Take a fresh look at your lifestyle.

Sfaturi pretioase pentru aplicarea fardului de pleoape

Un machiaj al ochilor este reusit doar atunci cand este realizat corect, astfel incat sa scoata in evidenta culoarea ochilor si forma acestora. Inainte de a incerca sa realizezi machiaje complexe, trebuie sa inveti cativa pasi de baza pentru aplicarea corecta a fardului de pleoape. Odata ce vei stapani aceasta tehnica, vei putea obtine cat ai clipi un machiaj desavarsit.

Invata la ce foloseste fiecare pensula de machiaj in parte

Inainte sa te machiezi, invata la ce foloseste fiecare pensula de machiaj. Fiecare unealta este destinata unui anumit scop si devine extrem de utila atunci cand este folosita conform acestuia. In functie de tipul de machiaj pe care il porti cel mai des, iti poti achizitiona un set de pensule care sa iti faca munca mai usoara.

Exista sapte pensule de baza pe care ar trebui sa le detii. Este vorba in primul rand despre pensula lata si mare cu ajutorul careia se aplica iluminatorul, pensula pentru aplicarea fardurilor cu pigment intens care ofera precizie si pensula al carei scop este acela de a estompa fardurile pe pleoape. De asemenea, vei avea nevoie de o pensula cu varf care permite accesul in zonele unde se ajunge mai greu, de una angulara pentru a trasa linii precise pe pleoapa inferioara si de alta subtire pentru trasarea liniilor fine pe pleoapa superioara. Nu il ultimul rand, o pensula scurta este ideala pentru armonizarea culorilor fardurilor.

Iti poti completa arsenalul cu o stampila pentru farduri pleoape care iti permite sa aplici fardul de pleoape intr-o maniera simpla, precisa si rapida. Cu atat mai mult ar trebui sa iei in considerare optiunea atunci cand esti incepatoare in ale machiajului sau esti o peroana mai neindemanatica.

Alege formula de fard de pleoape care iti flateaza chipul

Exista o multitudine de produse pe piata, motiv pentru care este important sa descoperi care ti se potrivesc cel mai bine. Nu este vorba despre culori, ci despre formule. Optiunea tip crema este perfecta ca baza pentru fardurile pudra sau solide. Fardurile tip pudra sunt dificil de aplicat, insa au cel mai intens pigment. Pe de alta parte, fardurile tip pudra compacta sunt o varianta accesibila si comuna intrucat sunt simplu de aplicat chiar si de catre o incepatoare.

Nu subestima utilitatea primer-ului

Primer-ul este unul dintre produsele esentiale din arta machiajului. El sustine rezistenta machiajului pe toata durata zilei si evita strangerea fardurilor in cutele pleoapei. Acest produs se aplica pe toata suprafata pleoapei, pana la baza sprancenei. Daca folosesti un primer transparent, aplica un fard de pleoape deschis la culoare.

Intensifica nuanta fardului cu ajutorul unui creion alb

Daca iti doresti un machiaj intens, inainte de a aplica fardul de pleoape apeleaza la un creion alb pentru conturarea ochilor. Cu ajutorul acestuia coloreaza toata portiunea pleoapei superioare pe care urmeaza sa aplici fardul si traseaza o linie delicata pe pleoape inferioara. La final, aplica fardul de pleoape care va capata mai multa textura si stralucire.

Afla care este scopul fiecarei culori din paleta de farduri

Daca ai o paleta cu 3-4 farduri de baza, trebuie sa inveti cum sa le utilizezi pe fiecare. Culoarea cea mai deschisa se aplica sub spranceana. Nuanta mai putin deschisa se foloseste pentru a marca cuta pleoapei, iar la final, fardul cel mai inchis, in coltul extern al ochiului.

Invata sa stapanesti tehnica de aplicare a fardului

Fiecare tip de fard se aplica prin anumite miscari. Fardul de baza se aplica cu miscari punctate, fara a-l intinde dintr-o directie in alta. Restul fardurilor trebuie amestecate subtil pentru a evita contururile inestetice. Aceasta tehnica se realizeaza cu pensule speciale si cu miscari blande. Pentru un plus de precizie atunci cand aplici fardul in coltul exterior al pleoapei poti trasa forma cu un creion pentru contur, forma pe care sa o ai drept reper atunci cand aplici culoarea.

Important este sa te relaxezi, iar atunci cand gresesti sa stii sa repari fara a compromite machiajul. Putina pudra translucida aplicata sub ochi iti va fi de un real ajutor. Produse de calitate la preturi accesibile gasesc cele interesate pe Pandera.ro .

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More