Take a fresh look at your lifestyle.

Samsung la infiniTIFF 2018 – scurtmetraj în 360°, workshop interactiv și experiențe inedite în VR

Samsung Electronics România susține și în acest an Festivalul Internațional de Film Transilvania, aducând mai aproape de publicul infiniTIFF experți care au explicat cum se schimbă noile metode de comunicare cu ajutorul tehnologiei, atât în cadrul infiniTIFF Summit, cât și la workshop-ul #Stories on Instagram. Samsung susține creativitatea și provocarea de a aborda noi forme de storytelling, cât și de creare și distribuire de conținut.

Interacțiunea dintre film, storytelling și tehnologie a fost expusă săptămâna aceasta în cadrul infiniTIFF Summit, unde Ricardo J. Méndez, Technical Director la Samsung NEXT, a discutat despre modul în care tehnologia se îmbină cu storytelling-ul și cum schimbă modalitatea în care comunicăm. Datorită inovațiilor la nivel de produs și a interconectivității, ne aflăm într-un punct în care poveștile au luat o altă formă, iar distribuirea lor se face instant, ușor, oriunde în lume.

„Aspectul principal în storytelling este de a fi conectat constant, fie prin fotografii, conținut video sau postări simple, fie prin dezvoltarea unui micro blog. Cheia succesului, însă, este proactivitatea. La fel de important este să conștientizăm beneficiile pe care ni le oferă tehnologia în viața de zi cu zi și faptul că telefonul personal a devenit o unealtă importantă pentru a crea, relata și distribui conținut”, a adăugat Ricardo J. Mendez, în cadrul infiniTIFF Summit.

Printre proiectele pregătite de Samsung în cadrul acestei ediții TIFF se numără și RocketMan, o poveste galactică în 360°, construită de regizorul Millo Simulov cu ajutorul tehnologiei Samsung Gear VR. Scurtmetrajul promite a fi o experiență vizuală imersivă, un mix captivant între tehnologie și storytelling.

Pentru a aduce audiența mai aproape de povestea sa, Millo Simulov, împreună cu Samsung România, au expus în Piața Unirii din Cluj capsula Galaxy, în care a fost filmată povestea în 360°. Vizitatorii TIFF, dar și trecătorii, au avut posibilitatea să vizioneze filmul direct din capsulă.

„Atunci când am hotărât să realizez al doilea film 360° am vrut neapărat să reușesc să transmit emoție. Mi-am dorit să spun o poveste prin care spectatorul să reușească să treacă peste noutatea tehnologică și să fie complet imersat în poveste. Cred că această experiență este completată și de modalitatea specială prin care poți viziona filmul. Direct în capsula spațială, loc în care am și filmat. De data aceasta, împreună cu Samsung, am reușit să le propunem spectatorilor o poveste în care ei chiar sunt în mijlocul acțiunii”, a declarat Millo Simulov, regizor de film, scenarist și producător.

Capsula Galaxy mai poate fi vizitată până duminică, 3 iunie, în Cluj, în Piața Unirii.

Parteneriatul strategic cu Festivalul Internațional de Film Transilvania reprezintă susținerea Samsung pentru abordarea creativă în realizarea de conținut, cât și promovarea inovațiilor tehnologice și a schimbărilor în storytelling.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, electrocasnicelor, a sistemelor de rețea, a sistemelor LSI și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More