Take a fresh look at your lifestyle.

Sezonul estival, exploatat de bănăţeni în funcție de inspirație și de puterea buzunarului

Am trecut deja de jumătatea lunii iulie, iar sezonul de vacanță se află în plină desfășurare. Timișoara nu s-a golit, încă, de locuitori, așa cum se va întâmpla probabil în august, dar se simte că multă lume este deja plecată în concediu.

Lunile iulie și august se remarcă și prin prețurile de top practicate de hoteluri și agențiile de turism, fiind perioada cea mai solicitată din an. Timișorenii mai prevăzători și-au rezervat vacanța încă din iarnă, când au putut beneficia de reduceri care merg până la 25 la sută la agențiile de turism.

Bănățenii și-au arătat, în continuare, preferința pentru insulele grecești, în top aflându-se Creta, Santorini și Zakynthos. De exemplu, pentru șapte nopți în Zakynthos, cu mic-dejun inclus și transport cu avionul dus-întors, un sejur a putut fi achiziționat astă-iarnă cu 400 de euro.

În același loc, cu demi-pensiune, prețul a fost de 600 de euro, sau all-inclusive, 700 de euro. Nici stațiunea Antalya din Turcia nu a fost neglijată la rezervările din iarnă, prețul fiind de 600 de euro de persoană, pentru cinci nopţi la un hotel de cinci stele, zbor dus-întors şi ultra-all-inclusive.

Dezavantajul bănățenilor este că se află departe de mare, trebuind să străbată, dacă vor să utilizeze autoturismul sau autocarul, 800-900 de kilometri. Avantajul este că Marea Egee, Marea Adriatică și Marea Neagră se află cam la aceeași distanță, așa că au de unde alege.

Sunt şi timişoreni interesaţi să-şi petreacă vacanţa de vară la Marea Neagră, dar litoralul românesc cam „rupe” buzunarul. La Mamaia, de exemplu, în lunile iulie și august, un sejur de șapte nopți la un hotel de cinci stele, cu pensiune completă, costă 2.150 de lei, în cameră dublă, cu televizor, minibar și aer condiționat, ceea ce înseamnă cam 470 de euro de persoană.

Să nu uităm, aici nu este inclus transportul. În schimb, la Nisipurile de Aur, în Bulgaria, pentru șase nopți de cazare, all-inclusive (trei mese și două gustări pe zi), o familie formată din doi adulți și un copil de șapte ani a găsit în luna mai, pentru un sejur în luna august, o ofertă cu 370 de euro, la care se adaugă 150 de euro transportul cu mașina. Și e vorba tot de Marea Neagră. Cei care optează pentru Marea Egee se pot caza, de exemplu, în zona Paralia Katerini – Olympic Beach, cu 30-35 de euro pe noapte într-o cameră triplă, având și posibilitatea să-și prepare mesele, dar numai dacă își fac rezervarea din timp.

Nici Marea Adriatică nu este de lepădat pentru timișeni, cele mai căutate stațiuni fiind cele din Croația și Muntenegru. Pentru Crikvenica (Croația), ofertele pleacă de la 350-400 de euro de persoană pentru șapte nopți de cazare, transport cu autocarul și demipensiune. La Budva, în Muntenegru, pentru șapte nopți de cazare și aer condiționat în apartamente, prețul pleacă de la 195 de euro.

Pe alte meleaguri…

Persoanele care nu sunt atât de încântate de petrecerea vacanței la malul mării pot opta pentru alte tipuri de excursii, agențiile din Timișoara având oferte pentru toate buzunarele. Totul este să se decidă din timp, pentru că acum s-ar putea să nu mai prindă cine știe ce oferte.

O excursie de cinci zile la Zell am See, în Austria, cu autocarul, costă circa 300 de euro de persoană, cu cazare și mic-dejun. Sau, dacă preferați un circuit de nouă zile cu autocarul prin Italia, Monaco și Elveția, există oferte cu 400 de euro, fiind incluse cele opt nopți de cazare cu mic-dejun și transportul.

Nu sunt de neglijat nici ofertele de city-break, care vă pot purta prin cele mai frumoase orașe ale Europei și nu numai, la prețuri destul de avantajoase. Pentru cei care doresc să se ocupe singuri de organizarea vacanțelor, există varianta alegerii pe internet a biletelor de avion și a cazării, fără a apela la agențiile de turism, în acest fel mulți timișoreni realizând economii serioase. Oricum, vacanțe să fie, pentru că numai așa se pot „arhiva” amintiri frumoase.

 

Sursa: Daniela Damian, www.renasterea.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More