Take a fresh look at your lifestyle.

Stiinta atractiei si dragostea

Te-ai intrebat vreodata de ce suntem atrasi de sexul opus? Ce este in spatele unei relatii intre barbat si femeie? Sau de ce am gasit un corp total irezistibil? Pentru a intelege raspunsul la toate aceste intrebari trebuie sa intelegem Stiinta iubirii.

Evolutia nevoilor poate fi considerat factorul central care atrage un potential partener. Este firesc sa incercam sa atragem si, de asemenea, sa fim atrasi de un partener mai puternic, mai sanatos si mai atractiv, astfel incat sa nu existe nicio problema in continuitatea patrimoniului nostru.

In afara de teoria evolutiei, hormonii sunt la randul lor responsabili pentru dezvoltarea unor simpatii pentru anumite persoane.

Hormonii sunt o forma de compusi chimici din corpul nostru care se elibereaza in diferite stadii ale vietii si in functie de anumite intervale de timp.

Rolul pe care il joaca in influentarea mintii si a corpurilor noastre de a fi atrasi de cineva este de asemenea pivot.

Un studiu renumit defineste prima etapa a dragostei ca pofta, a doua ca atractie si a treia ca atasament. Aceste etape diferite sunt influentate de diferiti hormoni din corpul nostru.

In prima etapa a iubirii incercam sa atragem atentia unei persoane de sex opus si sa ne satisfacem dorintele carnale.

Aceasta etapa este in mare parte legata de fanteziile sexuale pe care un om le poarta in mintea sa. Hormonii sexuali care influenteaza sau provoaca aceasta etapa sunt testosteronul si estrogenul atat la barbati, cat si la femei.

Atragerea este cea de-a doua etapa si este numita „indragostire”. In aceasta perioada persoana este in permanenta cu gandul la cel iubit si nimic nu-i poate distrage atentia. Hormonii care joaca un rol important in dezvoltarea unei asemenea stari sunt dopamina si adrenalina.

Atunci cand acest hormon numit dopamina este declansat, experienta individuala este placuta si foarte similara cu senzatia pe care o ai atunci cand consumi droguri.

Acest lucru aduce un val de sentimente placute, energie suplimentara si concentrare. Nevoia de a dormi si de a se odihni este simtita din ce in ce mai putin.

Procesul de atractie pentru un anumit corp este caracterizat de o graba de adrenalina in sangele dumneavoastra.

Acest lucru afecteaza raspunsul dumneavoastra la stres, bataile inimii si uscaciunea gurii, indicatoare de initiere a iubirii.

Atasamentul este considerat ultima etapa a iubirii si este foarte necesara pentru o relatie de succes.

Oamenii de stiinta cred ca exista doi hormoni care au un rol de a invoca acest sentiment – oxitocina si vassopressin.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More