Take a fresh look at your lifestyle.

Tendințe în shopping online în 2021

0

În 2020, comerțul online a înregistrat o creștere masivă, datorată nu doar evoluției tehnologiei, cât și contextului actual mondial. În fiecare zi, din ce în ce mai mulți comercianți aderă la vânzările online. Astfel, în fiecare an, noi tendințe în e-commerce sunt dezvoltate pentru a ajuta acest segment de business să crească. Iată ce se așteaptă de la 2021.

Dezvoltarea vânzărilor vocale

Oamenii se bazează din ce în ce mai mult pe asistență vocală. Astfel de programe sunt deja întâlnite la Amazon Echo cu Alexa și la Google Home cu Google Assistant. Practic, aceste voci fac totul pentru tine, ghidându-te ce produse să cumperi online. Google și Amazon actualizează aplicațiile cu toate limbile pentru a face programul mai accesibil cumpărătorilor. Până în 2022 se anticipează că vânzările ghidate vocal vor avea o creștere de până la 40 de miliarde.

Cumpărăturile omnichannel

Shopping-ul online a devenit atât de popular încât oamenii fac cumpărături pe mai multe canale și pe multiple device-uri în același timp, iar această tendință este în creștere. Retailerii folosesc unelte de analiză precum Finteza, care identifică comportamentele clienților, produsele preferate, loialitate și tot ce este legat de cash flow.

Experiență de shopping prin Inteligența Artificială și Realitatea Augmentată

Inteligența artificială funcționează ca un partener de cumpărături care îți oferă sfaturi personalizate. Aceasta folosește istoricul cumpărăturilor tale și site-urile accesate în trecut ca să te ghideze către produsele preferate. Și pentru că, în cumpărăturile online nu poți analiza produsul așa cum o faci în magazin, intervine realitatea augmentată care te ajută să vezi cum ar arăta în realitate produsul pe care urmează să îl cumperi.

Shopping-ul pe mobil

E-commerce-ul va fi dominat de cumpărăturile făcute de pe telefonul mobil. Se așteaptă ca în 2021 cumpărăturile făcute de pe telefonul mobil să acopere 73% din vânzările e-commerce. Un studiu arată că 30% dintre cumpărători abandonează cumpărăturile dacă magazinul online accesat nu are versiune de mobil.

 Comerțul vizual ia amploare

Acest tip de comerț se referă la folosirea vizualului ca unealtă de atragere a cumpărătorului nu doar asupra produsului, ci pe întreaga platformă online. Astfel, imagini de o calitate excepțională sunt folosite pe homepage și sunt create scurtături care te duc direct către achiziționarea produselor.

Foto: Shutterstock

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More