Take a fresh look at your lifestyle.

Timișoara Fashion Week la a doua ediție

Unul dintre cele mai importante evenimente de modă din vestul țării, inițiat anul acesta, de către doamna Rodica Costea, a ajuns la a doua ediție și a avut un impact pozitiv puternic în lumea iubitorilor de modă. Despre idee, organizare, invitați de elită și detalii de culise, aflăm
din interviul ce urmează, chiar de la organizator.

Timișoara Fashion Week la a doua ediție 1

Dolce Vita: Fiecare spectacol de modă este unic. Ce v-a determinat să începeți seria de evenimente Fashion Week în Timișoara?

Rodica Costea: Având un magazin exclusivist dedicat bărbaților, designerul Felix Ramiro m-a învățat cum să organizez prezentări de modă, mai exact, cum să-mi prezint colecția publicului din Timișoara și din țară. Astfel, într-o zi am început să fac prezentări de modă singură, în cadrul altor evenimente. Majoritatea au fost televizate și de aici a început această pasiune. Apoi m-am gândit că sunt foarte mulți designeri care își doresc ă-și prezinte colecțiile și nu au unde sau nu știu cum să facă acest lucru. Așa a apărut ideea de a organiza Timișoara Fashion
Week.

Timișoara Fashion Week la a doua ediție 2

Ce s-a schimbat de la prima ediție, din luna mai, la cea de a doua, în octombrie? Cum a evoluat evenimentul și ce a fost diferit?

Acum am avut mult mai mulți designeri, mai multe modele, am schimbat locația și modul de gestionare a evenimentului. Am adus persoane publice cu influență puternică în zona de modă și în cadrul festivalurilor de la noi, precum Cătălin Botezatumși Raluca Bădulescu. Am evoluat foarte mult de la primamediție, atât din punct de vedere al organizării și al participanților,  cât și ca public. De la 450 de persoane prezente la prima ediție, am ajuns la 1000 de oameni în public la evenimentul din octombrie.

Cine s-a ocupat de organizarea prezentărilor și a coregrafiei?

Există o persoană în echipa mea care se ocupă, în mod special, de modele și de coordonarea lor, alta persoană care este manager de backstage pentru designeri…în general, avem personae dedicate pentru fiecare segment. Iar toată coregrafia designerilor a fost realizată de Cătălin Botezatu.

A existat un casting înainte de eveniment?

Desigur, fără casting nu se poate organiza un astfel de eveniment. Am postat casting-ul pe rețelele de socializare ale evenimentului, oferind designerilor posibilitatea să se înscrie online pentru a participa la selecție.

Timișoara Fashion Week la a doua ediție 3

Știm că ați avut și o zonă VIP pentru invitați, printre aceștia numărându-se și domnul primar Nicolae Robu împreună cu soția sa. Aveți un feedback de la dumnealui?

Feedback-ul de la domnul primar al Timișoarei a fost foarte bun. A fost încântat că am inițiat un astfel de eveniment unic în zona de vest, ne-a fost alături pe parcursul celor două zile și ne-a promis că va susține acest proiect în continuare.

Cum ați promovat evenimentul?

Evenimentul a trezit un mare interes și în presă. Am avut parteneri media care ne-au ajutat să anunțăm festivalul, participanți bloggeri influenți, persoane publice, fotografi, foarte multă publicitate online. Pe viitor ne dorim, însă, și mai mulți parteneri, pentru a putea să punem Timișoara pe harta modei românești.

Timișoara Fashion Week la a doua ediție 4

Veți continua seria de evenimente și anul viitor?

Cu siguranță! Timișoara Fashion Week este un eveniment dedicat designerilor, iar pentru că designerii lansează două colecții pe an, atunci și noi venim în întâmpinarea lor cu cele două ediții de festival, tocmai în ideea de a le oferi posibilitatea să-și prezinte ambele colecții.

Fashion Week va fi o dată fixă în calendarul de modă pentru Timișoara?

Ar fi frumos să avem fixată aceeași dată în fiecare an, însă acest lucru depinde de foarte multe aspecte, inclusive de zilele din săptămână când pică datele respective. Nu putem risca încă acest lucru. Dar vom păstra două perioade anume din an când va avea loc festivalul.

Când începeți pregătirile pentru a treia ediție și cât de mult durează implementarea etapelor?

Pregătirile pentru a treia ediție Timișoara Fashion Week vor începe deja din luna decembrie. Avem nevoie de o mică pauză pentru a ne alimenta cu idei noi. Dorim ca fiecare ediție să fie diferită și acest lucru necesită mintea limpede, pentru a ne putea concentra pe ce va urma. Promitem că următoarea ediție o să fie și mai spectaculoasă și sperăm să aibă un ecou și mai puternic!

www.tmfashionweek.ro

facebook.com/Timisoara-Fashion-Week

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More