Take a fresh look at your lifestyle.

Rochii de mireasă – Tendințele anului 2019

Indiferent de stil – clasic, boho, modern, minimalist, opulent – există o rochie de mireasă pentru fiecare femeie. Tendințele vestimentației de nuntă pentru anul 2019 sunt accesibile și remarcabile. Le-am ales pe cele mai reprezentative și le-am analizat împreună cu Bianca Marcu, designer și proprietar al atelierului de rochii de mireasă Rosa Bella Dress, din Timișoara.

Câteva modele de rochii de mireasă au devenit, de-a lungul timpului, clasice și omniprezente în tendințe. Alături de eternal model cu fusta amplă, de prințesă, rochiile cu umerii goi, cele cu mânecile lungi din dantelă, modelele minimaliste care urmează linia trupului și cele cu broderii florale tridimensionale, anul următor ne cucerește și prin reîntoarcerea ținutei cu fustă și crop top sau prin noile modele inspirate din stilul proaspetei mirese din familia regală britanică. Ținuta de mireasă din două piese a fost în mare vogă acum câteva sezoane. Iar în 2019 are o revenire spectaculoasă. Fuste în A-line sau cu croieli cloș, completate cu topuri în același ton, care lasă o mică parte din abdomen la vedere, alcătuiesc ținute de nuntă minimaliste, cu aer modern.

„În 2019, rochiile clasice rămân cele mai dorite, însă cu croiala puțin modificată, astfel încât fustele sunt mai puțin bufante din talie. Materialele sunt tot mai fine, mai ușoare și au o strălucire discretă în lumina reflectoarelor, dantela se menține pe toată suprafața rochiei, iar materialele cu aplicații de sclipici și perle, pe care le știm deja din sezonul trecut, revin într-o variantă mai discretă”, spune Bianca Marcu, omul de business și de creație de la Rosa Bella Dress.

Rochii de mireasă - Tendințele anului 2019 1

Rochiile viitorului
Pentru sezonul viitor, marii designeri au reinterpretat rochiile Ducesei de Sussex, mai exact modelul rochiei de mireasă și a celei pe care aleasa prințului Harry a purtat-o la recepție. Decolteul stil barcă sau cel în formă de inimă, cu bretele care alunecă în jos pe umeri, croiala simplă, minimalistă și materialele texturate, cu aspect prețios sunt elemente care conduc către modelul rochiei de mireasă a ducesei. În același ton minimalist, care amintește de miresele anilor ’90, rochiile pe gât, cu croială simplă, cât mai dreaptă, fără volane sau alte detalii care să creeze volum, reprezintă variante ale rochiei de recepție a aceleași Ducese de Sussex.

În România, rochii în stilul celor purtate de Meghan Markle pot fi executate în atelierul Rosa Bella Dress, în Timișoara, singurul atelier de rochii de mireasă din lume care nu percepe avans la comandă. Acest sistem a fost implementat cu jumătate de an în urmă, având ca scop încurajarea viitoarelor mirese să aleagă mai relaxat un model și să aibă încredere în rezultatul final. De fapt, întreaga activitate a Biancăi Marcu în atelierul său se bazează pe încrederea reciprocă în raport cu clientele, neexistând nici o altă persoană intermediară la preluarea comenzilor și la predarea rochiei.

Rochii de mireasă - Tendințele anului 2019 2

”Tendințele pentru 2019 aduc în actualitate și mânecile romantice, inspirate din stilul Edwardian și salopetele elegante care înlocuiesc rochia de mireasă pentru femeia modernă, nonconformist și iubitoare de confort. Capele din dantelă sau voal au și ele un moment de glorie anul viitor. Însă cea mai extravagantă abordare a unei rochii de mireasă, în 2019, este în variant neagră, în modele neobișnuite, cu aer dramatic. Iar în materie de accesorii, tiarele au o revenire în forță”, povestește Bianca.

 

În atelierul Rosa Bella Dress, avantajul este că alături de rochie îți poți comanda și tiara potrivită, executată manual cu aplicații de perle și cristale, chiar de către Bianca – un accesoriu prețios care va completa imaginea de mireasă perfectă.

Ca variante de ținute pentru mirese, care îmbină eleganța cu confortul și libertatea de mișcare, alături de salopetă, anul acesta reintră în scenă rochiile în stil after-party, scurte în față și lungi în spate. De data aceasta, modele bufante, variante inspirate din tutu-ul balerinelor sau cu croieli ca urmăresc fidel linia corpului, vin în variații de lungime situate la extrem – fuste ultra-mini cu trene extra-lungi. Iar elementele care le scot și mai mult în evidență sunt accentele metalice, volanele din pene sau inserțiile de nuanțe vibrante.

”În materie de culori, pastelurile rămân în tendințe și sezonul acesta, dar în nuanțe mai accentuate, de pietre prețioase. Tonuri mai vibrante de lila, roz, bleu, coniac, fie împodobesc discret broderiile, fie se pierd în degradeuri pe poalele fustelor”, adaugă Bianca Marcu, în încheiere.

www.rosabelladress.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More