Take a fresh look at your lifestyle.

Slow fashion sau moda de calitate durabilă:

0

Interviu cu Simona Ciobotaru, Creative Director Dames.ro

O mare parte din frumusețea și atracția curentului slow fashion din modă se concentrează asupra poveștilor din spatele mărcilor și asupra creatorilor lor. Asta pentru că piesele create cu răbdare, măiestrie și migală redau, de fapt, ADN-ul conexiunii dintre oamenii care le-au creat și noi, purtătorii.

În timp ce secțiunile „Despre Noi” de pe site-urile web și postările de pe rețelele de socializare pot ajuta la conturarea poveștii unei mărci, cu toții știm că este mult mai mult de povestit despre începuturile și derularea unei afaceri de modă – în special una în care antreprenorul este implicat în procesul de proiectare și creație a hainelor pe care le vinde.

Dames este unul dintre brandurile de modă din România care produce piese vestimentare pentru femei într-un mod etic și responsabil, la un preț corect, din materiale care au grijă nu doar de pielea noastră, ci și de mediu. Am stat de vorbă cu Simona Ciobotaru, Manager și Creative Director Dames.ro, despre slow fashion, modă premium și cum putem să ne autoeducăm mai mult cu privire la moda produsă corect și calitativ, chiar în țara noastră.

De ce ați ales să vă dezvoltați o afacere pe segmentul slow fashion?

Din respect pentru oameni și pentru tot ceea ce ne înconjoară! Ca și omul, brandul Dames a crescut și a ajuns la maturitatea care-i permite acum să aleagă între a fi un brand de masă sau a fi diferit. Nu întotdeauna a fi diferit îți aduce satisfacțiile materiale de care este nevoie ca un brand să supraviețuiască, dar sperăm să atragem de partea noastră acei oameni diferiți care pun accent pe calitate, pe unicitate, pe suportul pe care-l au atunci când comandă un produs premium, pe livrare și nu în ultimul rând pe munca responsabilă. Vorbim despre produse realizate în serii mici din materiale atent alese, rezistente la multiple purtări, ce prezintă cusături și finisaje impecabile, astfel încât orice produs să poată fi adaptat cât mai multor ținute, elegante, casual sau office. Modelele pe care le găsiți pe www.dames.ro sunt atent create și satisfac cerințele clientelor care doresc un produs calitativ, realizat în Romania, la un preț corect!

Cum ați caracteriza aceste creații vestimentare?

Fiecare dintre aceste creații vestimentare au în spate o echipă formată din oameni care cern și aleg din multitudinea de schițe acele modele care pun în valoare principiile Dames. Prin acest concept, nimic nu se produce în serii mari și nimic la voia întâmplării. Dames pune accent pe calitate și versatilitate și nu pe cantitate. Noi suntem creatori și confecționăm într-un mod responsabil, suntem deschiși la nou și în permanență conectați la noutățile din modă.

Cred că, în general, consumatorii au devenit deconectați de modul în care sunt făcute lucrurile și de oamenii din spatele produsului. Este ușor să fii cucerit atunci când lucrurile au un preț atât de mic, încât uiți să te întrebi: „De ce este atât de ieftin?” sau “ Chiar am nevoie de acest produs?”. De nenumărate ori s-a dovedit că un produs ieftin este de fapt mai scump decât unul pentru care plătești un preț mai mare. Investește în produs ținând cont de necesitatea lui și de faptul că adevăratul cost al produsului se regăsește tot în el! 

Ne dorim ca toți clienții să fie conștienți de cum se face totul și cine face aceste creații. Fiecare produs are o poveste și în crearea ei sunt implicați zeci de oameni, iar mulțumirea lor vine atunci când produsul a fost cumpărat și apreciat. 

Care e cea mai mare satisfacție în a crea piese vestimentare parte din curentul slow fashion?
Când ne este amintit că există un producător în spatele a ceea ce purtăm, nu o linie automatizată de producție, care creează îmbrăcăminte poate pentru o unică purtare, începem să luăm în considerare mai multe aspecte. Este o parte a unei revoluții care vizează comunitatea, abilitarea altora și crearea unui viitor mai bun pentru noi toți. Fast fashion-ul este departe de a fi sustenabil, marile branduri adoptă politici de sustenabilitate, iar conceptual tot ce ține de “repede” nu poate fi și de “durată”. Pentru noi, echipa Dames, una dintre cele mai mari satisfacții este să creăm piese care au un sens inerent în afara produsului în sine. Îmbrăcămintea nu este doar un alt top sau o altă rochie, este, de asemenea, un mijloc de a spune o poveste despre locul de unde a venit, cine a făcut-o, cum a fost făcută și cum suntem conectați cu toții! Versatilitatea este o altă calitate a conceptului slow fashion.

Ce înseamnă slow fashion

Slow fashion înseamnă modă durabilă, de calitate, realizată etic. Înseamnă să consumi, dar și să creezi modă într-un mod conștient și responsabil. Acest concept conectează dorința de a purta haine frumoase, durabile, de calitate cu grijă pentru oamenii care le produc și mediul înconjurător. Slow fashion este echivalentul sustenabilității.

Unde găsești haine slow fashion
Bineînțeles pe www.dames.ro, unde te așteaptă o colecție nouă DAMES PREMIUM COLLECTION, Fall in Love, cu piese din bumbac satinat premium, mătase, organza, tencel, lână, faux leather, în culorile vedetă ale sezonului: galben-muștar, ocru, roșu cardinal, albastru regal. Rochii, deux pieces, cămăși, fuste, pantaloni și sacouri versatile – pentru ca toamna să fie mai colorată și mai creativă!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More