Take a fresh look at your lifestyle.

Personalitatea ta în funcţie de felul in care râzi

Personalitatea ta în funcţie de cum râzi

Cine s-ar fi gândit că atunci când râdem cu gura până la urechi ne dezvăluim adevărata faţă?

Râsul, acest element specific fiecărui individ şi considerat de către unii specialişti drept reţeta sănătăţii, poate la fel de bine să îţi dea de gol felul tău de a fi, sugerează un studiu al unei companii private britanice. Râsul este unul dintre factorii care duc la conturarea personalităţii unui individ. Dacă într-un articol anterior strănutul era cel care ne dădea de gol, iată acum că şi râsul face parte din această categorie a factorilor care duc la conturarea personalităţii unui individ. Astfel, în cele ce urmează vom descrie mai multe tipuri de râs şi asocierile cu tipurile de personalitate, de la cel cristalin, vocal sau hăhăitul à la Moş Crăciun.

Aşa cum strănutul ne dă de gol caracterul iar postura pe care o adoptăm în lift ne dezvăluie statutul social, vine şi rândul …râsului, această fereastră a sufletului, după cum susţin autorii studiului. Să vedem, vă identificaţi în următoarele situaţii?

1. Râsul unic, remarcant şi molipsitor este imediat recunoscut de cei din jur şi poate fi asociat persoanelor orgolioase, care doresc să fie remarcate. Acest tip de râs se face remarcat fără prea mare greutate prin timbrul special şi aduce la rândul său zâmbete pe chipul celor care îl aud.
Cu toate acestea, un râs unic, dar original şi „contagios”, dacă este natural şi franc va fi cel mai adesea asociat cu o persoană sociabilă, amuzantă şi destul de ancorată în realitatea cotidiană.

2. Râsul timid cu mâna la gură, chiţăit mai degrabă, dezvăluie cel mai probabil o persoană timidă sau care vrea să dea impresia de educaţie aleasă, încadrându-se în normele de bună creştere.

3. Râsul gălăgios, de căpcăun, însoţit de gesturi zgomotoase (palme peste coapse, pumni în masă) este cu siguranţă o trăsătură specifică celor în permanentă căutare de atenţie, emană o dorinţă de a fi perceput ca un lider, care tebuie ascultat şi admirat.

4. Râsul reţinut, sau râsul fluierătură, este specific persoanelor care doresc să păstreze o discreţie, uneori justificată din punct de vedere personal, alteori impusă de locul de muncă.

5. Râsul forţat este acel râs pe jumătate de faţă. Altfel spus, râdem cu gura şi scoatem sunetele specifice, însă partea de sus a feţei rămâne de neclintit, ceea ce sugerează un râs forţat din diverse motive.

Poate fi o formă de politeţe, de obligaţie, pentru a atrage atenţia sau pentru a determina audienţa să râdă. Însă, cel mai probabil, un râs forţat se va regăsi frecvent în rândurile angajaţilor care sunt nevoiţi să suporte glumele răsuflate ale şefului.

Sursa: Unica.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More