Take a fresh look at your lifestyle.

Sunt primariile si comunitatile din zonele seismice pregatite sa intampine un cutremur major?

Edilii mai multor primarii din judetul Valcea sunt decisi sa isi ajute comunitatile pe care le reprezinta sa faca fata cu bine urmatorului cutremur major din Romania. Prin initiativa lor reusesc sa faca pasi importanti in directia asigurarii protectiei vietii si patrimoniului. Desi sistemele inteligente de avertizare si protectie sunt acolo sa ii sprijine, totusi esentialul trebuie facut de fiecare in parte: decizia de a face ceva in aceasta directie azi, pentru ca maine poate fi prea tarziu.
Este un inceput, sunt asteptate si alte primarii, din toate zonele seismice, sa se alature acestei initiative.
Cu ocazia centenarului Romaniei multe dintre primariile participante la aceste evenimente vor primi un ajutor binevenit: senzori seismici si vouchere in valoare totala de 300.000 euro.

Marti 26 iuie 2018 in sala de conferinte a Primariei SUTEŞTI din judetul Valcea a avut loc o informare asupra stadiului actual privind avertizarea si protectia antiseismica in prezenta mai multor primari si reprezentanti ai primariilor din judetul Valcea.

Prezentarea a fost facuta in cadrul HG 548 / 2008 privind aprobarea Strategiei nationale de comunicare si informare publica pentru situatii de urgenta de catre Dr. Ing. Mircea Manolescu, Vicepresedintele Asociatiei Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta.

In cursul reuniunii au fost abordate subiecte de interes general si specific local in situatia aparitiei starii de urgenta: perceptia si atitudinea locuitorilor fata de urmatorul cutremur de mare intensitate, localizarea comunitatilor reprezentate pe harta de risc seismic a Romaniei, riscurile asociate si necesitatea asigurarii avertizarii si protectiei optime in caz de cutremur.

Au fost prezentate cu aceasta ocazie si sistemele inteligente de avertizare si protectie de tip iSentinel (http://www.iSentinel.ro ), care declanseaza automat atat sistemul de alarmare cat si inchiderea gazelor, electricitatii, apei sau declanseaza orice alt sistem personalizat specific unui utilizator, in curs de implementare in Romania.

S-a subliniat, de asemenea, importanta dobandirii automatismelor de reactie la cutremur prin instruire competenta si exercitii repetate, care previn « inghetarea » ori fuga haotica a persoanelor surprinse intr-un asemenea eveniment.

Ca multumire pentru initiativa avuta si pentru gazduire, dnei. Carmen Florentina Lixandru, Primarul Comunei Suteşti, i-au fost oferite pentru beneficiul comunei un senzor seismic si un voucher de 1.000 de euro. Vouchere de o valoare egala si senzori seismici au sansa sa castige pentru comuna lor oricare dintre participantii la informare, pe baza completarii unui buletin de participare si a tragerii la sorti periodice.

Aceasta initiativa, prima de acest fel, va fi urmata de altele similare pentru comunele aflate in zonele de risc ale Romaniei. Primariile care doresc sa participe la aceasta informare gratuita este suficient sa completeze formularul de corespondenta aflat pe siteul www.iSentinel.ro cu mentiunea #100deani si datele de contact. In afara de instructajul gratuit vor avea posibilitatea sa castige si unul dintre cei 100 de senzori seismici iSentinel oferiti gratuit cu ocazia celei mai importante sarbatori a Romaniei. Mai mult pe https://youtu.be/Mu0u7gJm4vE

Despre iSentinel

Arexman Construct este o companie romaneasca inovanta, cu preocupari in domeniul sistemelor de protectie si salvare a vietii si bunurilor in caz de cutremur si alte dezastre naturale sau atacuri teroriste si actiuni de razboi. Produsele sale: iSentinel, Regenesys, SUPER Shelter, SUPER Desk au o larga recunoastere internationala si sunt destinate imbunatatirii conditiilor de viata ale oamenilor.
Determinarea campurilor electromagnetice si gasirea solutiilor de protectie pentru persoanele aflate in zona lor de influenta este o a doua directie pe care firma a abordat-o cu succes pentru asigurarea unei vieti mai bune.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More