Take a fresh look at your lifestyle.

Prisma Design Studio, business din pasiune pentru detalii

Patru tineri din Timișoara formează o echipă care transformă orice spațiu locuibil în adevărată operă de artă. Se hrănesc cu inspirație și entuziasm și, cu încredere deplină în propria creativitate, se lansează în proiecte provocatoare pe care le redefinesc peste așteptările clienților. Despre ce înseamnă munca pentru echipa Prisma Design Studio, cum abordează fiecare lucrare și despre cum puteți ajunge să locuiți într-un spațiu “la dolce vita”, ne povestește Anca Cristurean, inițiatoarea acestui proiect ambițios de design interior.

Dolce Vita: Ce reprezintă Prisma Design Studio pentru peisajul urban timișorean?

Anca Cristurean: Când vorbim de peisaj urban de regulă ne referim la arhitectură, peisagistică sau urbanism. În calitate de arhitecți de interior noi modelăm mai degrabă spațiul privat al utilizatorului, spațiul în care se desfășoară viața intimă a utilizatorilor clădirilor. Intervenim la un nivel extrem de delicat, intervenim în ceea ce devine spațiul personal, în viitorul „acasă” al fiecăruia, creând o atmosferă, o poveste, un context croit pe măsura/pe gustul acestuia.

Prisma Design Studio, business din pasiune pentru detalii 1

Care sunt cele mai impresionante proiecte pe care le-ați realizat și ce direcții ați urmat pentru amenajarea lor?

De-a lungul celor șapte ani de activitate ca designer de interior am abordat proiecte cu funcțiuni variate. Parte din acestea s-au concretizat și sunt date în folosință, altele sunt în curs de amenajare. Unul dintre proiectele importante realizate de Prisma Design Studio a fost cel de reamenajare a restaurantului și lobby-ului pentru Hotel Boca Jr. din Timișoara. Clientul a solicitat reconfigurarea întregului parter al clădirii. Un astfel de proiect aduce cu sine și o serie de provocări, întrucât sarcinile asumate au cuprins și project management-ul implementării
investiției. Complexitatea provocării a fost accentuată de necesitatea realizării lucrărilor de intervenție în timpul funcționării normale a hotelului.

Un alt proiect relevant a fost cel de reamenajare interioară pentru Hotel Congres din Viena, proiect la care am lucrat împreună cu colegul meu Botaș Bogdan. Cu toate că proiectul prezenta un mare potențial, acesta nu a mai fost implementat din cauza schimbării proprietarului imobilului.

Cea mai recentă colaborare, una care ne provoacă imaginația și, totodată, funcționează pe baza unor cerințe bine articulate, este cu VITAERA. Clientul este o companie italiană care produce și comercializează lastre și obiecte din pietre semiprețioase.

De ce este nevoie ca oamenii să apeleze la serviciile unui architect sau designer de interior pentru amenajarea spațiului de locuit?

De cele mai multe ori, în segmentul rezidențial, persoanele fizice apelează la o firmă de design interior fie pentru că nu se pot hotărî în ceea ce privește stilul amenajării, fie din cauza unor divergențe de opinie apărute între membrii familiei. Situația cu care ne confruntăm destul de des se rezumă simplu la: el vrea modern, ea vrea clasic. Sunt și clienți care apelează la noi doar în momentul în care realizează că au nevoie de acest tip de serviciu, conștientizând că nu fac față dificultății amenajării unui spațiu. Un bun designer de interior va înțelege gusturile
clienților săi şi le va anticipa nevoile pe care le va transpune într-o amenajare care să îi reprezinte, conturând un spațiu unitary și funcțional. Este nevoie de atenție constantă și ascultarea activă a clienților pentru a putea rezolva situațiile care apar pe parcursul unei amenajări și pentru a identifica cele mai bune opțiuni pentru nevoile clientului. Câteva exemple ar fi: amplasarea corectă a prizelor și a corpurilor de iluminat în raport cu mobilierul, optimizarea spațiului, designul bucătăriei, îmbinarea elementelor de finisaj. De multe ori, investitorii își dau seama de greșelile de proiectare doar după ce au început sa folosească spațiul. Sunt numeroase aspecte multidisciplinare de luat în considerare.

