Take a fresh look at your lifestyle.

Roger Haden

0

Un model de viață sănătoasă

Model, cântăreț din pasiune și om de afaceri, Roger Haden impresionează printr-un aspect fizic de invidiat.

Preocuparea sa constantă pentru cunoașterea corpului și pentru un stil de viață sănătos l-a ajutat să se mențină în formă și l-a determinat chiar să lanseze un brand de produse cosmetice în acest sens.

DolceMag: Bună, Roger! În timpul research-ului meu pe internet, legat de activitatea ta profesională, și privindu-ți fotografiile, primul gând care mi-a venit în minte a fost că poți să fii cel mai bun fiind tot ce poți fi tu mai bun. Se pare că tu ai reușit. Cum a fost posibil? Acesta a fost scopul tău dintotdeauna sau s-a întâmplat natural?

Roger Haden: Când eram foarte tânăr, îmi doream foarte tare să devin Airborne Ranger și am făcut antrenamente intensive de cardio și pentru musculatură în sala de forță, mulți ani, în acest scop. Însă, pentru că nu aveam vederea foarte ageră, nu am reușit să-mi împlinesc acest vis. Dar nu am renunțat la antrenamente. Iar pentru că corpul are memorie, musculatura pe care mi-am lucrat-o în toți acei ani m-a ajutat să rămân în formă și ulterior.

În general, determinarea mea de a nu sta niciodată pe loc, m-a ajutat să rămân fit și să am un tonus tânăr. Nu este vorba despre un scop, ci despre felul meu de a fi ca persoană. Întotdeauna am fost foarte atent cu corpul meu, cu felul cum reacționează la alimentație și la mediul înconjurător. De exemplu, de mulți ani mănânc cu frecvența cu care îmi dictează corpul.

După părerea mea, oamenii mănâncă prea mult și prea des. Eu mănânc o dată sau de două ori pe zi, în restul timpului lăsându-mi organismul să se odihnească.

Ești dovada vie că bărbații sunt ca vinurile fine, devin și mai bune cu timpul. Mulți bărbați ar vrea să îți știe secretul. Cum poate un bărbat să arate ideal chiar și după 45 de ani?

În viață, eu mă ghidez după următoarele reguli:

  1. Mănânc o dată sau de două ori pe zi și nu foarte mult. Corpurile noastre funcționează mai bine când mâncăm mai puțin. Acest lucru ține corpul alert și sprinten. În plus, când această nevoie de mâncare a fost ajustată la o cantitate mai mică, corpul devine mai eficient în a-și lua substanțele nutritive din ceea ce primește. Deci, mai puțin înseamnă mai mult atunci când vine vorba de alimentație și devii mai sănătos din toate punctele de vedere dacă vei continua să trăiești așa.
  2. Nu consum lucruri nesănătoase. Și mă refer la acele lucruri care îmi fac rău, ce au legătură cu absolut orice ne înconjoară – știri, filme, muzică, relații personale sau social media. Pe scurt, nu îmi alimentez simțurile cu lucruri care mi-ar putea face rău sau altera starea de confort.
  3. Petrec foarte mult timp în natură, respir aer curat și mă bucur de liniște.
  4. Practicile spirituale care dau o stare de fericire, de speranță sunt, de asemenea, indicate în fiecare zi.
  5. Nu am încetat niciodată să fiu copil în sufletul meu. Acest lucru m-a ajutat să îmi mențin spiritul și aspectul tineresc.
  6. Am învățat să mă iubesc pe mine însumi.
  7. Sunt atent la tot ce se întâmplă cu corpul meu și iau măsuri din timp. De  exemplu, dacă observi că începe să îți cadă părul sau să faci pungi sub ochi și acționezi din timp, poți stopa aceste simptome.

Care este rutina care te ajută să te menții în formă?

Așa cum spuneam, mănânc puțin și doar o dată sau de două ori pe zi și doar ce îmi face bine. De exemplu, fumez doar atunci când vreau să mă bucur de o țigară iar acest lucru mă face să mă simt bine. Meditez zilnic, în natură, într-un loc liniștit, fără oameni prin preajmă. În felul acesta mă conectez cu lumea în care trăim. Este important să fii capabil să îți găsești pacea interioară.

