamingul !

În acest an, Uniunea Europeană a decis să anuleze tarifele de roaming pentru telefonia mobilă și internet lucru care i-a bulversat pe operatorii de telefonie din România. Digi a anunțat de la început că va introduce o suprataxă, Vodafone a introdus și ea a o suprataxă pentru utilizare excesivă, abuzivă sau anormală (tu afli care este limita când primești factura acasă). Acum și Orange introduce o taxă suplimentară pentru roaming.

Vodafone:
Serviciul de roaming în SEE este compatibil doar cu anumite Oferte, conform portofoliului comercial Vodafone.
Serviciul de roaming în SEE se poate utiliza doar pentru călătorii ocazionale, nu este dedicat pentru utilizare preponderentă sau permanentă în roaming.

Politica de utilizare rezonabilă a serviciilor de roaming în SEE
Politica de utilizare rezonabilă are ca scop evitarea unei utilizări excesive, abuzive sau anormale a Serviciului de roaming în SEE, conform Regulamentului de roaming UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul UE 2016/2286. Conform prevederilor legale, în cazul depistării unui astfel de comportament sau în lipsa dovedirii unor legături stabile cu România, Vodafone are dreptul să aplice următoarele tarife (în Eurocredit) denumite Suprataxă: 0,032€ credit/minut apel efectuat către statele din SEE, 0,0108€ credit/minut apel primit, 0,01€ credit/SMS, 0,00752€ credit/MB.

Beneficiile de internet pe mobil incluse în Oferte (inclusiv bonusuri sau alte beneficii) sunt limitate pentru consumul în roaming în SEE în conformitate cu prevederile art. 4 din Regulamentul nr. 2016/2286. Volumul de internet pe mobil disponibil în roaming, în SEE, exprimat în MB, se calculează utilizând următoarea formulă:

2x Prețul Ofertei naționale/ 0,00752
După depășirea limitei, Vodafone are dreptul să aplice tariful de 0,00752€ credit (fără TVA) /MB.

Acum Orange:
Din 23 octombrie 2017 nu mai ai acces la serviciul de roaming în Spațiul Economic European din creditul disponibil în cont dacă ai activă în același timp și o opțiune cu beneficii naționale. De aceea, pentru a avea acces la serviciu, îți recomandăm să activezi o opțiune cu acces la roaming. Ca alternativă, pentru a avea acces în roaming și a utiliza din creditul disponibil pe cont când ești în străinătate, poți să dezactivezi opțiunea cu beneficii naționale activă, dar vei pierde beneficiile care nu au fost consumate până la data dezactivarii. Înainte de a pleca din țară verifică la *100#, ramura Roaming, dacă ai acces la acest serviciu. Urmează instrucțiunile în vigoare la data curentă pentru activarea serviciului.

După ce au anulat îți dau și o veste bună: Activează o opțiune PrePay din oferta curentă de minim 7 euro credit și poți să vorbești de acum în Europa ca acasă.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More