Un lucru este cert: recomandăm să se apeleze la o firmă de design interior încă din fază incipientă de proiectare arhitecturală. Proiectele de succes se conturează atunci când designerul de interior colaborează cu arhitectul și cu beneficiarii încă de la început.

Prisma Design Studio, business din pasiune pentru detalii 2

Prisma Design Studio, business din pasiune pentru detalii 3Prisma Design Studio, business din pasiune pentru detalii 4

Care sunt etapele realizării unui proiect?

Există mai multe tipuri de proiecte. Varianta ideală care este și cea mai complexă este cea compusă din: proiect concept – randări, direcția stilistică și estetică, proiect tehnic – planuri mobilate, electrice, secțiuni, detalii de execuție mobilier, achiziții – lista tuturor elementelor propuse în proiect (mobilier, corpuri de iluminat, finisaje, elemente decorative, etc). După realizarea proiectului propriu-zis se trece la implementarea acestuia. În această fază trebuie să ne asigurăm că se înțeleg detaliile proiectului de către toți factorii implicați și se respectă la punerea în operă pe șantier.

Care sunt tendințele în amenajări interioare, de la stil la culori și materiale, în 2019?

Influențe Art Deco, elemente retro, reinterpretarea culturii, jocuri de geometrii pure, varietate de texturi; natura în interior, mult verde și motive vegetale, culori de pământ: ocru, oliv, texture si țesături naturale, violet (culoarea anului), albastru și roz; accente metalice de auriu și roz cupru. În ceea ce privește materialele, sustenabilitatea are o valență ascendentă când vine vorba de a crea materiale noi sau de a reinterpreta materiale precum lemnul sau marmura (terazzo, compozitul, parchetul ceramic). Elemente precum sticla iridescentă sau lastre din pietre semiprețioase sunt tot mai prezente pe nișa de lux.

Pentru amenajarea unui apartament, de exemplu, care sunt cele mai indicate materiale pe care ar trebui să le folosim și de ce?

În ceea ce privește alegerea materialelor, trebuie să avem în vedere durata de viață a acestora, felul în care se comport în timp și emisiile de compuși organici volatili. Materialele natural care au o durată de viață mai mare vor fi întotdeauna o alegere corectă pentru o locuință eco-friendly, chiar dacă prețul este mai ridicat.

Care sunt elementele de care țineți cont pentru fiecare locație în parte?

Sunt trei întrebări principale pe baza cărora ne construim tema de proiectare. Noi le numim „cei trei C”: cine, ce, cum?

CINE sunt persoanele care locuiesc în spațiul studiat?

CE fel de activități au aceste persoane, care sunt nevoile lor?

CUM percep aceștia ideea de frumos? (culori, texturi, atmosferă)

Printre serviciile pe care le oferă Prisma Design se numără și designul de produs. Care sunt cele mai interesante produse pe care le-ați executat până acum? Și ce alte propuneri aveți pentru clienți?

În toate proiectele realizate de noi există elemente personalizate. Am creat pentru clienții noștri o varietate de obiecte: corpuri de iluminat, obiecte decorative, mobilier, etc. Un client pentru care am realizat o paletă complexă de design de produs este VITAERA. Libertatea creativă oferită de client ne-a încurajat emulația, iar produsele generate de echipa Prisma Design Studio sunt rezultatul muncii în echipă și a încrederii primite din partea clientului. OCULUS este unul dintre produsele noastre preferate, parte din colecția VITAERA: o vitrine pentru depozitarea sticlelor de vin, realizată dintr-un support metalic, cu o structură de fagure placată cu Iolit. În acest caz, am avut ocazia de a îmbina pasiunea pentru cristale cu cea pentru designul de produs.

Cum ar arăta un spațiu “la dolce vita” în viziunea voastră?

Un spațiu Dolce Vita e locul unde confortul și funcționalitatea întâlnesc rafinamentul și prețiozitatea. Un spațiu cu detalii atent alese, care îți încântă simțurile, îți liniștește mintea și îți hrănește sufletul.

www.prismadesign.ro

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More