Take a fresh look at your lifestyle.

Tările cu cel mai nesănătos mod de viaţă din lume – România…

Clinic Compare a realizat un studiu privind modul de repartizare, la nivel mondial, a celui mai nesănătos mod de viaţă, prin compararea datelor oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.  

Astfel, Republica Cehă ocupă primul loc în acest clasament, în care s-a luat în calcul consumul de alcool pe cap de locuitor, numărul de ţigări fumate şi numărul de obezi.

Cercetarea a fost realizată în 179 de ţări din întreagă lume. Conform datelor, locuitorii Cehiei se numără printre cei mai mari băutori ai lumii, prin consumul, în medie, a 13,7 litri de alcool anual. De asemenea, ei se numără şi printre cei mai înfocaţi fumători, situându-se pe locul al XI-lea.

Locul al doilea este ocupat de Rusia, urmată îndeaproape de Slovenia, Belarus, Slovacia şi Ungaria.

Conform acelorasi date, Romania si Bulgaria se află în acest top zece. În tara noastra, un procent de 15% din populație este obeză, iar o treime supraponderală .Peste vârsta de 55 de ani, doar 3 din 10 români au o greutate normală, în timp ce două treimi sunt supraponderali sau obezi

De altfel, primele noua locuri ale clasamentului sunt ocupate de tari din fostul bloc estic. Locul al zecelea este impartit, la egalitate de puncte, de Lithuania si Statele Unite.

Ţările în care se mănâncă cel mai gras este Oceania, unde 41% dintre locuitori sunt obezi, urmată de Samoa, Fiji, Tonga, Tuvalu şi Kiribati.

La celălalt pol al clasamentului, Afghanistan este ţară unde doar 2,7% cetăţeni sunt obezi, urmată de Guinea, Niger şi Nepal.

Sursa: 3dots

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More