Take a fresh look at your lifestyle.

Se dă startul înscrierilor în competiția de arhitectură Imagine Dumbrava Vlăsiei

S-a ales playlistul inspirational pentru concursul de arhitectură:

Se dă startul înscrierilor în competiția de arhitectură Imagine Dumbrava Vlăsiei

Cea de-a doua etapă a concursului Imagine Dumbrava Vlăsiei deschide seria înscrierilor proiectelor de arhitectură pe site-ul imagine.dumbravavlasiei.ro. După alegerea playlistului de 10 melodii care să îi inspire pe concurenți în creionarea celor mai spectaculoase proiecte, începând cu 19 februarie și până pe 1 aprilie 2018 tinerii arhitecți care întrunesc condițiile de participare se pot înscrie online și preda proiectele.

Muzică pentru arhitectură

Printre melodiile care au fost alese de asculătorii Radio Guerrilla ca surse de inspirație în conturarea unui proiect de casă se numără Depeche Mode cu ”Home”, Ziggy Marley cu ”Family Time”, Eta James cu ”At Last” sau Sting cu celebra piesă ”Fragile”. Lista complete a celor 10 melodii din care tinerii arhitecți se pot inspira este disponibilă aici: .

Proiecte de arhitectură pentru o nouă generație

Concursul caută să sprijine tinerii profesioniști, cei aflați la începutul carierei, cărora le oferă oportunitatea de a-și materializa propria viziune în materie de habitat și de a o face cunoscută publicului larg. Marele premiu este în valoare de 15.000 de euro și transpunerea în realitate a casei imaginate de câștigător. Locuințele propuse de tinerii arhitecți trebuie să se integreze în contextul natural al Dumbravei și să reinterpreteze în cheie contemporană arhitectura locală, făcând uz de materiale sustenabile.

Juriul competiției

Juriul acestei competiții este format din Arh. Adrian Soare (Cumulus), Adrian Popescu (Radio Guerrilla), Horia Bălan (Project Director Dumbrava Vlăsiei), Claudiu Guță (VEP), dar și ascultătorii Radio Guerrilla.

„Ne așteptăm la proiecte excepționale, curajoase, inedite, care să demonstreze că vârsta este doar un număr atunci când vorbim despre talent și creativitate. Premiul, în valoare de 15.000 de euro, este unul dintre cele mai importante acordate vreodată în România în cadrul unui concurs de arhitectură. În plus, câștigătorul acestui concurs își va vedea proiectul implementat chiar în Dumbravă, deoarece casa imaginată de el va prinde viață în complexul nostru. Este, dacă vreți, un real vot de încredere acordat tinerelor talente care încă nu au avut ocazia de a-și face numele cunoscute.” – Horia Bălan, Project Director Dumbrava Vlăsiei.

Etapele concursului

  • 19 februarie – 19 martie 2018: înscrierea în concurs, pe pagina specială de pe site-ul dumbravavlasiei.ro.
  • 1 aprilie 2018 – data limită a predării proiectelor aferente fiecărei înscrieri.
  • 1 aprilie – 6 aprilie 2018: nominalizarea unui număr de maximum 10 finaliști. Lucrările acestora vor fi publicate pe site-ul dumbravavlasiei.ro.
  • 10 aprilie – 27 aprilie 2018: vizitatorii site-ului vor avea posibilitatea să voteze lucrarea preferată.
  • 4 mai 2018: la finalul campaniei publice de promovare a proiectelor finaliste și după încheierea votului public, juriul desemnează lucrarea câștigătoare în funcție de criteriile de jurizare și de numărul de voturi colectat de la ascultători.

La concursul de arhitectură Imagine Dumbrava Vlăsiei se pot înscrie pe site-ul dumbravavlasiei.ro arhitecții cu drept de semnătură, membri ai Ordinului Arhitecților din România, care să nu fi împlinit vârsta de 31 de ani la data predării proiectului. În egală măsură, concursul este deschis echipelor de proiectare transnaționale sau/și multidisciplinare cu condiția ca toți membrii echipei să respecte limita de vârstă menționată și minimum un membru al echipei să fie arhitect cu drept de semnătură, membru al Ordinului Arhitecților din România.

_______________

Dumbrava Vlăsiei este un proiect unic pe piața rezidențială din România. Localizat în nordul Bucureștiului, complexul rezidențial Dumbrava Vlăsiei se întinde pe aproximativ 90 de hectare și va cuprinde 5 sate distincte, conectate de un parc și înconjurate de o pădure deasă de stejari. Locul a fost gândit ca o comunitate autonomă, privată, oferind locuitorilor săi toate condițiile pentru a duce un stil de viață sănătos și de înaltă calitate, ce pune accentul pe tihnă și agrement. În Dumbrava Vlăsiei, importante birouri de arhitectură realizează proiecte spectaculoase, special concepute pentru acest complex, ce sprijină viziunea unei arhitecturi de excepție.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More