Take a fresh look at your lifestyle.

Sri Lanka – O destinație pentru toate gusturile

Pentru cine dorește vacanțe în care să îmbine activitățile culturale, în natură și la mare, Sri Lanka este locul potrivit. Insula oferă tot ce-ți dorește inima. Plajele de poveste, munții, templul lui Buddha, plantațiile de ceai și pădurile tropicale, maimuțele, leoparzii și elefanții sălbatici sunt elementele unui paradis care are multe de oferit celor care trec pe aici.

Plaje minunate, munți, parcuri naționale și centre culturale, toate răspund diferitelor cerințe de vacanță. Sri Lanka, fosta Ceylon, se află la doar 50 de kilometri de continentul indian și s-a recomandat în anii anteriori, din nou, ca destinație de top.

Începând cu secolul al 16-lea, insula este considerată centru pentru comercializarea mirodeniilor. Înainte să devină independentă, în 1948, a fost ocupată de Portugalia, Olanda și Marea Britanie. Toate aceste națiuni au lăsat urme care au transformat țara budistă într-una multiculturală.

Aici, la Oceanul Indian, viața zilnică este stabilită de liniștea budismului, coexistența plăcută a celor două comunități mari a singalezilor și a tamililor și de bucuria oamenilor. Viața în țară are un nivel scăzut, dar asta nu înseamnă că nu merită trăită. În ciuda vitezei de zi cu zi, se pare că nu există grabă, deși străzile sunt pline de biciclete, camioane mici și tuktuk-uri – vehicule asemănătoare motocicletei pentru maxim două persoane, care sunt și cea mai ieftină posibilitate de a te deplasa repede pe distanțe scurte. Atracția cea mai mare pentru cei care iubesc natura sunt elefanții, care pot fi văzuți în cele 21 de parcuri naționale.

 

Templul plutitor
Capitala Colombo care, ca o particularitate, nu este sediu guvernamental, se află pe coasta de vest a insulei. Printre obiectivele turistice ale orașului se numără turnurile gemene ale World Trade Center – a doua clădire ca înălțime din sudul Asiei, cât și Beira Lake. Pe lacul din mijlocul orașului plutește templul Seema Malaka ce aparține mănăstirilor budiste Gangaramaya.

Templul dintelui lui Buda
Deseori Colombo este un punct de plecare în excursii. Cei interesați de cultură se deplasează în interiorul insulei. De exemplu în Kandy, în muntele central, la 500 metri deasupra mării, se află «Templul dintelui» Sri Lanka Maligawa, unde ar fi păstrat dintele lui Buddha. Nu departe se află orașul Dambulla, cu un templu de peșteri budist, cea mai mare construcție de temple din Sri Lanka. Locul este și un punct de plecare într-o călătorie spre Sigiriya, una dintre cele mai cunoscute obiective turistice din țară. De pe «piatra leului» se pot observa ruinele unei cetăți, mai jos rămășițele unui «leu» (labe uriașe din piatră) cât și fresce impresionante.

Tot în centrul țării se află și Nuwara Eliya, construit în secolul 19 ca stațiune pentru oficialii coloniilor britanice. Aici există o pistă de motoare și de formula 3, dar și un teren de golf. Multe aspecte din cultura vestică sunt oferite și de Galle, în sud-vestul insulei. Cetatea din orașul vechi este cea mai mare cetate europeană păstrată în sudul Asiei.

Nenumărate plaje
Iubitorii de natură pot vizita marele parc național Yala, de aproape 1000 de kilometri pătrați, cu cea mai mare populație de leoparzi din întreaga lume. Iar iubitorii vacanțelor la mare au bucuria lor pe plajele nenumărate. Printre cele mai îndrăgite stațiuni se află Mirissa, Nilaveli Beach (în apropierea portului Trincomalee), Negombo și Bentota. Arugam Bay este unul din cele mai bune locuri de surf din toată lumea, iar Hikkaduwa este un paradis pentru scafandri, datorită recifului de corali și a portului subacvatic. Mai mult, în Sri Lanka poți îmbina și un concediu Ayurveda cu vacanțele culturale și cu relaxarea la mare.

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More