Take a fresh look at your lifestyle.

Spartan: Investitie de 130.000 de euro in deschiderea celei de-a 36-a unitati si pregatiri pentru extinderi in Bucuresti si vestul tarii

Lantul de restaurante de tip fast-food Spartan a inaugurat in Alba Iulia cea de-a 36-a unitate. In prima zi de la deschidere, s-au inregistrat circa 1.000 de clienti, ceea ce reprezinta un numar record raportat la evenimentele similare, organizate in centrul comercial Alba Mall. Restaurantul functioneaza in sistem de franciza, iar vanzarile din primele cinci zile se situeaza la aproximativ 80.000 lei (17.500 euro). In afara de Alba Iulia, reprezentantii Spartan anunta, pentru 2018, noi deschideri in zona de Vest a tarii, in orase ca Sibiu, Bistrita, Timisoara sau Cluj-Napoca, dar si in Bucuresti.

Noua unitate ocupa o suprafata de 125 m2, beneficiind de cel mai generos spatiu din zona de food court a Alba Mall, si are 16 angajati.

“Pentru noi este extrem de important ca am deschis primul restaurant Spartan din Alba Iulia, in anul in care se implinesc 100 de ani de la Marea Unire. Intrarea Spartan, o marca 100% romaneasca, pe piata din Alba Iulia in anul centenarului, are o incarcatura simbolica: suntem o marca autohtona care promoveaza valorile romanesti, toata carnea pe care o folosim provine din Romania, iar retetele cu specific grecesc au fost reinterpretate pentru a se potrivi pietei locale. Alba Iulia este un oras cu o foarte mare valoare istorica, culturala si unul dintre punctele de atractie turistica ale tarii, asa ca nu putem decat sa ne bucuram ca am ajuns si aici, in inima Romaniei! Extinderea in Sibiu, programata pentru anul acesta, va marca prezenta Spartan in majoritatea marilor orase ale Romaniei”, a declarat Stefan Mandachi, CEO Strong MND, compania detinatoare a francizei Spartan.

Spartan Alba Iulia si-a asteptat clientii cu produsele traditionale: Souvlaki si Gyros gatite dupa retete proprii, pyta pregatita pe loc si sosurile marca inregistrata. Printre produsele cel mai bine vandute in primele zile de la deschidere, s-au numarat Crispy de pui si Souvlaki, iar sosurile vedeta au fost sosul dulce-acrisor cu zeama de castraveti murati si sosul de masline tocate si gogosar copt.

“Ne-am pregatit timp de patru luni pentru o deschidere de succes si cred ca am reusit acest lucru. Personalul nostru a urmat un stagiu intensiv de pregatire in cadrul Spartan Training School, infiintata la Suceava, iar la inaugurare am fost sustinuti de o echipa a francizorului. Am avut un numar foarte mare de clienti, iar primirea de care am avut parte ma face increzator ca vom deveni in scurt timp lideri in Alba Iulia si in zonele invecinate, pe nisa de produse rotisate. Am fost extrem de bucurosi sa constatam ca multi dintre locuitorii din Alba Iulia cu care am discutat, asteptau demult deschiderea unui restaurant Spartan si in orasul lor. Unii dintre ei mergeau 100 km pana in Deva, ca sa manance la Spartan”, a adaugat Ciprian Nicolas, Director General al S.C. LUKFOOD TEAM S.R.L., compania prin intermediul careia a obtinut franciza Spartan.

Ciprian Nicolas este licentiat in Finante si Contabilitate, si are o experienta de 17 ani in industria alimentara. In prezent detine trei magazine alimentare si un restaurant Broaster Chicken, in sistem de franciza, in Alba Iulia.

“Calitatea produselor Spartan si aprecierea de care se bucura aceasta marca la nivel national, in randul consumatorilor, m-au determinat sa iau decizia de a deveni francizat. In viitor, imi doresc sa deschid si alte unitati Spartan in orasul nostru, printre care una de tip Drive Thru, la iesirea din Alba Iulia”, a mai spus Ciprian Nicolas.

Alba Iulia se numara printre orasele extrem de atractive pentru turisti, atat romani cat si straini, datorita obiectivelor istorice si culturale. Conform datelor Directiei Regionale de Statistica Alba, in primele 10 luni din 2017, circa 150.000 de turisti s-au cazat in judetul Alba, in crestere cu 15,1% fata de aceeasi perioada din 2016.
“Am convingerea ca numarul mare de turisti care viziteaza anual Alba Iulia va contribui atat la succesul restaurantului, cat si la o mai mare popularizare a marcii in afara tarii”, a explicat Gabriel Melniciuc, Director General al Spartan Romania.

In afara extinderii la nivel national, fondatorul Spartan are in plan si reluarea demersurilor pentru deschiderea primului restaurant din afara tarii. In prezent, reteaua Spartan numara 36 de restaurante, proprii si francizate, si este pe locul al III-lea in topul celor mai extinse retele de restaurante de tip fast-food, la nivel national.

###

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care detine si platforma www.francizelacheie.ro. Lantul de restaurante a fost fondat in 2012 si numara 36 de restaurante, dintre care 14 sunt restaurante proprii si alte 22 sunt in sistem de franciza, deschise in capitala si in 21 de orase din tara: Suceava, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Cluj, Timisoara, Botosani, Galati, Braila, Focsani, Targu-Jiu, Craiova, Pitesti, Turnu-Severin, Deva, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Piatra Neamt, Constanta si Bacau.

Cifra de afaceri inregistrata la nivelul intregului grup (restaurante proprii si restaurante francizate) in 2016 este de 14 milioane de euro. In cele 14 restaurante detinute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajate 290 de persoane, iar in total, in toate cele 36 de unitati lucreaza peste 800 de oameni.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More