Take a fresh look at your lifestyle.

Timbru aniversar: istoria continuă! Steaua, 70 de ani de la înființare

Romfilatelia introduce în circulaţie, începând de marți, 6 iunie 2017, emisiunea filatelică aniversară „STEAUA, 70 de ani de la înființare”, disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Înființat la data de 7 iunie 1947, Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” a apărut atât din dorința de a oferi tinerilor sportivi care efectuau stagiul militar posibilitatea de face sport, cât și de a sprijini dezvoltarea talentelor și performanțelor în sport pentru cadrele permanente ale armatei.

Istoria clubului începe cu o primă secție de fotbal, urmată apoi de călărie, scrimă, tenis, box, volei, atletism și tir. Treptat, s-au alăturat discipline sportive precum: motociclism, rugby, handbal, baschet, ciclism, nataţie, lupte, canotaj, kaiac-canoe, gimnastică, haltere și multe altele.

De-a lungul timpului, chiar dacă şi-a modificat denumirea, această instituție a rămas dedicată armatei, fiind completat în mod constant de ambiţia de a atinge excelenţa sportivă.

Din octombrie 2001, denumirea acestuia este Clubul  Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, având ca obiectiv principal promovarea sportului de masă, a performanţei, competiţiei pozitive și a fair-play-ului.

Astăzi, Steaua se mândreşte cu un palmares impresionant ce include numeroase medalii de aur, argint şi bronz, obţinute în competiţiile sportive interne şi internaţionale, precum jocuri olimpice, campionate mondiale şi europene.

Numeroși reprezentați ai Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti au transmis  mai multor generații de români emoția și bucuria victoriilor lor în diferite competiții sportive, ne-au făcut să simțim mândria și satisfacția de a auzi imnul României pe numeroase stadioane și arene.

Pentru șapte decenii de capitole de aur scrise în istoria sportului românesc, vă mulțumim.

La mulți ani, Steaua, mult succes, istoria continuă!

Această emisiune aniversară este alcătuită dintr-un timbru, cu valoarea nominală de 8 lei, ilustrat cu sigla aniversară a clubului, într-o cromatică distinctă, în culorile clubului sportiv: roșu, albastru și alb, sub sloganul: „Istoria continuă”.

Emisiunea este completată de un plic prima zi și ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre și minicoala de 8 timbre + 1 vignietă.

Romfilatelia mulţumeşte Clubului Sportiv al Armatei “Steaua București” pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More