Toată Europa va afla cine sunt Dacii. De unde atâta supărare? Ne este rușine cu ei? Chiar treebuie să fim cunoscuți cu vampirul Dracula? Începând cu 1 ianuarie 2019, România va asigura, pentru șase luni, Președinția Consiliului Uniunii Europene, iar logo-ul țării noastre la Bruxelles va fi lupul dacic.
Decizia a fost luată în urma unui concurs organizat de Ministerul Afacerilor Europene şi jurizat de 19 persoane, printre care oameni din industriile creative, dar și realizatori de la Anena 3 și Realitatea TV, cum ar fi Rareş Bogdan, Sabina Iosub, Dana Grecu, Laura Frunzeti, Bogdan Chirieac şi Bogdan Naumovici. La decizia finală au participat și cei care au votat online propunerile postate pe pagina de facebook Concurs Logo Pres RO 2019.
Pe Facebook, Daniel Gheorghe a scris: „Mă bucur că logo-ul președinției românești a Uniunii Europene este lupul dacic, un totem strămoșesc de care suntem adânc legați noi toți cei care am fost mereu aici! Îl felicit pe cel care a susținut acest logo, colegul nostru liberal, Dan Constantin Marinescu ;
ideea lui a fost una de excepție și mă bucur că această propunere a reușit să câștige așa cum mi se părea și firesc să se întâmple ! În rest, cred că este vremea să inspirăm mai multă demnitate prin tot ce facem în Europa și să subliniem apăsat cine suntem și ce dorim noi și să nu ne mai punem cenușă în cap gratuit pe sistemul “vă mulțumim că ne lăsați să stăm cu voi la masă” ! România = Dacia!!!
Pe Facebook, Oana Marinescu a scris: „Stau si ma intreb cum a fost brieful pt acest logo si care e viziunea pe care Romania o propune UE, in timpul presedintiei sale, daca cea mai reprezentativa imagine a fost considerata lupul dacic.
Dincolo de dacopatia molipsitoare, mi se pare ca cel mai important mesaj este ca Romania nu a inteles nimic din proiectul european. UE este un spatiu al valorilor comune, al modernitatii si al cooperarii, un spatiu construit si in constructie pentru viitor, iar noi propunem ca simbol al presedintiei noastre un steag al unui trib/neam/popor disparut acum 2000 de ani si care era folosit in razboaie.
Imi pare rau, faptul ca nu avem un proiect de tara nu mi se pare o justificare pentru proliferarea unei noi mitologii nationale dacopate”.
Sursa: romani-buni.info
Cmentariile sunt închise