Take a fresh look at your lifestyle.

Slănic Moldova – stațiunea turistică care renaște la 25 de ani după căderea comunismului

7 / 100

Slănic Moldova – stațiunea turistică care renaște la 25 de ani după căderea comunismului 1

Statiunea Slanic Moldova, supranumita Perla Moldovei, este amplasata pe versantul estic al Carpatilor Orientali, intr-o depresiune strabatuta de raul Slanic. Are un climat de tranzitie, intre climatul dealului si cel subalpin, cu veri racoroase si ierni blande, cu o temperatura medie anuala de 17 grade Celsius

Acesta este tiparul folosit de majoritatea celor care promoveaza statiunea Slanic Moldova. Nu e de mirare ca mult timp turistii au intarziat sa apara. Lipsa unui marketing adecvat a facut ca o buna perioada de timp Slanic Moldova sa intre intr-un con de umbra. Din pacate nu se poate da vina doar pe factorii externi. Au fost momente cand intr-adevar statiunea a intrat parca intr-o pasa neagra:spatiile de cazare erau vandute, revandute, retrocedate, lasate in paragina, managamentul defectuos, orgoliile si interese politice contribuind din plin la decaderea statiunii. Mai trebuie sa adaugam pe lista factorilor si fondurile de investitii a caror finantare de obiective a fost blocata ani la rand.

Astazi insa, statiunea Slanic Moldova a depasit toate aceste probleme. Factorii locali au facut un plan pe termen lung prin care spera ca Slanic Molodova va reusi sa devina un punct de atractie turistica nu numai pentru Romania, ci si o statiune de referinta pentru intreaga Europa.

In momentul de fata Slanic Moldova este mult mai mult decat o simpla statiune balneoclimaterica. Micii intreprinzatori care acum 10 ani au indraznit sa investeasca in Slanic Moldova fara nici un fel de garantii au devenit in timp adevarati manageri constienti de importanta calitatii serviciilor prestate. Astfel pe langa vechile hoteluri si vile s-au ridicat numeroase pensiuni agroturistice, care vin sa suplineasca oferta turistica a statiunii.

Sursa: traveleurope.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More