Take a fresh look at your lifestyle.

Terapiile de estetică ale toamnei

Toamna numărăm ridurile de expresie, petele pigmentare apărute după expunerea la soare sau ridurile. Apar cearcăne în jurul ochilor, cauzate de prea multe ore petrecute în faţa ecranelor computerului şi a telefonului inteligent. Strălucirea dată de bronz tenului, dar şi efectul soarelui asupra moralului nostru s-au risipit demult și ne tratăm anxietatea cu cafele tari.

Involuntar, începem să ne analizăm în oglindă kilogramele în plus și să numărăm firele de păr rămase în perie. Toate aceste lucruri reprezintă motive de îngrijorare, dar nu trebuie să se transforme şi într-o depresie de sezon amplificată de lipsa de vitamina D și odihnă. Toamna este totodată și cel mai potrivit anotimp pentru mici corecţii de ordin estetic. De aceea, doctorul Oltjon Cobani, medic specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă ne spune care sunt cele mai utile intervenţii pe care le putem face în această perioadă ca să arătăm şi să ne simţim mai bine.

„În afara unui stil de viaţă sănătos care implică mai multă atentie acordată alimentatiei, hidratării și mișcării, putem apela la diferite tratamente, de exemplu cocktailuri cu acid hialuronic şi aminoacizi care vă vor ajuta să aveţi un ten mai frumos şi mai luminos. Dacă, însă, unele riduri s-au instalat deja, trebuie luate în considerare injecţiile cu toxină botulinică sau filler-ele cu acid hialuronic“, spune doctorul Cobani.

Totodată, te poţi ajuta de resursele propriului corp ca să obţii o rejuvenare facială prin chirurgie regenerativă, ce se realizează cu ajutorul ţesutului adipos, laserelor şi a PRP-ului (Platelet Rich Plasma), tehnică perfectă pentru această perioadă. „Ce trebuie să înţelegem este că odată cu vârsta, se pierde din volumul feţei şi calitatea tegumentului scade. Evident, fiecare dintre cele trei proceduri menţionate mai sus are un efect benefic, dar combinarea lor asigură un rezultat mai bun şi de mai lunga durată.“

Ce facem cu petele pigmentare?

„Le tratăm corespunzător. În primul rând, trebuie să înţelegem că aceste pete pigmentare apar şi din cauza factorilor genetici sau a tratamentului cu anumite medicamente, cum ar fi cele hormonale, antibiotice sau antiepileptice. Alte cauze ar fi inflamaţiile cronice (acneea) şi traumatismele/agresiunile asupra pielii prin mijloace proprii, de exemplu stoarcerea coşurilor. Cum le tratăm totuşi? Prin peeling-uri IPL (Intense Pulsated Laser), laser fracţionar CO2, PRP (Platelet Rich Plasma) sau mezoterapie cu diverse substanţe de albire a tenului la nivel local“, explică doctorul Cobani.

Cum ne menținem părul frumos?

Toamna, începe să ne cadă excesiv părul. Toate femeile sunt stresate de pierderea firelor de par, în acest anotimp. „Nu numai femeile, dar şi bărbaţii! Dacă sesizăm o cădere nefirească a părului sau apariţia alopeciei în unele zone ale scalpului, putem apela cu încredere la tratamentul PRP, adică plasmă îmbogăţită în trombocite“, spune doctorul Cobani. Ce se întâmplă mai exact? În procesul de îmbătrânire se pierde circa 16% din capacitatea de a sintetiza a hormonilor de creştere pentru fiecare 10 ani de viaţă trăiţi. Tratamentul PRP poate creşte densitatea părului prin stimularea celulelor stem din bulbul implantat şi poate accelera creşterea părului. La baza acestei tehnici stau hormonii de creştere (peste 60 la număr) pe care îi avem depozitaţi în sângele periferic şi celulele stem adulte periferice. După recoltarea unei cantităţi de sânge periferic, din acesta se pot obţine cantităţi suficiente de PRP (plasmă îmbogăţită cu hormoni de creştere şi celule stem), care conţin factori de creştere şi control tisular. De asemenea, în cazul căderii părului, dar nu a alopeciei, se poate apela la tratamente injectabile local, care conţin vitamine, aminoacizi şi minoxidil ce stimulează creşeterea părului.

Frumusețe fără limite

Acesta este anotimpul ideal pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de frumuseţe pe care nu le putem efectua vara, din cauza expunerii la soare.

„Toamna putem face intervenţii precum excizia aluniţelor, a cicatricilor, lipoamelor, chisturilor sebacee și operaţii de rinoplastie. Sau putem efectua operatii de lipoaspiraţie, abdominoplastie sau liftingul coapselor (în special în cazul doamnelor care îşi revin după sarcină) pentru a da un ragaz corpului de a se reface până în vara anului viitor. De exemplu, eu recomand lipoaspiraţia pentru cele care sunt nemulţumite de stratul de grăsime de sub bărbie sau acel săculeţ de la subraţ care, indiferent cât de mult sport am face nu dispare. Ceea ce trebuie să înţeleagă pacienţii este că procedura de lipoaspiraţie nu se adresează doar acelor persoane cu o greutate corporală mai mare, ea fiind în principal o procedură care ne ajută să scăpăm de depozitele mai rezistente la diete sau exerciţiu fizic.“

Iar în ceea ce priveşte ultimele tendinţe în chirurgia estetică, doctorul Oltjon Cobani care îşi desfăşoară activitatea la clinica ProEstetica, spune că remarcă o întoarcere către naturaleţe, fără buze excesiv mărite sau feţe imobile. Doar un mic ajutor important pentru sporirea frumusetii!

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More