Take a fresh look at your lifestyle.

Află cum să-ți protejezi copilul în mașină.

0

Este absolut firesc să dorești să-ți protejezi micuțul de tot ce este periculos. Iar siguranța copilului în mașină este una dintre cele mai serioase preocupări pe care trebuie să le ai ca părinte. Și asta chiar de la primul drum spre casă cu bebelușul de la maternitate.

Scaunul auto este singurul mod de a-ți proteja copilul în cazul unui incident rutier. Iată o serie de reguli și sfaturi care te vor ajuta să alegi cel bun echipament pentru a călători fără riscuri cu copilul în mașină.

Potrivit legislației rutiere privind transportul copiilor în mașină, toți copiii cu o înălțime de până la 135 cm trebuie să călătorească doar în scaune auto autorizate și omologate și să poarte centurile de siguranță cu care sunt prevăzute aceste dispozitive de siguranță.

Atenție la neatenție!

Bebelușul nu este în siguranță în brațele tale atunci când călătorește cu mașina. Pentru un copil care nu este fixat în scaun auto, un impact la 50 km/oră este similar cu o cădere de la etajul al treilea.

Folosirea corectă a scaunului auto oferă protecție copilului tău chiar și pe distanțe scurte. De aceea, copilul trebuie fixat în scaun chiar dacă aveți de parcurs un drum scurt. Majoritatea accidentelor (65%) se produc la mai puțin de 40 km de domiciliul familial.

Instalarea corectă a scaunului și plasarea corectă a bebelușului în scaun sunt de asemenea importante pentru siguranța celui mic. Un studiu publicat în Journal of Pediatrics arată că 86% dintre părinți – majoritatea mame cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani – îl poziționează incorect pe nou-născut în scaunul auto, ceea ce crește considerabil riscul ca bebelușul să sufere răni, chiar și în absența unui accident, ci doar la o frână bruscă.

 Siguranță și confort

Un scaun auto pentru copii trebuie să îndeplinească anumite condiții de siguranță și confort.

Sistemul de fixare – determină stabilitatea scaunului auto. În conformitate cu reglementările actuale, sistemul universal ISOFIX permite instalarea sigură și ușoară pe orice tip de autovehicul.

Tetiera – reglabilă pe înălțime și prevăzută cu sisteme de protecție laterală contra șocurilor.

Centurile de siguranță – sistem de prindere în 5 puncte și reglabile în funcție de dimensiunile copilului.

Spătar – reglabil pe înălțime și prevăzut cu sistem de înclinare pentru mai mult confort.

Înălțător pentru șezut – recomandat doar în cazul copiilor peste 3 ani.

Materiale de bună calitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More