Take a fresh look at your lifestyle.

Stii cat consuma un Bugatti 16.4 Veyron Grand Sport Vitesse?

Multi dintre voi stiu ca Bugatti Veyron este una dintre cele mai extreme super masini de pe piata si a fost inlocuita anul trecut in luna martie cu Chiron, care este mai puternic si mai rapid decat predecesorul sau. Astazi insa venim cu o intrebare: te-ai gandit cat consuma un Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse? Ei bine, iti dam si raspunsul: 23,5 l/100 km.

Daca esti in cautare de viteza, confort, vrei sa fii si cel mai rapid de pe sosele si esti gata sa platesti 1 milion de euro… probabil 23,5 l/100 km nu vor fi o problema majora pentru tine.

Pentru cei ce nu stiu, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse ascunde sub designul impresionant un motor W16 de 8 litri, ce dezvolta 1200 cai putere si 1500 Nm. Conform datelor oficiale, Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 2.6 secunde, in timp de viteza maxima este de 410 km/h.

Totusi, ar trebui sa amintim si de Mercedes-Benz G-Class, mai exact modelul G500, care si el are un consum impresionant si anume 18 litri/100 km.

Dupa cum va spuneam, Bugatti Veyron a fost acum inlocuit de noul Chiron, ce a imprumutat numele fostului mare pilot de curse francez din anii ’50, Louis Alexandre Chiron. Bugatti Chiron pleaca de la o baza similara cu cea pe care o putem regasi si pe Veyron, dar vine cu elemente imbunatatite.

Super masina utilizeaza aceeasi motorizare W16 cu o capacitate cilindrica de 8.0 litri, ce dezvolta 1500 de cai putere si un cuplu maxim de 1600 Nm, disponibili intre 2000 si 6000 rpm. Puterea este transmisa catre toate cele patru roti si asigurata prin intermediul unei cutii automate cu sapte trepte.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in doar 2.6 secunde, in timp ce viteza maxima este de 420 km/h. Totusi, daca nu sunteti impresionati de viteza maxima, trebuie sa stiti ca oficialii Bugatti promit o viteza maxima de 460 km/h in cazul In care limitatorul de viteza este oprit.

Legat de design, noul Bugatti Chiron ne arata elemente similar cu cele regasite pe Veyron insa beneficiaza totodata de dimensiuni ceva mai mari, ceea ce inseamna mai mult spatiu in interior pentru sofer si pasager.

Cumparatorii pot opta pentru o caroserie vopsita in 2 culori, in functie de preferinte. Pretul este unul pe masura, aproximativ 2.4 milioane euro. Bugatti planuieste sa construiasca doar 500 exemplare, iar 150 dintre acestea au fost deja comandate.

Sursa: www.cars.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More