Take a fresh look at your lifestyle.

Staţiunea Trei Ape

Statiunea Trei Ape este o statiune climaterica permanenta, localizata la poalele Muntilor Semenic, intr-un cadru natural inedit, in apropierea Lacului Trei Ape, la o distanta de aproximativ 37 km de orasul Resita si la 40 km de orasul Caransebes.

Din punct de vedere administrativ, statiunea apartine de Localitatea Brebu Nou, iar accesul catre aceasta destinatie de vacanta se realizeaza urmand traseul drumului judetean DJ582, ce porneste din Resita.

Numele de Trei Ape, dat atat statiunii, cat si lacului care s-a format aici, provine de la existanta celor trei cursuri de apa: Raul Brebu, Raul Gradistea si Raul Semenic, la confluenta carora a fost construit Barajul Trei Ape.

In incinta statiunii, turistii pot profita de hoteluri accesibile, vile, locuri de plaja sau restaurante cu si fara terasa. Localitatea este preferata in special de iubitorii sporturilor nautice, care pot inchiria de aici barci sau hidrobiciclete si pot desfasura diverse activitati de agrement pe lacul de aici. In acelasi timp, o alta activitate care poate fi desfasurata in statiune este pescuitul, Lacul Trei Ape fiind foarte bogat in pastravi. Imprejurimile sunt impanzite de trasee vizibile si bine marcate, pe care se organizeaza diverse drumetii, statiunea de aici reprezentand un loc ideal pentru cateva zile de odihna si pentru eliminarea stresului.

Unul dintre cele mai importante evenimente ale zonei este cunoscutul Festival de Jazz de la Garana, organizat anual. La numai 10 km distanta de Trei Ape, se gaseste si Statiunea Semenic, o statiune montana ideala in perioada sezonului rece, in special datorita sporturilor de iarna ce pot fi practicate aici. De asemenea, alte locatii ce pot prezenta interes pentru turisti, aflate in apropiere sunt si Tabara de Sculptura de la Garana si Localitatea Brebu Nou.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More