Take a fresh look at your lifestyle.

Tipp: Centru Turistic Balșa

Mada – Accesul este facil , comun cu cel de Geoagiu -Băi , până la baza serpentinelor , de aici spre dreapta pe drumul asfaltat spre Zlatna , încă 3-4 km , apoi spre stânga pe un drum modernizat , sunt 7 km până în centrul satului.


Mada este un sat în comuna Balșa din județul Hunedoara, . Situată la 305 m alt. în Munții Metaliferi, localitatea Mada are privilegiul de a oferi încântătoare peisaje celor care ajung aici.
Aici veți găsii Rezervația naturală “Cheile Măzii (Madei)”.


Situate în nordul satului, Cheile Măzii se întind pe o lungime de 2,4 km.
Cheile sunt rezultatul străpungerii versantului vestic al Pleșei Mari de către Valea Balșei , formând astfel pe o lungime de 2,4 km o zonă de un pitoresc aparte. De-a lungul cheilor există și un izvor de apă minerală care iese din peretele stâncos.


Tot aici găsim la baza peretelui de stâncă numit Piatra Măzii , aflat la nord-est de sat , o peșteră folosită drept loc de refugiu în timp de restriște , numită ,, Peștera zidită ,, , având o dezvoltare de 545 m , cuprinzând o serie de stalagmite , stalactite și coloane , precum o numeroasă colonie de lilieci.


Versantul stâng al Cheilor Madei este dominat de vârful Dosu care oferă un minunat punct de belvedere asupra Munților Metaliferi .
Tot aici veți găsi dacă vreți sa petreceți mai mult timp în zonă si două pensiuni , cu gazde foarte primitoare si condiții foarte bune.

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More