Take a fresh look at your lifestyle.

Plaje Albania: Dhermi și micile ei plaje secrete izolate, totul într-un concediu ieftin

12 / 100
Plaje Albania: Dhermi și micile ei plaje secrete izolate, totul într-un concediu ieftin 1
Plaje Albania: Dhermi și micile ei plaje secrete izolate, totul într-un concediu ieftin 2

Riviera albaneză este una dintre cele mai frumoase la ora actuală și asta pentru că încă mai are plaje virgine. În plus prețurile în Albania sunt încă foarte mici, astfel că vă puteți face un concediu foarte ieftin în această țară. Dar despre asta vom vorbi într-un alt material.

În zilele ce vor urma vom scrie despre anumite plaje din Albania, un top al celor mai frumoase plaje din Albania, puțin subiectiv având în vedere că plaja Ksamil este preferata noastră (Ksamil Beach). Nu putem trece cu vederea faptul că orice plajă ați alege din Albania veți descoperi ape turcoaz care se întind doar, doar or atinge și ele cerul în orizont.

Albania fie că vorbim de partea continentală sau cea de coastă își păstrează un iz rural autentic. Pare că aici, oamenii sunt în afara timpului, traiul simplu oferind o nouă perspectivă a vieții. Localnicii știu să zâmbească cu mare drag, sunt foarte atenți la nevoile celor care le trec pragul.

Dacă ne-am poziționa într-un basm am putea spune că Marea Adriatică și cu cea Ionică și-au dat întâlnire pe coasta Albaniei și au ales să rămână aici pentru a se bucura împreună de peisaj. Azi vom vorbi despre Dhermi.

Plaje Albania – Plaja Dhermi

Plaja Dhermi este una dintre cele mai apreciate plaje din riviera albaneză având o lungime de 7 kilometri. Frumusețea acestei plaje constă în faptul că este flancată de munți plini de păduri de pin și de livezi de măslini.

Plaja Dhermi nu este una cu un nisip atât de fin precum ne-am dori cu toții, dar apele de cristal pe care le puteți găsi aici o fac ideală pentru înot, snorkeling sau scufundări. În vârf de sezon, pe această plajă puteți sta foarte relaxați mai ales că temperaturile apei ajung la 26-27 de grade, adică perfecte pentru detașare totală.

În afara sezonului, plaja Dhermi este una destul de liniștită, dar chiar și în plin sezon, dacă vă place să explorați veți găsi alte mici plaje izolate. Una dintre acestea este Drymades Beach, dar despre ea vom vorbi într-un material viitor.

Pe plaja de la Dhermi, puteți găsi chiar și câteva hoteluri și apartamente de închiriat, dar și în localitatea Dhermi.

Prețuri Albania – Prețuri de vacanță pe plaja Dhermi

Dacă vorbim de cazare, în plin sezon, la mijlocul lunii iunie, prețul pentru 2 persoane, timp de 7 nopți pornește de la 950 de lei. Aici vorbim de un hotel micuț (Natali) aflat undeva la înălțime în localitatea Dhermi, de unde puteți vedea marea albastra în fiecare dimineață când ieșiți pe terasă pentru a vă bea cafeaua.

Prețuri Albania – prețuri la produse pentru un concediu ieftin

Pentru a vă face o idee despre ce înseamnă cumpărături în Albania e bine să știți că 1.000 lek sunt echivalentul a 35 de lei românești.

Astfel că dacă veți dori să mâncați într-un restaurant mediu, trei feluri de mâncare, veți plăti puțin peste 2.000 de lek pentru masă de două persoane. Berea la draft, cea locală, costă în medie 120 de lek, iar o cafea 140 lek. Legumele la kilogram au prețuri cuprinse între 50 și 100 de lek (ceapa, cartofi, roșii, etc), în funcție de ce alegeți, în timp de fructele nu sunt mai scumpe de 150 de lek pe kilogram (banane, portocale, lămâi). O sticlă de vin ajunge să coste între 350 și 900 de lek, iar o bere locală la sticlă – nici 100 de lek. Pe pachetul de țigări veți da între 250 și 300 de lek. Pentru pâinea la jumătate de kilogram veți plăti între 45 și 100 de lek.

În cazul în care vă este greu să transformați aceste prețuri în lei, poate vă ajută să știți că prețurile în Albania sunt cu 10-15% mai mici decât în România.

Sursa: http://destinatii.eu

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More