Take a fresh look at your lifestyle.

Roxen, fata ce-ți cântă dragostea!

0

Are doar 21 de ani și a fost reprezentanta României la Eurovision, anul acesta. A devenit cunoscută publicului odată cu piesa Ce-ți cântă dragostea, lansată de Global Records, care a devenit virală în 2020. Ea este Roxen, o artistă care aduce un suflu proaspăt în peisajul muzical românesc și pe care criticii de muzică o compară deja cu Dua Lipa.

DolceMag: Bună, Roxen! Bine ai venit alături de DolceMag, revista noastră de lifestyle și călătorii. Ne povestești un pic despre călătoria ta în lumea muzicală?

Roxen: Bine v-am găsit, e o bucurie să fiu aici! Călătoria mea a început în urmă cu mult timp, pe când aveam 5-6 ani. De atunci, am știut mereu că asta îmi doresc să fac, am participat la concursuri și festivaluri, am învățat și m-am dedicat complet acestui domeniu. Chiar dacă am avut și momente în care m-am gândit că va fi greu, în care nu eram convinsă dacă o să reușesc și voiam să renunț, ceva m-a făcut de fiecare dată să lupt pentru visul meu și să merg mai departe.

Cariera mea în muzică a început în 2019, odată cu lansarea piesei You don’t love me. A fost un moment pe care-l așteptam de ceva timp, dar care m-a și copleșit, în cel mai bun sens. Îmi doream foarte tare, dar nu mă așteptam să primesc un feedback atât de bun încă de la început. Sunt recunoscătoare pentru acest lucru și le mulțumesc tuturor celor care au avut și au încredere în mine.

Ești o artistă foarte tânără care a ajuns foarte sus într-un timp foarte scurt. Care sunt aspectele, întâmplările, calitățile tale, oamenii care au contribuit cel mai mult la ascensiunea ta?

Tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani se datorează echipei mele de la Global Records. Ei au văzut potențialul meu și au decis să pornim împreună la drum. Fără ei nu aș fi reușit să fiu unde sunt acum, fără dedicarea lor și sprijinul necondiționat. Suntem într-adevăr o echipă, iar asta se simte în tot ceea ce facem.

Ce a însemnat participarea ta, ca reprezentantă a României, la Eurovision? Ce ne poți spune despre această etapă din cariera ta?

A fost un vis împlinit. Încă de când eram copil și urmăream Eurovision, împreună cu mama, îmi doream să cânt pe acea scenă, la un moment dat. Nu îndrăzneam să sper că se va întâmpla atât de repede, știam foarte bine că am mult de muncit pentru a putea reprezenta România la un asemenea nivel.

Pentru că suntem o revistă de lifestyle, ne place să descoperim lucruri noi din stilul de viață al oamenilor care vin alături de noi. Ce ne poți spune despre obiceiurile tale de lifestyle? Cum îți faci viața frumoasă?

Pisicile mele, întâlnirile cu prietenii, o carte sau un film, o plimbare în parc, vacanțele în care reușesc să mă deconectez complet și să mă bucur de locul în care mă aflu… sunt multe aspecte care îmi fac viața mai frumoasă. În fiecare zi încerc să descopăr și să învăț lucruri noi, să mă bucur de oamenii care îmi sunt alături și de faptul că sunt norocoasă să fac ceea ce iubesc.

Care sunt calitățile care te definesc ca persoană și artistă?

Întotdeauna am mizat pe autenticitate și m-am prezentat publicului așa cum sunt. Dincolo de toate, sunt om, am momente bune și momente mai puțin bune și nu am încercat niciodată să ascund asta, din contră. Deseori mi s-a întâmplat să primesc mesaje în care oamenii îmi spun că fără să îmi dau seama i-am ajutat să treacă peste o anumită situație sau i-am inspirat, iar lucrul ăsta mă bucură enorm. Este valabil și pentru muzica mea. Piesele mele reprezintă trăirile mele, visurile mele, lucrurile în care eu cred și pe care le simt.

Care sunt preocupările tale muzicale? Pe cine asculți/urmărești, cine te inspiră? Cât exersezi zilnic, cânți la vreun instrument?

Mă concentrez foarte tare pe dezvoltarea mea, petrec mult timp în studio, aproape zilnic, scriu și mă dedic complet carierei mele. Cânt la pian, însă îmi doresc să învăț și alte instrumente în viitorul apropiat. Printre artiștii care m-au inspirat și mă inspiră se numără Beyonce, Aretha Franklin, Christina Aguilera, Demi Lovato, Ariana Grande, The Weekend, Jorja Smith și lista poate continua.

Cum s-a schimbat viața ta în pandemie? Cum te-ai adaptat? Ai găsit și lucruri pozitive în această perioadă de izolare?

La început a fost puțin mai greu, pentru că nu realizam exact ce se întâmplă, dar m-am mobilizat rapid și am făcut tot posibilul să găsesc și părți pozitive. Am reușit să mă odihnesc mai mult, să citesc, să meditez, să desenez, în general, am încercat să fac toate lucrurile pe care înainte de pandemie nu aveam timp să le fac. Iar asta a fost bine. Nu am renunțat nici la muzică, nu aveam cum să fac asta. Am scris, am mers la studio, am repetat în permanență, am lansat piese și colaborări pe care mi le doream mult. Pe de altă parte, mi-au lipsit și încă îmi lipsesc concertele, întâlnirile cu publicul și interacțiunea fantastică pe care orice eveniment de acest tip ți-o oferă. Sper că vom reveni cât de curând pe scenă.

Suntem o ediție de vacanță. Cum va fi vacanța ta în această vară?

Nu mi-am făcut încă planurile de vacanță. Îmi doresc să plec undeva câteva zile, dar nu știu exact care va fi destinația. Tot ce știu este că va fi un loc în care nu am mai fost, pe care mi-ar plăcea să-l descopăr la pas, de la un capăt la altul. De multe ori mi se întâmplă să fiu spontană și să decid cu câteva zile înainte să plec. Așadar, mă las și eu surprinsă de alegerea mea.

Ce planuri ai pe plan muzical pentru viitorul foarte apropiat?

Voi lansa piese noi și voi continua să lucrez și să dezvolt proiecte pentru publicul meu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More