Sarah Sarrad – recomandări pentru o vacanță inedită în Dubai

Antreprenoare româncă de origine libaneză, Sarah Sarrad și-a sărbătorit ziua de naștere în Dubai și a ales experiențe inedite pe care ni le dezvăluie și nouă, în interviul ce urmează.

DolceMag: De ce ai ales această destinație pentru a-ți sărbători ziua de naștere?

Sarah Sarrad: În acest an am lucrat și mai mult împreună cu echipa mea să găsim soluții și să putem oferi în continuare servicii la Very Important Pets, proiectul meu de suflet – primul concept integrat de PET HOTEL și PET SPA din România, cu servicii de lux pentru animalele de companie. Eu sunt o persoană foarte activă, muncesc foarte mult, îmi place ceea ce fac și cred că niciodată nu am resimțit oboseala într-un fel acut, așa cum s-a întâmplat acum.

Am simțit că, pe lângă relaxare, am nevoie de o pauză să mă reconectez cu mine. Am ales ca ziua mea de pe 8 februarie să fie diferită, întorcându-mă la rădăcinile culturii mele, la care mă reconectez oricând simt că am nevoie de o infuzie de energie pozitivă. Așa că împreună cu Sabrina, sora mea, am decis să ne bucurăm de puțin timp liber și să putem călători fără riscuri.

Care sunt momentele speciale pe care le-ai trăit acolo?

Unele dintre experiențele speciale pe care le-am trăit în această vacanță au fost cazarea în inima deșertului, în cortul tipic tradițional beduin, meditația la stelele cu o încărcătură energetică puternică, preparatele delicioase și faimoasa cafea la nisip din fiecare dimineață. 

Ai putea să ne recomanzi și activități cu adrenalină?

Daaa, pe 8 februarie, chiar de ziua mea, când am împlinit 27 de ani, am petrecut ziua în deșert, de dimineața până seara. Am încercat pentru prima dată să fac sandboarding și mi-a plăcut foarte mult, mai ales că eu nu am schiat niciodată în țară și nici nu m-am simțit atrasă de astfel de sporturi. A fost incredibil! Este într-adevăr o experiență să te dai cu placa pe dune de nisip. Unele erau foarte înalte, cam cât un bloc de patru etaje. Dar adrenalina cred că a urcat la cote maxime când eu și sora mea am făcut extreme dune bashing. Adică am mers cu jeepurile într-un stil, să spunem, foarte sportiv, conduse desigur de un șofer profesionist pentru o astfel de activitate. Viteza, unghiurile, curbele sunt amețitoare. A fost o experiență totală, de neuitat!

Cum a fost ziua ta de naștere până la final?

După o plimbare cu cămile și cu cai, seara s-a așternut liniștită cu un apus de poveste și cu cel mai frumos moment din vacanță. La cina festivă ne-am bucurat de preparate culinare locale, ceai și narghilea în cortul special amenajat, ne-am făcut picturi cu hena, am dansat dansuri tradiționale Khaleeji, și am admirat apusul incredibil, parcă pictat. Când noaptea s-a lăsat peste deșert, am văzut cel mai frumos cer înstelat de până acum. Atunci mi-am pus dorința de ziua mea, am înlocuit suflatul în lumânările de pe tort cu privitul stelelor, iar liniștea pe care am trăit-o acolo a fost de-a dreptul vindecătoare. Recomand tuturor celor care ajung în Dubai să aleagă deșertul și experiențele de aici măcar pentru o zi. 

Ești o mare iubitoare de animale. Cum putem descoperi fauna din aceste locuri?

Așa este, iubesc animalele foarte mult, motiv pentru ca, la 19 ani am lansat primul meu business, dedicat lor. La vârsta aceea îmi doream foarte mult să inovez, să creez un concept nou și să ofer ceva ce nu exista în România, în domeniul îngrijirii animalelor.

Pe de o parte am fost întotdeauna atrasă de domeniul de <Hospitality>, industria și serviciile hoteliere, am călătorit foarte mult în special cu familia mea și în această zonă mi-am dorit să studiez și să mă dezvolt și, pe de altă parte, iubesc foarte mult animalele. Așa că am vrut să transfer toate serviciile de lux de care beneficiază oaspeții unui hotel elegant într-unele destinate îngrijirii celor care ne țin companie cu atâta dăruire. Așa s-a născut Very Important Pets, primul Hotel – SPA – Boutique pentru animale de companie.

În ceea ce privește fauna din deșert, vă recomand vizita la o grădină zoologică privată care găzduiește și creează condiții extraordinare de viață pentru peste 500 de animale exotice precum cămile, cai, girafe, maimuțe din rasa Cheetah, urși, lei, tigri și multe altele. Va fi o experiență ce va completa zilele petrecute departe de agitația orașului.

Dubai este renumit pentru shopping. Ai recomandări în acest sens?

Celor pasionați de cumpărături, dar și de sporturile de iarnă, le recomand Emirates Mall Dubai, unul dintre centrele comerciale preferate pentru shopping, unde există chiar și un spațiu foarte mare amenajat pentru cei care vor să se bucure și de temperaturi mai scăzute și de zăpadă.

Te-ai întors din vacanță cu forțe proaspete. Ce urmează în activitatea ta de business?

Am un nou proiect de business pe care vreau să îl lansez în acest an, nu doar în România, ci și internațional – o linie de produse cosmetice creată de mine care exprimă prin culorile, nuanțele și texturile alese, povestea misterioasă a ritualurilor unice de frumusețe și îngrijire a femeilor din cultura orientală/arabă. Și acest proiect la care lucrez acum a pornit, ca și primul business, dintr-o pasiune personală.

Călătoriile, întâlnirile cu oamenii din culturi diferite, locurile pe care le descopăr au fost întotdeauna cele mai frumoase surse de inspirație pentru mine. În aceste zile de vacanță am căutat constant aceste surse în jurul meu, de la culorile deșertului și ale naturii așa cum este ea acolo, până la tot ce înseamnă viziunea și imaginea unor astfel de produse de lux, într-unele dintre cele mai vii, moderne și într-o continuă schimbare orașe din Emirate, Dubai. 

Emirates Mall Dubaiextreme dune bashingproduse de luxsandboardingSarah SarradVery Important Pets
Comments (0)
Add Comment