Fac duș doar cu apă, doar atunci când simt nevoia să fac asta și simt cum pielea mea primește beneficiile apei. Rareori îmi spăl părul cu șampon, iar pe corp folosesc doar săpun. Recomand uleiurile pentru păr și corp, preferatul meu este Moroccan Argan Oil. Nu folosesc niciodată parfum și loțiune cu protecție solară. Fac zilnic plimbări lungi de câte 10 – 15 kilometri. Merg la sală de două, trei ori pe săptămână, pentru a da timp musculaturii să iasă din starea de încordare și să rămână puternică.  Dorm între 6 și 8 ore pe noapte. Și îmi urmez inima în absolut orice fac. M-am reapucat recent de cântat pentru că asta mă face fericit. Moto-ul meu este „fă tot ceea ce te face fericit, atât timp cât nu rănești pe nimeni!“

Mergând mai departe, de curând ai lansat Hadens Potions. Povestește-ne despre acest brand.

Când am văzut că nu pot să devin Airborne Ranger, am hotărât să devin chirurg plastician pediatric, dar după câțiva ani de studiat medicina, cariera mea de model a oprit și acest demers. Însă acest interes în felul cu funcționează corpul nu a încetat niciodată să existe. Am început să fac cercetări despre fântâna tinereții  și să mă întreb cum anumiți oameni pot trece prin viață fără să fie afectați de semnele trecerii timpului. Aceste cercetări m-au determinat să dezvolt Hadens Potions pentru că aurul, argintul și cuprul, în felul în care le prelucrăm noi, sunt extrem de benefice pentru rejuvenare și regenerarea pielii și a părului. În mod natural, cu toții avem în corp aur, argint și cupru, dar într-o cantitate mult mai mică decât îi este necesar corpului ca să se regenereze. Și aplicarea directă pe zona vizată este cel mai bun mod prin care aceste produse pot acționa și pot face minuni.

Ce influență au avut stilul de viață și activitatea profesională asupra aspectului tău fizic?

În acest moment, sunt doar o parte din viața mea. Dar am grijă să nu îmi schimb look-ul foarte mult. Încerc să îmi păstrez părul și barba la aceeași lungime și aspect de mult timp, altfel le-ar fi dificil clienților să mă rezerve pentru campanii/prezentări. Și pentru că sunt tot timpul atent la corpul meu, am grijă să nu se schimbe nimic. Astfel rămân în formă și agil.

Care e povestea ta cu lumea modei?

Sora mea voia să devină model dar cumva planul ei a eșuat. Așa că a început să mă preseze pe mine să o fac. I-au trebuit doi ani până am acceptat și am lăsat-o să îmi facă fotografii și să le trimită unei agenții de modelling. Apoi am început să lucrez ca model din ce în ce mai mult în Suedia, apoi în Londra, Paris, Milano și New York.

Acum ceva timp ai fost chiar și imaginea brandului românesc Consiglieri. Care este părerea ta despre stilul românesc?

Pot spune doar despre Consiglieri că sunt excepționali. Calitatea hainelor, croiul sacourilor, tot ce au pus pe mine a fost de o calitate impecabilă. Am lucrat pentru multe case de vestimentație masculină, iar Consiglieri se numără printre cele mai bune – un stil foarte elegant și sobru.

Mai ai și alte legături cu România?

Din păcate nu. Pentru ultima campanie pe care am făcut-o pentru Consiglieri am fost undeva la munte, lângă Transilvania. Aveți o țară minunată, cu natură, cultură, istorie.

Ai un mesaj pentru cititorii noștri?

Anul acesta am început să cânt într-o formație pentru prima oară. Acest lucru mă împlinește, îmi dă un scop. Mesajul meu pentru voi este să găsiți ceea ce vă face fericiți. Nu vă trăiți viața gândindu-vă la ceea ce așteaptă alții de la voi, ci urmați-vă inima. Totul este posibil, trebuie doar să credeți în ceea ce vă doriți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More