Take a fresh look at your lifestyle.

Rhodos – Insula cavalerilor

Tradițională și cosmopolită, modernă și clasică, simplă și spectaculoasă, cunoscută în toată lumea, insula Rhodos vă va seduce!

Orașul vechi medieval, portul Mandraki, acropola din Lindos, ruinele orașelor antice Kamiros și Lalyos, canionul fluture al Rhodosului au multe povești culturale și obiective turistice, dar și un peisaj la fel de impresionant. Peste tot se întind plaje lungi de nisip cu o apă de un verde smarald, dar există și multe cetăți și orașe antice de descoperit. Rhodos oferă numeroase posibilități de a-ți petrece timpul liber, începând cu restaurantele Gourment și tavernele pitorești și până la cafenele, baruri și cluburi.

Hotelurile de lux sunt situate, aici, în apropierea satelor tradiționale, în care femeile își coc pâinea în cuptoarele proprii. Insula este, încă de pe vremea romanilor, o destinație îndrăgită pentru călătorie; odinioară, aici se afla renumitul colos din Rhodos. Multe culturi și-au lăsat amprenta aici: grecii, romanii, bizantinii, venețienii, turcii, cavalerii ordinului Johannes și mulți alții. În Rhodos se întâlnesc Marea Egee și Orientul mijlociu.

Rhodos – Insula cavalerilor 1

Orașul vechi. Un patrimoniu cultural al lumii, de neprețuit.

Orașul vechi din Rhodos este unul din cele mai bine conservate orașe din lume. Întregul oraș se află sub protejarea monumentelor din patrimoniul cultural UNESCO. El este înconjurat de zidurile unei fortărețe masive, care marchează, în același timp, granița dintre prezent și trecut. Aici, fiecare piatră are povestea ei – o poveste care datează de 2400 de ani. Statuete antice, blazoane de marmură, fântâni, drumuri cavalerești, palatul marelui maestru, moschee și băi, ceasul din turn cu panorama grandioasă și multe altele contribuie la patrimoniul cultural bogat al insulei.

Rhodos – Insula cavalerilor 2

Portul cosmopolit, Mandraki
Rhodos este un oraș modern și plin de viață, cu multe oportunități pentru cumpărături, hoteluri mari, cafenele, restaurante, baruri și cluburi, dar și vile tradiționale, așa numitele Marasiotika. Portul Mandraki este supravegheat de monumentele orașului, de pe vârfurile a două coloane de piatră: cerbul și căprioara (Elafos și Elafina). Odată ajuns acolo, merită să faci o vizită în cel mai bun restaurant din orașul vechi, care se află foarte aproape, Alexis4Season. Acesta oferă delicii culinare din bucătăria greacă și mediteraneeană. Restaurantul este un loc al relaxării absolute și al plăcerilor gastronomice.

Pe drumurile de-a lungul coastei se întind clădiri publice impresionante, care au fost ridicate de către italieni. Printre ele se află, de exemplu, piața nouă, Banca Națională, casa guvernatorului, Teatrul Național, reședința arhiepiscopului, primăria, dar și renumita Grande Alberto delle Rose, unul dintre cele mai luxoase hoteluri ale anilor 1930. Astăzi, aici se află cazinoul din Rhodos. În fața acvariului se află plaja cosmopolită, locul în care să privești și să fii privit.

Renumitul Lindos
Acropola din Lindos a fost unul dintre cele mai importante orașe sfinte din antichitate. În schimb, zidurile uriașe au fost construite abia mai târziu, de către cruciați. Acropola se ală la o înălțime de 116 m. Aici se admiră templul Doric al lui Athena Lindia, care datează din secolul al IV-lea. Localitatea pitorească Lindos, construită în pantă, este cea mai atractivă și mai îndrăgită destinație. Vara, străzile înguste se umplu cu vizitatori care populează barurile și care se plimbă prin nenumăratele magazine.

Distracția în Faliraki
Faliraki este un oraș pentru petreceri, foarte îndrăgit de tineri. Buna dispoziție se dezlănțuie, din boxe răsună muzica tare și alcoolul curge. Un paradis pentru iubitorii de adrenalină, cu oferte pentru sporturi acvatice, piste de Go-Kart și Bungee Jumping.

O insulă cu plaje infinite
Dacă iubiți marea, Rhodos vă va vrăji. Nenumărate plaje de o frumusețe rar întâlnită vă stau la picioare. Kiotari, Kallithea, Agathi, Apolakkia, Kolymbia, Golful Anthony Quinn, Lardos, Afandou cu curse în Golf, Traounou, Trianda Tsabika … toate sunt plaje de vis cu nisip fin, apa cristalină și posibilitatea de a practica sporturi acvatice.

Integrat într-o oază verde de liniște, Rhodos Park Suites &Spa , care se află la doar câteva minute de orașul vechi, întruchipează rafinamentul unui hotel de lux, cu magazine, combinat cu ospitalitate, servire impecabilă, o eleganță relaxantă, gastronomie și istorie. Rhodos oferă cazare pentru toate gusturile. Lanțuri mari de hoteluri, unități luxoase allinclusive, indiferent care sunt preferințele dumneavoastră, șederea pe această insulă din Marea Egee va fi de neuitat.

www.discovergreece.com
www.alexis4seasons.com
www.aegeanair.com

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More