Take a fresh look at your lifestyle.

Restaurantul din Serbia unde românii stau la coadă

0

Un decor inedit, mâncare tradiţională balcanică, atmosferă relaxantă. Asta găsesc românii care intră în celebrul restaurant de la Vârşeţ, oraşul aflat nu departe de graniţa cu România.

Vârşeţ este la o oră de mers cu maşina de la Timişoara, la o distanţă de 75 de kilometri. Este prima localitate dinspre vama Moraviţa. În urmă cu un secol, Vârşeţ făcea parte din judeţul Timiş. Aici trăieşte şi o importantă comunitate românescă, care numără aproape 6.000 de persoane şi reprezintă 11 la sută din populaţie.   

Vârşeţ este un loc în care ajung mulţi bănăţeni din România. Fie în tranzit spre capitala Belgrad sau spre alte locuri mai îndepărtate (spre plajele din Muntenegru sau Grecia), fie la numeroasele evenimente şi festivaluri organizate în oraş. De exemplu, Festivalul Vinului de la Vârşeţ este renumit în toată Serbia. 

Dar mai sunt români care se duc la Vârşeţ pentru a mânca ceva tradiţional. 

Aşa se face că românii se află printre clienţii fideli ai restaurantului Dinar. Sunt atât de mulţi încât dacă nu se face rezervare pe Internet, există toate şansele să nu fie găsite locuri libere.   Este considerat cel mai renumit restaurant al Vârşeţului. Nu este un simplu restaurant, ci şi un veritabil muzeu etnologic, cu mii de obiecte rustice, colectate din gospodăriile oamenilor din satele vecine. De alfel, numele lui este Etno Kuca Dinar (Casa Etno Dinar). 

Sursa:adevarul.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More