Take a fresh look at your lifestyle.

Salon Canin TonyaWire, locul de răsfăț al patrupedelor

Animalele de companie, în special câinii, sunt cei mai sinceri și mai atașați prieteni ai omului. Iar iubitorii acestor necuvântătoare le oferă în schimb afecțiune, răsfăț și îngrijire adecvată. Tocmai de aceea există saloane dedicate îngrijirii canine, cu produse speciale, personal pregătit și tehnici non-agresive. Unul dintre aceste locuri de răsfăț pentru căței este SalonCanin TonyaWire, din Timișoara,
a cărui proprietară, Maria Birgian, se ocupă cu atâta dragoste de cățeluși.

Salon Canin TonyaWire, locul de răsfăț al patrupedelor 1

Dolce Vita: De unde a pornit ideea înființării unei clinici de înfrumusețare canină?

Maria Birgian: Ideea înființării salonului de înfrumusețare canină TonyaWire s-a conturat ca urmare a participării la expozițiile canine cu prima noastră cățelușă, Arabella, care este un fox terrier sârmos și, nu în ultimul rând, a dragostei mele din copilărie, față de animăluțe.

Care sunt serviciile pe care le oferiți și care dintre acestea sunt cele mai accesate de către posesorii de animale de companie?

Serviciile oferite de noi sunt concepute pentru satisfacerea nevoilor clienților și cuprind tuns cu mașina și/sau foarfeca, îmbăiat, descâlcit, tratament cu balsam, curățat urechiușe, tăiat unghiuțe, etc. Cel mai des, clienții solicită un pachet de servicii, așa-zisul toaletaj complet, care cuprinde tuns, spălat, tratament pentru blăniță, curățat urechi, tăiat unghii și, bineînțeles, parfumat. Acest pachet de servicii este solicitat în special pentru cățeii de talie mică, ce trăiesc lângă stăpâni, în casă, și care necesită o îngrijire periodică, atât pentru satisfacerea nevoilor
de igiena, cât și în interesului proprietarilor pentru menținerea unui aspect îngrijit, plăcut, frumos. Pentru câinii de talie mare se solicită, în general, servicii de tipul periaj, îmbăiere și tuns cu foarfeca.

De ce au nevoie câinii de înfrumusețare?

Cățelușii au nevoie de îngrijire permanentă. Nevoia de înfrumusețare este dorința stăpânului de a-și confirma atât propriei persoane cât și celor din jur că prietenul lor cel mai bun este și cel mai frumos. Imaginea unui câine frumos toaletat încântă privirile și stârnește, în același timp, admirația vecinilor din bloc, a trecătorilor și a celorlalți proprietari cu care se întâlnește la plimbare sau la locul de joacă.

Salon Canin TonyaWire, locul de răsfăț al patrupedelor 2

Cum se desfășoară aceste tratamente?

Așa cum am menționat mai devreme, procedurile se aplică diferit, în funcție de tipul de blană a cățelului, de nevoia de moment și de cerințele stăpânului. Un câine poate fi tuns, sau numai aranjat din foarfecă, sau numai spălat, sau toate la in loc. Șamponarea se poate face cu șampon destinat blănii foarte murdare sau cu șampon cu vitamine, dermatologic, și este urmată de aplicarea de tratament/balsam.

Care sunt produsele și procedeele speciale, pe care le folosiți?

Produsele noastre sunt din gama #1 allsystem, sunt produse în USA și sunt folosite de către groomeri pentru câini ce participă la competiții de frumusețe. Fiecare produs are utilizare specifică ce depinde de concentrația șamponului, a balsamului, a uleiului care se aplică pe blană, de timpul de acționare asupra blănii, în funcție de culoarea acesteia. De asemenea, produsele de descâlcit din gama #1 allsystem au rezultate foarte bune.

Care sunt rasele de câini care au cea mai mare nevoie de serviciile dumneavoastră și care sunt cele pentru care cosmetizarea se realizează mai dificil?

Cei mai mulți cățeluși care au nevoie de înfrumusețare sunt cei de talie mică (bichon, shih-tzu, yorki, poodle), dar cel mai dificil de toaletat sunt cei foarte încâlciți și, desigur, cei agresivi.

Ce este special la TonyaWire, din punct de vedere al abordării și al serviciilor?

Cred că SalonCanin TonyaWire este special datorită faptului că, personal, mă dedic 100% rezultatului, scopul meu este acela de a transforma cățelul peste așteptările stăpânilor. Nu întotdeauna am rezultatul pe care mi-l doresc, din mai multe motive: fie blana unor căței este foarte
încâlcită, alți căței nu acceptă ușor toaletajul, fie sunt agitați, unii chiar agresivi. Dar pot să spun că, în proporție de 95% din cazuri, sunt mulțumită de rezultatul toaletajului. În egală măsura, scopul meu este ca, la finalul toaletajului, să predau stăpânului un cățeluș fericit.

Salon Canin TonyaWire, locul de răsfăț al patrupedelor 3

Cum reușiți să faceți patrupedele să fie cooperante în timpul tratamentului?
Cu multă experiență și mult calm obțin aproape întotdeauna ceea ce îmi propun. Permanent sunt atentă la reacțiile cațelușilor, încerc să le anticipez și, de ce nu, chiar să existe o chimie între noi, pe care nici prezența stăpânului să nu poată să o întrerupă.

Cine sunt specialiștii care se ocupă de animăluțe și care este nivelul de pregătire al acestora?

În acest salon, persoana specializata sunt eu, Maria Birgian, cu o experiență de 8 ani. Printre altele, am acasă nu mai puțin
de 9 cățeluși, iar cu o parte din ei particip regulat la expoziții de frumusețe naționale și internaționale.

Ce înseamnă SalonCanin TonyaWire pentru Timișoara?
SalonCanin TonyaWire este paradisul animăluțelor dumneavoastră, locul unde ele sunt adevărate staruri!

www.saloncanin.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More