Take a fresh look at your lifestyle.

Precum câinele și pisica… Cum conviețuiesc patrupedele îndrăgite

Câinii și pisicile nu se suportă! Această părere rămâne fermă. Dar cu ajutorul câtorva trucuri corecte, conviețuirea patrupedelor poate decurge în armonie.

O prietenie adevărată între câini și pisici apare, de multe ori, dacă animalele se cunosc deja de pui, pentru că atunci nu arată nici unul vreun semn de dominare și se tratează reciproc mai relaxat. Atunci când cresc devine mai greu să se obișnuiască unul cu altul. Totuși, și acest lucru poate funcționa.

Cine a fost primul, câinele sau pisica?
Dacă se află deja o pisică în casă și ulterior apare un câine, acesta este perceput de către pisică ca un intrus în teritoriul casei. Câinii sunt mai deschiși, în general, față de noii veniți. „Este important ca ambele animale să aibă un loc în care să se retragă fără să fie deranjate. Pisicile ar trebui să aibă o cameră, la care să aveți acces doar dumneavoastră și care să fie dotată cu un loc de odihnă, un castron cu mâncare și nisip pentru pisici. Locurile de hrănire separate previn apariția invidiei pentru mâncare și astfel scade riscul de stres dintre animale.

Câinii și pisicile au, fiecare, propriul lor miros, cu care trebuie să se obișnuiască prima dată patrupedele, înainte de conviețuire. Indicat ar fi ca animalul nou să doarmă, la început, pe o pătură, care ar trebui introdusă înainte de mutarea în casa nouă. Astfel, locatarul vechi se poate obișnui deja cu mirosul noului venit. Si acustic se pot acorda animalele unul cu celălalt: dacă o pisică trebuie să se obișnuiască cu un câine care latră tare, i se poate pune sunetul unui lătrat de câine înainte.

Este recomandat ca animalele care urmează să locuiască împreună, să fie asemănătoare la caracter. Câinii activi și receptivi se potrivesc cu pisicile cu o încredere sănătoasă, pentru că o pisică timidă ar fi copleșită de un câine vioi. In animal mai bătrân se înțelege mai bine cu un animal mai în vârstă. În cel mai bun caz, se aduc animale împreună când sunt încă tinere. Dacă, totuși, câinele este mare deja, atunci pisica ar
trebui să aibă cel puțin patru luni.

Trucuri pentru întâlnirea lor
Toate pregătirile sunt făcute. Acum poate fi prezentat, în sfârșit, noul membru. Deținătorii animalelor ar trebui să nu fie stresați și să creeze o atmosferă relaxantă, altfel nervozitatea se transmite animalelor. Ajută și dacă ambele animale sunt sătule și fericite și dacă se alege o încăpere neutră pentru prima întâlnire, în care să nu fie nici mâncare, nici loc de dormit și nici nisip pentru pisici.

Urmează întâlnirea. Din motive de siguranță, câinele trebuie să fie legat. Cel puțin două persoane, în care au animalele încredere, ar trebui să supravegheze prima întâlnire. Comportamentul pozitiv al animalelor poate fi întărit prin recompense. În cazul posibilelor atacuri ar trebui să se specific concret că acest comportament nu este dorit. Ar fi bine dacă pisica ar avea un loc de evadare în sus și prima întâlnire să nu dureze mai mult de zece minute. La final, câinii și pisicile at trebui recompensați și este recomandat, pentru deținătorii de animale, să se ocupe de acestea separat .

Întâlnirea va fi repetată în mod regulat până ce ambii s-au obișnuit unul cu altul. Acest proces nu necesită doar multă răbdare, ci și mult timp. Abia când este foarte sigur că animale s-au adulmecat și nu vor mai sări unul la altul, se pot întâlni fără lesă și, mai târziu, pot fi lăsați singuri. Cu aceste sugestii și trucuri este posibil ca cei doi să se împrietenească sau, cel puțin, să se respecte reciproc.

Foto: Shutterstock

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More