Take a fresh look at your lifestyle.

Pregătiri intense pentru litoralul bănățenilor! Va avea salvamari ca în Baywatch, plajă impecabilă, locuri de parcare și camping!

Se anunță o vară incendiară pe o plajă amenajată în zona de vest a țării! Administrația locală a comunei de care aparține aceasta a anunțat pregătiri intense pentru deschiderea sezonului estival, programată în 2 iulie.

Este vorba despre plaja Lacului Ghioroc, devenită de câțiva ani un pol turistic ce atrage bănățenii din împrejurimi.

Situată în județul Arad, localitatea Ghioroc, plaja adună în fiecare vară mii de oameni care au îndrăgit locul, atât pentru faptul că se pot bălăci într-un lac curat, cât și pentru petrecerile în aer liber care sunt organizate acolo, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții.

Primăria Ghioroc a făcut, treptat, tot mai multe demersuri pentru a transforma acest loc într-o veritabilă stațiune turistică. Începând cu sezonul estival 2017, toți cei care ajung la Plaja Ghioroc vor avea parte de multe surprize. Edilul localității arădene a anunțat câteva noutăți cu care turiștii vor fi întâmpinați la deschiderea Ghioroc Summer Fest, programată pe 2 iulie.

,,Am achiziționat un utilaj modern pentru curățarea nisipului de pe plajă. Sperăm ca, odată cu achiziția acestui utilaj să vă putem întâmpina în cele mai bune condiții la deschiderea Ghioroc Summer Fest”, a anunțat Popi-Modoran Corneliu, primarul comunei Ghioroc.

Edilul a mai dezvăluit că turiștii care ajung la lacul Ghioroc vor beneficia și de o parcare amenajată care încă este în lucru.

,,Putem spune că se lucrează intens la amenajarea unei parcări lângă plajă, în suprafață de 4.200 metri pătrați, parcare ce va fi finalizată până la deschiderea din 2 iulie”, a adăugat primarul.

Demersuri se fac în zonă și pentru prevenirea incidentelor. Astfel, vor fi montate balize de semnalizare a adâncimii apei, atât pentru adulți, cât și pentru copii. În plus, potrivit primarului localității Ghioroc, pe plajă va funcționa și un punct de salvare acvatică.

,,Dorim să facem un punct de salvare acvatică unde vom achiziționa dotări specifice și vom angaja doi salvamari. Pe această cale, cei care doresc sa se angajeze ca salvamari sunt rugați să ia legătura cu noi”, a mai spus Popi-Modoran Corneliu.

În ceea ce privește infrastructura din zonă, drumul de acces spre plajă va fi asfaltat printr-un proiect european care acum este în faza de licitație publică pentru desemnarea unui executant care să facă lucrările.

,,Acum evaluăm din punct de vedere tehnic ofertele după care va urma să desemnăm câștigătorul licitației, dar există un DAR, anul acesta nici o licitație pentru asfaltări nu a scăpat să nu fie contestată. Dacă se întâmplă și la noi acest lucru vom fi nevoiți să așteptăm până ce contestațiile vor fi soluționate și abia atunci vom putea demara lucrările”, a completat primarul din Ghioroc.

Primăria localității arădene și-a propus să obțină pentru Ghioroc statutul de ,,stațiune turistică”, astfel că se lucrează intens la documentație, în acest sens. Odată ce Ghiorocul obține acest statut, accesarea fondurilor pentru modernizarea lacului și a plajei va fi mult mai facilă.

Administrația locală are în plan și modernizarea stației de tramvai de la baza podului pentru ca turiștii să poată urca în tramvai în ambele sensuri de la baza viaductului.

,,Și fiindcă foarte mulți turiști vin la noi și ar mai sta dar nu au unde să înnopteze, lucrăm la amenajarea unui camping ce va avea o capacitate de cazare de 52 de locuri cu dotarile aferente unui camping”, a încheiat edilul Popi-Modoran Corneliu.

foto: Ghioroc Summer Fest/FB

Sursa: banatulazi.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More