Take a fresh look at your lifestyle.

„Secretul fericirii” intră de azi în cinematografele din toată țara

Lung-metrajul de debut regizoral al actorului Vlad Zamfirescu, „Secretul Fericirii”, va rula în cinematografele din țară începând de astăzi, vineri, 19 octombrie 2018.

Acțiunea filmului se desfășoară într-o seară, între prieteni, acasă la Tom (Vlad Zamfirescu), care îşi împinge soţia, Ana (Irina Velcescu), şi prietenul cel mai bun, David (Theo Marton), în situaţii mai mult decât absurde, căutând ssă-i facă să dezvăluie secrete bine păzite. Construcția, atent gradată, mizează pe umor, replici simple și adevăruri incomode. Deci provocatoare.

Publicul are astfel ocazia de a descoperi „o poveste în trei personaje, construită ca o șaradă umoristică în șapte capitole (având la bază cele șapte păcate capitale), ce dezbracă de toate straturile convențiile morale familiare, mărturisind o lume rece, profund egoistă, lipsită de iubire și empatie pentru cel de lângă tine, rezultând un film satiric, cu accente tragice, gen complet nou în cinematografia românească modernă. Un film în esență trist, dar plin de un umor excepțional, marcat de tema recurentă a găsirii metodelor care ne pot duce la un nivel superior în împlinirea fericirii, filmat clasic și simplu și cu câțiva actori care au interpretări atât de naturale, încât parcă s-au născut pentru rolurile acestui film (cu o notă specială pentru Irina Velcescu, care face în finalul filmului un număr de virtuozitate artistică care îți taie efectiv răsuflarea și pentru Vlad Zamfirescu, care nu-și uită rădăcinile actoricești și face cea mai bună partitură a sa de film, de până acum)”, după cum o descrie Răzvan Nicolau, prezent în public, la Gala de Premieră a filmului, care a avut loc aseară, la Cinema Pro.

Peste 500 de spectatori au făcut cunoștință aseară cu o poveste universal valabilă, despre resorturile fericirii și ale reversului ei, la premiera de Gală a filmului „Secretul Fericirii”, de la Cinema Pro.
La elegantul eveniment a participat întreaga echipă a filmului, actorii Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Theo Marton, producătorul Cristina Dobrițoiu și scenaristul Alexandru Popa, care au fost aplaudați minute în șir, de către public, la finalul proiecției. Printre invitați s-au numărat Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Adrian Titieni, Giulia Nahmny, Marius Florea Vizante, Florin Zamfirescu, George Ivașcu, Florin Zamfirescu și mulți alții.

Filmul s-a bucurat de reacții foarte bune și din partea presei, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa peliculei : „Scenariul scris de Alexandru Popa are vână și își ține spectatorii în priză. Mai mult, faptul că în prima jumătate te destinzi, râzi, ești relaxat face ca tensiunea brusc apărută să te scoată din ritm, să te surprindă, să te decompenseze. Parcă nu mai recunoști niciunul dintre personajele cu care tocmai te acomodaseși, de la care se presupunea că știi la ce să te aștepți. Brusc, totul se schimbă. Aerul devine încărcat, iar oamenii… își aruncă unul altuia cărțile adevărului. Care, ca orice adevăr, e cam neplăcut. Mai exact, ca să fim complet sinceri, jocul devine tragic. Cu greu mă abțin să scriu mai multe – pentru că fiecare spectator merită să treacă prin toate stările, fără să știe dinainte chiar tot ce îl așteaptă. Oricum, nu va regreta”, Odilia Roșianu (literaturadeazi.ro)

Spectatorii sunt așteptați în sala de cinema, pentru că așa cum explică regizorul Vlad Zamfirescu „am senzația că o să le placă. Că o să iasă din sală și-o să-și sune un prieten să-i spună <<mergi la Secretul fericirii. Da, e românesc! Mergi și vorbim după>>. Cu ceva ani în urmă, poate 20, poate mai mult, exista prejudecata că filmul românesc, cu foarte rare excepții, nu contează la nivel internațional. Că suntem la ani lumină de colegii noștri din Vest. Însă, în ultimii 10-15 ani, după Cannes, Berlin și toate celelalte, prejudecata asta s-a spulberat. Acum, în anii noștri, funcționează altă prejudecată: filmul românesc, cu rarisime excepții, nu prinde la public. Cred că și prejudecata asta e pe cale de dispariție. Putem să facem film bun, deștept, de public. Spectatorii pot decide dacă „Secretul fericirii” este o dovadă în sensul ăsta.”
Filmul este o producție independentă Movie Production Entertainment și este clasificat cu N-15 (Nerecomandat sub 15 ani).

Mai multe detalii despre „Secretul Fericirii” se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.secretulfericirii/

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More